Αντιπρόεδρος τουρκικής κυβέρνησης: Η Τουρκία είναι εγγυήτρια χώρα σε ολόκληρη την Κύπρο

Αντιπρόεδρος τουρκικής κυβέρνησης: Η Τουρκία είναι εγγυήτρια χώρα σε ολόκληρη την Κύπρο

Ο Τουγρούλ Τουρκές υποστήριξε πως η λύση του Κυπριακού δεν επιτεύχθηκε αυτή τη φορά με ευθύνη της ελληνοκυπριακής πλευράς

Αντιπρόεδρος τουρκικής κυβέρνησης: Η Τουρκία είναι εγγυήτρια χώρα σε ολόκληρη  την Κύπρο
«Η Τουρκία δεν είναι εγγυήτρια χώρα μόνο του βορρά αλλά ολόκληρης της Κύπρου. Αυτή η συμφωνία δεν έχει αλλάξει», δήλωσε την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Τουγρούλ Τουρκές, μιλώντας στην τουρκική εθνοσυνέλευση με θέμα τον προϋπολογισμό. 

Θέλοντας να τονίσει το ενδιαφέρον και τη στήριξη της Τουρκίας προς τα Κατεχόμενα είπε ότι «ανεξάρτητα από τις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε κάθε είδους οικονομική και κοινωνική στήριξη».

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος αναφέρθηκε και στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων που γίνονται από τις δυο πλευρές δηλαδή από τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί και δήλωσε ότι η μη επίλυση του Κυπριακού οφείλεται στην ελληνική πλευρά: «Η ελληνοκυπριακή πλευρά με την αδιάλλακτη στάση της ήταν η αιτία για να χαθεί άλλη μια σημαντική ευκαιρία στο Κυπριακό ζήτημα».

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «εμείς, όπως και η Βρετανία, δεν είμαστε εγγυήτρια χώρα μόνο του βορρά, αλλά ολόκληρου του νησιού. Δεν είμαστε εγγυητές μόνο των Τουρκοκυπρίων, αλλά ολόκληρου του νησιού, όλων των εδαφών και όλου του πληθυσμού. Αυτή η συμφωνία δεν άλλαξε». 

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος μίλησε ακόμη και για το εμπάργκο που εφαρμόζεται εναντίον της Τουρκοκυπριακής πλευράς και την άδικη απομόνωση τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης