Αυγενάκης: Η κυβέρνηση ετοιμάζει hot spot στο κέντρο Ηρακλείου

Αυγενάκης: Η κυβέρνηση ετοιμάζει hot spot στο κέντρο Ηρακλείου

Η ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί κοινοτικά κονδύλια σχετικά με τη φιλοξενία των μεταναστών έχει προκαλέσει χάος, αναφέρει ο γραμματέας της ΝΔ

Αυγενάκης: Η κυβέρνηση ετοιμάζει hot spot στο κέντρο Ηρακλείου
«Αλχημείες» με το προσωπικό της ελληνικής αστυνομίας προκειμένου να φυλαχθούν τα hot spot των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, οι οποίες ωστόσο αφήνουν χωρίς ένστολο προσωπικό την Κρήτη καταγγέλλει ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης με ερώτηση στους υπουργούς Εσωτερικών
Πάνο Σκουρλέτη και Προστασίας του Πολίτη
Κλείσιμο
Νίκο Τόσκα.

Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνει ο γραμματέας της ΝΔ, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δημιουργήσει νέο κέντρο φιλοξενίας
μεταναστών και προσφύγων «στο παλιό αστυνομικό τμήμα στα Λιοντάρια, στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου». Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο προσφυγικό – μεταναστευτικό έχει προκαλέσει «χάος» λόγω «της ανικανότητας της κυβέρνησης να διαχειριστεί κοινοτικά κονδύλια και την ανάθεση σε διάφορες ΜΚΟ του έργου της διαχείρισης και της φιλοξενίας των προσφύγων-μεταναστών. 
Αποτέλεσμα αυτής της «πολιτικής» οι εικόνες με σκηνές προσφύγων θαμμένες κάτω από το χιόνι,  εικόνες που μας διασύρουν διεθνώς και καταρρίπτουν το μύθο της … ανθρωπιστικής ευαισθησίας της αριστερής διακυβέρνησης».  

Σε άλλο σημείο προσθέτει για την προοπτική μεταφορά μεταναστών στην Κρήτη πως «σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν σε διαρροή από το Υπουργείο, το σενάριο άλλαξε πάλι και αναφέρεται στη δημιουργία hot spot προσφύγων στο παλιό αστυνομικό τμήμα στα Λιοντάρια, στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου. Αναρωτιέται κανείς εάν αφορά σε "σχεδιασμό" του Υπουργείου ή σε συνέχεια του αλαλούμ και της ανικανότητας! Ο κ. Μουζάλας, ως ενορχηστρωτής της ανοργανωσιάς και της μιζέριας, αντί να λύσει το πρόβλημα, εξακολουθεί να μοιράζει υποσχέσεις και να δημιουργεί προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες με αρνητικές επιπτώσεις τόσο για τις τοπικές κοινωνίες όσο και για τους ίδιους τους πρόσφυγες και μετανάστες».   

«Υπάρχει σχέδιο μεταφοράς προσφύγων – μεταναστών στο παλιό αστυνομικό τμήμα στα Λιοντάρια, στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου; Για ποιο λόγο ο κ. Μουζάλας δεν ανακοινώνει επίσημα και δημόσια το «σχέδιο» του για το προσφυγικό-μεταναστευτικό; Για ποιο λόγο κάνει κρυφές και επιλεκτικές συναντήσεις στην Κρήτη και αφήνει να υπάρχουν διαρροές; Πότε θα ενημερωθεί επίσημα ο Κρητικός λαός για το "σχεδιασμό" όσον αφορά το Ηράκλειο και την Κρήτη;» ρωτά τέλος ο βουλευτής.

Αναφορικά με την υπόθεση της μετακίνησης των αστυνομικών αναφέρει ότι  «αστυνομικοί αποστέλλονται κατά δεκάδες σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιο συγκεκριμένα στη Λέρο, με στόχο την φύλαξη και περιφρούρηση Hotspot μεταναστών και προσφύγων αυξάνοντας παράλληλα τις δαπάνες για το Δημόσιο. Δεκάδες αστυφύλακες και αξιωματικοί από ολόκληρη την Κρήτη, έχουν μετακινηθεί στη Λέρο, ήδη από τις 15 Ιανουαρίου, ανάμεσά τους και άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας με στόχο να προσφέρουν φύλαξη, γραμματειακές υπηρεσίες καταγραφής προσφύγων και λοιπές υπηρεσίες υποστήριξης». 

Ρωτά δε μεταξύ άλλων «Με ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή των αστυνομικών που μεταφέρονται εκτός Κρήτης; Γνωρίζετε τη συνολική δύναμη του νησιού και τα υπάρχοντα κενά σε οργανικές θέσεις; Έως πότε θα αποστέλλονται αστυνομικοί από την Κρήτη στα hotspot των νησιών του ανατολικού Αιγαίου; Ποιος ο προγραμματισμός του Υπουργείου για την μεταφορά αστυνομικών σε άλλες περιφέρειες;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης