Δεν θα γίνουν αιφνιδιασμοί λέει για τον ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός

Δεν θα γίνουν αιφνιδιασμοί λέει για τον ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός

«Βλέπω αντιφάσεις για το ΕΣΡ. Οι μισοί το θέλουν και οι μισοί όχι» επισήμανε για την τροπολογία Παππά ο Τσίπρας

Δεν θα γίνουν αιφνιδιασμοί λέει για τον ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός
Τις εκτιμήσεις ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει από τη μεθεπόμενη εβδομάδα και μετά επιβεβαίωσε, με έμμεσο πλην σαφή τρόπο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους στους διαδρόμους του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, το βράδυ του Σαββάτου.

«Δεν πρόκειται να γίνουν αιφνιδιασμοί. Πρώτα θα ανασχηματίσουμε το κόμμα και μετά την κυβέρνηση» σημείωσε ο πρωθυπουργός. «Μη βιάζεστε με τον ανασχηματισμό. Κάθε πράγμα στον καιρό του» συνέχισε.

Ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε ουσιαστικά ένα χρονοδιάγραμμα, που έχει την εξής λογική: Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και πάντως μέσα σε λίγες μέρες και μάλλον μέχρι το σαββατοκύριακο  θα πρέπει να συγκροτηθούν τα όργανα του κόμματος και συγκεκριμένα να εκλεγεί η νέα πολιτική γραμματεία. Ο πρωθυπουργός έχει προαναγγείλει ότι η πολιτική γραμματεία θα έχει λόγο στη συγκρότηση  του κυβερνητικού σχήματος και στην επιλογή των υπουργών.

Έτσι κι αλλιώς τα χρονικά περιθώρια για την επόμενη εβδομάδα είναι περιορισμένα. Ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής και εάν επιθυμούσε να κάνει ανασχηματισμό γρήγορα, τότε θα έπρεπε να ολοκληρώσει τις διαβουλεύσεις σε λιγότερο από δύο εικοσιτετράωρα, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δομικές αλλαγές, που προφανώς απαιτούν μεγάλη προετοιμασία και προσοχή.
Κλείσιμο

Προφανώς λοιπόν και ανάλογα με τους νέους συσχετισμούς που θα προκύψουν στη νέα κεντρική επιτροπή, που εκλέγεται αύριο από το συνέδριο, αλλά στην πολιτική γραμματεία, η οποία θα εκλεγεί από την κεντρική επιτροπή στη συνέχεια, θα γίνουν και οι δικές του κινήσεις, αφού θα υποχρεωθεί να λάβει υπόψη τις εσωκομματικές διαθέσεις για τα ανοίγματα σε στελέχη της σοσιαλδημοκρατίας, αλλά και για το πώς θα χειριστεί σημερινούς υπουργούς, για τους οποίους σκέφτεται απομάκρυνση, αλλά στο κόμμα έχουν ισχυρά ερείσματα (π.χ. Σκουρλέτης και άλλοι).

Κατά τα άλλα ο κ. Τσίπρας στην ίδια συζήτηση με τους δημοσιογράφους και αναφερόμενος στην τροπολογία Παππά και τη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) επισήμανε ότι «βλέπω αντιφάσεις για το ΕΣΡ. Οι μισοί το θέλουν και οι μισοί όχι».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης