Κουτσούκος: Η κυβέρνηση οδηγεί την χώρα σε πλήρες αδιέξοδο

«Αν ο μοναδικός τους στόχος δεν είναι μόνο η παραμονή στην εξουσία και η προοπτική τους ένα τέταρτο μνημόνιο, τότε μόνο μια υπηρεσία μπορούν να προσφέρουν, να φύγουν το συντομότερο δυνατό»

Τα αδιέξοδα που σωρεύει η κυβερνητική πολιτική, καταγράφει η έκθεση του Γραφείου της Βουλης για την παρακολούθηση του κρατικού προϋπολογισμού, σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Κουτσούκο.

Ο βουλευτής της
Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε ανακοίνωση του επισημαίνει: 

«Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής επιβεβαιώνει με τη σημερινή Τριμηνιαία Έκθεσή του, τις θέσεις που ως Δημοκρατική Συμπαράταξη έχουμε διατυπώσει για τα αδιέξοδα που καθημερινά σωρεύει η Κυβερνητική πολιτική, καθώς  μεταξύ άλλων διαπιστώνει:

- Δεν έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για μια ισχυρή ανάπτυξη. (σελ 21)

- Υπάρχουν τόσο πολιτικοί όσο και οικονομικοί λόγοι που θέτουν εν αμφιβάλω την επίτευξη τόσο υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων. (σελ 30)

- Το οικονομικό κόστος των καθυστερήσεων και αναβολών στη διαδικασία αξιολόγησης μπορεί να αποδειχθεί μεγαλύτερο από το πιθανό όφελος. (σελ 7)

- Η μεγάλη απόκλιση (στις αποκρατικοποιήσεις) του 2016 (-93%), αλλά και μια ενδεχόμενη μεταρρυθμιστική κόπωση της Κυβέρνησης καθιστούν την πρόβλεψη για το 2017 αρκετά αισιόδοξη. (σελ 36)

Αν ο μοναδικός τους στόχος δεν είναι μόνο η παραμονή στην εξουσία και η προοπτική τους ένα τέταρτο μνημόνιο, όπως το περιγράφει και το Γ.Π.τ.Β. (σελ 9) τότε μόνο μια υπηρεσία μπορούν να προσφέρουν, να φύγουν το συντομότερο δυνατό, να προκύψουν νέοι πολιτικοί συσχετισμοί με ισχυρή τη Δημοκρατική Συμπαράταξη για να επιβάλει την Εθνική Γραμμή Συνεννόησης προκειμένου να βγει η χώρα από τα μνημόνια και την κρίση
».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr