Με Πιραντέλο απαντάει ο Σταθάκης για το χρέος

Με Πιραντέλο απαντάει ο Σταθάκης για το χρέος

«Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε» λέει ο υπουργός για τις ερμηνείες που δόθηκαν στις δηλώσεις του ίδιου για το χρέος

Με Πιραντέλο απαντάει ο Σταθάκης για το χρέος
«Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε» απαντά ο Γιώργος Σταθάκης στις ερμηνείες που δόθηκαν στις δηλώσεις του για το χρέος.  Ενοχλημένος ο υπουργός Οικονομίας επικαλέστηκε τον Ιταλό δραματουργό για να σχολιάσει στο Twitter τα δημοσιεύματα που αναπαρήγαγαν την τοποθέτηση του ίδιου στο Κοινοβούλιο. 

«Δημοσιογραφικοί κύκλοι που φημίζονται για την… εγκυρότητά τους, ανακάλυψαν στην πρώτη συνεδρίαση της υποεπιτροπής της Βουλής για το χρέος ότι ο Δραγασάκης διαφωνεί με τον Τσίπρα και θεωρεί το χρέος βιώσιμο. Στη δεύτερη κατάλαβαν ότι ο Τσακαλώτος θέλει να βγει η χώρα από την Ευρωζώνη. Από τη δική μου τοποθέτηση, σήμερα, συγκράτησαν ότι αν δεν υπάρξει λύση μέχρι τα Χριστούγεννα έρχονται πολιτικές εξελίξεις. Οι Άγγλοι θα το ονόμαζαν wishful thinking αλλά εγώ θα προτιμήσω τον Πιραντέλο, τον πατέρα του Θεάτρου του Παραλόγου: «έτσι είναι αν έτσι νομίζετε»…» έγραψε ο Γιώργος Σταθάκης.

Κλείσιμο
Νωρίτερα πάντως ο υπουργός έθεσε τα Χριστούγεννα ως χρονικό όριο για τη λήψη μέτρων που αφορούν στο χρέος, καθώς σε διαφορετική περίπτωση «δεν θα υπάρχει άλλος τρόπος».

Ο ίδιος δε παραδέχθηκε ότι η λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων για την βραχυπρόθεσμη – μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους θα καθορίσει και την παραμονή ή όχι του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Ο κ. Σταθάκης εμφανίστηκε λιγότερο αισιόδοξος από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και από τον υπουργό Οικονομικών για λύση εως τέλος του έτους επισημαίνοντας ότι το μείζον ζήτημα μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι καθώς υπογράμμισε ότι «γνωρίζουμε πως υπάρχουν διάφορες φωνές στην Ευρώπη και στους άλλους θεσμούς και η συζήτηση είναι σε κρίσιμο και κομβικό σημείο. Δική μας στρατηγική είναι η τήρηση της συμφωνία του eurogroup του Μαϊου και το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης και άμεση έναρξη της συζήτησης για το χρέος».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στην υποεπιτροπή της Βουλής για το χρέος επισήμανε ότι ««Είμαστε σε ένα κομβικό σημείο διότι ο υπολογισμός της βιωσιμότητας του χρέους εξαρτάται από ισχυρές υποθέσεις εργασίας σε αυτά τα θέματα . Σε κάποια από αυτά τα θέματα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις τώρα για το χρέος για να αποτιμηθεί σε μακρά διάρκεια. Αυτό αφορά την περίφημη ανάλυση χρέους που καλείται να κάνει το ΔΝΤ και με αυτή λαμβάνει αποφάσεις. Αυτά πρέπει να κλείσουν τα Χριστούγεννα αλλιώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Αυτά (σ.σ. λήψη μέτρων και ανάλυση ΔΝΤ) δένουν μαζί για να έχουμε σαφή στρατηγική που θα καθιστά βιώσιμο το χρέος. Από την άλλη αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν διάφορες φωνές στην Ευρώπη και τους άλλους Θεσμούς και η συζήτηση έχει καταλήξει σε κρίσιμο κομβικό σημείο. Δική μας στρατηγική η τήρηση συμφωνίας και  κλείσιμο 2η αξιολόγησης». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης