Οι 16 φρουροί της Νοτοπούλου

Οι 16 φρουροί της Νοτοπούλου

Αν και το νεοσυσταθέν Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη στεγάζεται μέσα στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, αποσπάστηκαν ήδη σε αυτό 16 αστυνομικοί

Με τα ποσοστά της εγκληματικότητας να βρίσκονται στα ύψη, τη μισή αστυνομική δύναμη της πόλης να απασχολείται στα 11 hot spots που είναι εγκατεστημένα στην ευρύτερη περιοχή και τα Αστυνομικά Τμήματα να αντιμετωπίζουν σοβαρότατες ελλείψεις σε προσωπικό, το σήμα που εστάλη την περασμένη Πέμπτη από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης προς τα Α.Τ. και το οποίο αφορούσε στη μετακίνηση 16 αστυνομικών στην υπηρεσία φύλαξης του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης εξαιτίας της λειτουργίας του νεοσύστατου Πρωθυπουργικού Γραφείου ήταν επόμενο να προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. 

Γιατί οι 16 αυτοί ένστολοι αντί να κυνηγούν εγκληματίες και λοιπούς παράνομους ή να περιπολούν στην πόλη ενισχύοντας στους πολίτες το αίσθημα της ασφάλειας, αναγκάζονται τώρα να καλύπτουν πρωινές, απογευματινές και βραδινές βάρδιες στην είσοδο και στα γραφεία του υπουργείου επί της οδού Προξένων. Πρόκειται για το καλύτερα φυλασσόμενο κτίριο στη συμπρωτεύουσα μετά το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στην Τσιμισκή. Μοτοσικλετιστές της Ομάδας Ζ στο πεζοδρόμιο μπροστά από το υπουργείο και ένα κουβούκλιο στην είσοδό του, με τρεις ακόμα ένστολους να ελέγχουν ποιος μπαίνει και βγαίνει καταγράφοντας τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών είναι καθημερινή εικόνα. Η αστυνομική παρουσία είναι έντονη και στο εσωτερικό του κτιρίου, καθώς στον δεύτερο όροφο στεγάζεται το γραφείο της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά. 

Ωστόσο, από την προηγούμενη Πέμπτη ήρθαν να προστεθούν 16 επιπλέον αστυνομικοί στο ήδη καλά φυλασσόμενο υπουργείο. Ανδρες που προέρχονται από τα μάχιμα Αστυνομικά Τμήματα, τα Τμήματα Ασφαλείας και τα Τμήματα Τροχαίας του Νομού Θεσσαλονίκης. Σε πρότερες καλές εποχές η είδηση της μετακίνησης αστυνομικών οργάνων σε ένα υπουργείο ενδεχομένως να μη φιλοξενούνταν ούτε στα μονόστηλα των εφημερίδων. Σήμερα, όμως, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Ειδικά στη συμπρωτεύουσα που αντιμετωπίζει τραγικές ελλείψεις στα ήδη υποστελεχωμένα Αστυνομικά Τμήματα και τις υπηρεσίες. Με ένα μεγάλο μέρος της αστυνομικής δύναμης της πόλης να είναι επιφορτισμένο με την ομαλή λειτουργία των 11 Ανοιχτών Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών και την εγκληματικότητα γενικότερα, οι αστυνομικοί αντί να κινούνται στον δρόμο, εκεί όπου δίνεται η μάχη κατά του εγκλήματος, πηγαίνουν να φυλάξουν ένα κτίριο. Μάλιστα όταν εστάλη το σήμα για τη μετακίνησή τους, ουδείς δήλωσε πρόθυμος να εγκαταλείψει την υπηρεσία του. Γι’ αυτό οι διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν τη διαδικασία της κλήρωσης! Ως επικεφαλής της ομάδας των αστυνομικών επιλέχθηκε ένας ανθυπαστυνόμος που ήταν στην εξωτερική φύλαξη του Μεγάρου Μαξίμου. Ενώ αρχικά είχε μετατεθεί από την Αθήνα στην υπηρεσία φύλαξης του αεροδρομίου «Μακεδονία» τον μετέθεσαν στην υπηρεσία φύλαξης του υπουργείου εξαιτίας της προϋπηρεσίας του. Πλέον στην είσοδο του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης οι επισκέπτες υφίστανται έλεγχο αεροδρομίου, καθώς εκεί έχει τοποθετηθεί μαγνητική πύλη με ακτίνες Χ που ανιχνεύει μέταλλα και εκρηκτικές ύλες. Το παράδοξο είναι ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαν γίνει έκτακτες μεταθέσεις αστυνομικών από την Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας στη Θεσσαλονίκη, 27 συνολικά, κυρίως για να καλυφθούν οι ανάγκες για τη φύλαξη των hot spots. Την περασμένη βδομάδα, όμως, οι 16 από τους 27 αστυνομικούς που είχαν μετατεθεί σε διάφορες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης ενημερώθηκαν ότι αποσπάστηκαν στη φύλαξη του υπουργείου. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, υπάρχει αστυνομική φύλαξη και εντός του Πρωθυπουργικού Γραφείου. 


Τρεις από τους αποσπασμένους αστυνομικούς δίπλα στη μαγνητική πύλη που τοποθετήθηκε στην είσοδο του υπουργείου ώστε οι επισκέπτες να περνούν από ελέγχους αεροδρομίουΗ κυρία Κατερίνα Νοτοπούλου την περασμένη Παρασκευή κατά την υποδοχή του κ. Σκουρλέτη και του κ. Μπουτάρη στο πρωθυπουργικό γραφείο

Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», ο ειδικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Θεόφιλος Παπαδάκης, επιβεβαιώνει τη μετακίνηση των 16 αστυνομικών από μάχιμες υπηρεσίες και Αστυνομικά Τμήματα της πόλης στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού. Επισημαίνει τα πολύ σοβαρά υπηρεσιακά προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω των  μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό, που τώρα διογκώνονται εξαιτίας της μετακίνησης των αστυνομικών δυνάμεων στο Πρωθυπουργικό Γραφείο.

«Η μετακίνηση αστυνομικών από διάφορα τμήματα μάχιμων υπηρεσιών στη φύλαξη του Πρωθυπουργικού Γραφείου, που ήδη ως υφυπουργείο φυλάσσεται καθημερινά σε 24ωρη βάση επαρκώς, στερεί από τις γειτονιές και τους δρόμους της Θεσσαλονίκης αυτούς τους αστυνομικούς, με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των κατοίκων της συμπρωτεύουσας», τονίζει ο ειδικός γραμματέας της ΠΟΑΣΥ. Και προσθέτει: «Η αύξηση της εγκληματικότητας στον Νομό Θεσσαλονίκης, η λειτουργία 11 hot spots και το κομβικό γεωγραφικό σημείο της Θεσσαλονίκης ως κέντρο της Βόρειας Ελλάδας και ως δεύτερο αστικό κέντρο της χώρας, επιβάλλουν την άμεση ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης. Κρίνεται απαραίτητο να πραγματοποιηθεί άμεσα έκτακτη μετάθεση αρκετών αστυνομικών μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Η γενική αρχή θα πρέπει να είναι σε κάθε περίπτωση ο αστυνομικός να είναι στον δρόμο στην υπηρεσία του πολίτη και όχι στη φρούρηση επίσημων προσώπων, κτιρίων και κέντρων προσφύγων». 

Και νέες προσλήψεις 
Την ίδια ώρα που αποψιλώνονται τα Α.Τ. της Θεσσαλονίκης για τις σκοπιές στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, η στελέχωσή του συνεχίζεται κανονικά με νέες προσλήψεις. Μία ακόμα νέα και δροσερή παρουσία αναλαμβάνει καθήκοντα δίπλα στην επικεφαλής Κατερίνα Νοτοπούλου. Πρόκειται για τη νεαρή ψυχολόγο Κατερίνα Μαυρίδου, η οποία υπήρξε συμφοιτήτρια με την κυρία Νοτοπούλου στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Στελέχη του κόμματος αλλά και πρώην συμφοιτητές της που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις λένε ότι αποκλείεται η συγκεκριμένη κοπέλα να προσελήφθη στο Πρωθυπουργικό Γραφείο με σύσταση της κυρίας Νοτοπούλου, εξηγώντας ότι οι δύο γυναίκες κατά τη διάρκεια των φοιτητικών τους χρόνων δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις καθώς, αν και προέρχονταν από τον αριστερό χώρο, δεν εκπροσωπούσαν τα ίδια πολιτικά ρεύματα. Ενδεχομένως, λένε άλλοι, οι σχέσεις τους να αναθερμάνθηκαν με την πάροδο των χρόνων για χάρη του κοινού αγώνα με σύνθημα «Ξεμπερδεύουμε με το παλιό - Κερδίζουμε το αύριο». Η γραμματέας του Πρωθυπουργικού Γραφείου, η οποία προσελήφθη ως μετακλητή υπάλληλος, είναι λάτρης των εξτρίμ σπορ και των αποδράσεων στη φύση. Στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και στη θέση του ειδικού συνεργάτη τοποθετήθηκε ο δικηγόρος και ειδικός στα τραπεζικά θέματα Γιάννης Αντωνιάδης. Ο κ. Αντωνιάδης είναι μέλος του Δ.Σ. της Εταιρίας Υδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης με ενεργή συμμετοχή στο κίνημα «SOSτε το νερό» που αντιστεκόταν σφόδρα στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Θυμίζουμε ότι μέλος του εν λόγω κινήματος υπήρξε και η κυρία Νοτοπούλου.

Δεν του άρεσε η διαρρύθμιση 
Πρωί περασμένου Σαββάτου, γύρω στις 11 στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης παρατηρείται έντονη κινητικότητα. Αλαφιασμένοι υπάλληλοι ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες φροντίζοντας για τις τελευ­ταίες λεπτομέρειες πριν από την άφιξη του πρωθυπουργού και των στελεχών της κυβέρνησης που τον συνοδεύουν. 

Εκπρόσωποι φορέων και υπάλληλοι της εταιρείας κέτερινγκ που έχει αναλάβει το σερβίρισμα εύπεπτων σνακ συνωστίζονται μαζί με τους δημοσιογράφους έξω από τη μεγάλη ξύλινη πόρτα του Πρωθυπουργικού Γραφείου. Οι ρόδες του αεροσκάφους στο οποίο επιβαίνει ο πρόεδρος της κυβέρνησης και οι συνεργάτες του πατούν στον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρόμιου «Μακεδονία» στις 12.40. Τριάντα λεπτά μετά, η υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά υποδέχεται τον πρωθυπουργό στην είσοδο του υπουργείου. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Γραφείου του Πρωθυπουργού ο κ. Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε αλλαγές στη διαρρύθμισή του. Δεν του άρεσε ότι το έπιπλο του γραφείου έβλεπε σε τοίχο και ζήτησε από την επικεφαλής να μετακινηθεί προς το παράθυρο ώστε να έχει καλύτερη θέα. Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους στα σκαλιά του Διοικητηρίου. Η διευθύντρια του Γραφείου προτίμησε να μη σταθεί δίπλα του αλλά να παραμείνει στον πρώτο όροφο αποφεύγοντας τις κάμερες. Πιθανόν να θεώρησε ότι είχε εκτεθεί αρκετά στα φώτα της δημοσιότητας εξαιτίας της ανάρτησης στιγμιότυπων στο Διαδίκτυο από τη συμμετοχή της σε μία θεατρική παράσταση από την εποχή που όνειρό της ήταν να γίνει ηθοποιός. Πάντως, κατά την εμφάνισή της στο ετήσιο συνέδριο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας την Πέμπτη, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», η κυρία Νοτοπούλου εμφανίστηκε πιο ζωηρή και ορεξάτη. 

Να ήταν ο χυμός ρόδι με πορτοκάλι που ζήτησε από τον ιδιοκτήτη του κυλικείου στο υπουργείο, τον γνωστό Πασκουάλε, έπειτα από σύσταση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση; Οπως και να ’χει, με τον αέρα και την εμφάνισή της κατάφερε για μία ακόμα φορά να αιχμαλωτίσει τα βλέμματα των συνέδρων. Η νεαρή ψυχολόγος και συμφοιτήτρια της Κ. Νοτοπούλου, Κατερίνα Μαυρίδου, προσελήφθη ωε μετακλητή υπάλληλος στο «Μαξίμου Θεσσαλονίκης»

Ο ειδικός συνεργάτης του Πρωθυπουργικού Γραφείου και δικηγόρος Γιάννης Αντωνιάδης


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (85)

Κωνσταντίνος

Όλα τα κοπρόσκυλα της δεξιάς, της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και οι κλέφτες του ΠΑΣΟΚ σχολιάζουν με πίκρα αυτονόητα.Ο Σύριζα αναδιοργανώνει το κράτος, μέχρι το 2019 θα έχει βάλει τα θεμέλθα για μια νέα Ελλάδα χωρίς τους κομματικούς στρατούς της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Άντε συνεχίστε να λέτε αρλούμπες στι τέλος πάλι ο Τσίπρας θα κερδίσει.

νικη

Αναδιοργάνωση σημαίνει να πάρεις τους χωροφύλακες από τη φύλαξη του κοσμάκη, να τους βάλεις να κάθονται σε κενό κτίριο, να εισπράττουν παραπάνω χρήματα, να γυρίζουν στις καφετέριες πίνοντας τσάμπα καφέδες και ποτά εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους και άντε να βγάζουν και καμία υπηρεσία. Το έζησα ως γείτονας με τη φρουρά 9 ατόμων του κ. Παπούλια στα Γιάννενα, γέλαγε ο κόσμος.

SPARTA.

Δέκα έξι αστυνομικοί δεν θα φυλάνε τους γέρους και τους ανήμπορους Έλληνες πολίτες που τους κλέβουν και τους σκοτώνουν οι ισλαμιστές λαθρομετανάστες για να φυλάνε το μπάζο, την πρώην καθαρίστρια και κομματόσκυλο του ΣΥΡΙΖΑ πανελληνίως άγνωστη Νοτοπούλου.

geo83

Ετσι μειωνει την ανεργια η Αριστερα...

ΗΑWAI 5-0

μετά μου λές ότι δεν είναι διεφθαρμενη ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ελληνικη. αστυνομια

xan4625

Τουλάχιστον είναι ωραία κοπέλα.

..............

Έχεις χαμηλού επιπέδου γούστο ή έχεις εθισμό στα μπάζα.Ελεος κακόγουστε.

makis

ΩΡΑΙΟ ΓΚΟΜΕΝ@ΚΙ

ΚΩΣΤΑΣ

ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ..........ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ

Νώντας

MONO 16 ;;;; ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΡΑΤΙΑ ΟΜΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΥΤΡΩΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ! ΥΓ: Μπάϊ δε γουέϊ, που λέν και στο χωριό μου: ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ Γερμανός, για αρκετό καιρό "μέσα στα πράματα", κάποτε είχε αναφωνήσει απηυδισμένος : "μα είναι δυνατόν οι υπόλοιποι ευρωπαίοι πολίτες να σας μισθοδοτούν ακόμη και τους σχολικούς τροχονόμους, επειδή οι Ελληνες οδηγοί πάσχουν από ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ έλλειμμα κοινωνικής παιδείας;". Περί τής ιδίας θλιβερής πρωτοτυπίας μας πρόκειται......

Φανή

Η κυρία διορίστηκε αρχικά ως καθαρίστρια απο τον Μπουτάρη, στη συνέχεια ο Τσίπρας την έκανε μεγάλη και τρανή. Καταλάβατε πόσο κουράστηκε μια συριζαια στη ζωή της. Σημ: το επάγγελμα της καθαρίστριας δεν το εξάσκησε ούτε μια μέρα, δούρειος ίππος ήταν για να μπει απο την πίσω πόρτα στο δημόσιο.

rwe

παρταλι του σύριζα...

vagggelhs pountos

oi fwtografies pou vazete einai ola ta lefta...poly gelio

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης