Βαρβιτσιώτης: Γιατί τα hot spot είναι 20 μέρες χωρίς νερό παρά τα κονδύλια που δόθηκαν;

Βαρβιτσιώτης: Γιατί τα hot spot είναι 20 μέρες χωρίς νερό παρά τα κονδύλια που δόθηκαν;

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, κατά την επίσκεψη του στα συγκεκριμένα κέντρα φιλοξενίας Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης και Πολυκάστρου Νέας Καβάλας διαπίστωσε πως η δήλωση του αρμόδιου Υπουργού ότι η Κυβέρνηση του «κέρδισε το στοίχημα του ξεχειμωνιάσματος», απέχει κατά πολύ από την πραγματικότητα

Βαρβιτσιώτης: Γιατί τα hot spot είναι 20 μέρες χωρίς νερό παρά τα κονδύλια που δόθηκαν;
Τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων (Hot-Spots)  Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης και Πολυκάστρου Νέας Καβάλας, ανέδειξε με σειρά Ερωτήσεων που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο Υπεύθυνος του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής της
ΝΔ, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, κατά την επίσκεψη του στα συγκεκριμένα κέντρα φιλοξενίας  διαπίστωσε «ιδίοις όμμασι» πως η δήλωση του αρμόδιου Υπουργού ότι η Κυβέρνηση του «κέρδισε το στοίχημα του ξεχειμωνιάσματος», απέχει κατά πολύ από την πραγματικότητα.

Κλείσιμο
«Όλα τα ανωτέρω επιβεβαιώνουν, δυστυχώς, με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο όλες τις επικρίσεις και τις καταγγελίες που δέχεται διεθνώς η χώρα μας για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα ευρωπαϊκά κονδύλια που της έχουν διατεθεί για τη φιλοξενία των προσφύγων», καταλήγει χαρακτηριστικά.                

Προς: κ. Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Μεταναστευτικής Πολιτικής  

Θέμα: Άθλιες οι συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων(Hot-Spot) στο Πολύκαστρο Νέας Καβάλας


Σε ακόμη μια αιφνιδιαστική επίσκεψή μου σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και παράνομων μεταναστών, διαπίστωσα -για πολλοστή φορά- τη χαώδη απόσταση που χωρίζει σήμερα τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις από την πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, την ώρα που ο αρμόδιος Υπουργός διατράνωνε με περίσσια άνεση στη Βουλή ότι η Κυβέρνησή του «κέρδιζε το στοίχημα του ξεχειμωνιάσματος» των προσφύγων, στο κέντρο φιλοξενίας (Hot-Spot) Πολυκάστρου Νέας Καβάλας ερχόμουν αντιμέτωπος με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν, αντικρίζοντας , «ιδίοις όμμασι», εικόνες που δεν τιμούν τη χώρα μας.

Ειδικότερα, η παροχή ύδρευσης στον εν λόγω προσφυγικό καταυλισμό εδώ και 20 ημέρες έχει διακοπεί, γεγονός που, σε συνδυασμό με την ελλιπή θέρμανση και τις ακραία χαμηλές θερμοκρασίας που επικρατούν στην περιοχή, δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τις ήδη απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων που διαμένουν εκεί.

Όλα τα ανωτέρω επιβεβαιώνουν, δυστυχώς, με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο όλες τις επικρίσεις και τις καταγγελίες που δέχεται διεθνώς η χώρα μας για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα ευρωπαϊκά κονδύλια που της έχουν διατεθεί για τη φιλοξενία των προσφύγων.

Κατόπιν των ανωτέρω, 

Ερωτώνται οι Υπουργοί: 

- Τι προτίθεται να πράξει για την αποκατάσταση των άθλιων συνθηκών που επικρατούν εκεί;

- Πόσο κόστισε η κατασκευή του εν λόγω κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και παράνομων μεταναστών;

- Για ποιο λόγο, παρά τα κονδύλια που έχουν δοθεί, παραμένει εδώ και 20 ημέρες χωρίς νερό;

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης