Δραγασάκης: Παράλογο να μιλάμε για νέο Μνημόνιο

«Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα μιλούν για τέταρτο και πέμπτο Μνημόνιο»

Τα σενάρια περί νέου Μνημονίου,
διέψευσε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στην «Πρωινή Ζώνη» της ΕΡΤ τονίζοντας ότι «κάτι τέτοιο δεν βρίσκεται στον σχεδιασμό της κυβέρνησης».

«Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα μιλούν για τέταρτο και πέμπτο μνημόνιο» έσπευσε να συμπληρώσει, σημειώνοντας ότι είναι «παράλογο να μιλάμε για νέο πρόγραμμα».

Σχετικά με το ζήτημα του χρέους, το οποίο - σύμφωνα με τον ίδιο - αποτελεί ένα «βαρίδι στα πόδια της χώρας», εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη θετική έκβαση των διαβουλεύσεων.

«Ο τρόπος που θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στην Ελλάδα, θα καθορίσει και τον τρόπο καθορισμού των προβλημάτων των υπόλοιπων χωρών» συμπλήρωσε, στο ίδιο πλαίσιο.

Απευθυνόμενος στο εσωτερικό της χώρας, απηύθυνε έκκληση για τη συγκρότηση ενός συμπαγούς μετώπου, προκειμένου να επιτευχθεί ο εθνικός στόχος διευθέτησης του χρέους.

Παράλληλα ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι τΕΣΡπρέπει να συγκροτηθεί, αλλιώς
πρόσθεσε, «θα γυρίσουμε σε μια κατάσταση του τηλεοπτικού τοπίου που όλοι την ξέρουμε». Για πολλά χρόνια ήμασταν αντιμέτωποι με μια «παραεξουσία» που παρεμπόδιζε τη θεσμική ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Ο κ. Δραγασάκης κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να συναινέσουν για την επίτευξη αυτού του στόχου, ενώ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις στην επιλογή του Βύρωνα Πολύδωρα, τόνισε ότι ορισμένες φορές, οι αντιδράσεις για συγκεκριμένα πρόσωπα είναι προσχηματικές, «ενδεχομένως να υποκρύπτονται άλλες επιδιώξεις και συμφέροντα», κατέληξε ο κ. Δραγασάκης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr