Τσίπρας: Tεχνικό ζήτημα η εμπλοκή στην εκταμίευση της δόσης

Τσίπρας: Tεχνικό ζήτημα η εμπλοκή στην εκταμίευση της δόσης

«Δεν είναι  αληθές ότι δεν έκλεισε η πρώτη αξιολόγηση. Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Ντάισεμπλουμ. Λέει ότι η Ελλάδα έκλεισε επιτυχώς και τα 15 προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης» ανέφερε ο κ. Τσίπρας

Τσίπρας: Tεχνικό ζήτημα η εμπλοκή στην εκταμίευση της δόσης
Σε «τεχνική» εμπλοκή που θα διορθωθεί τις προσεχείς ημέρες απέδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το σπάσιμο της εκταμίευσης της δόσης στο eurogroup.

Με παρέμβασή του στην ολομέλεια και μετά από σχετική παρατήρηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη είπε «δεν είναι  αληθές ότι δεν έκλεισε η πρώτη αξιολόγηση. Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Ντάισεμπλουμ. Λέει ότι η Ελλάδα έκλεισε επιτυχώς και τα 15 προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.

Η δόση η οποία είναι 2,8 δις ευρώ αναλύεται σε 1,7 δις για ληξιπρόθεσμες οφειλές και 1,1 δις ευρώ σε χρέος. Για το πρώτο πρέπει να υπάρξει – είναι τεχνικό ζήτημα – ακριβής αναφορά για την χρηματοροή του Ιουνίου – Σεπτεμβρίου για την πληρωμή των προηγούμενων ληξιπρόθεσμων οφειλων.

Δεν υπήρχαν εκθέσεις για τον Σεπτέμβριο. Στις επόμενες ημέρες θα αποτυπωθεί και ο Σεπτέμβριος. Θα δοθεί η έγκριση  όχι σε νέα συνεδρίαση eurogroup αλλά σε τυπική συνεδρίαση του euro working group».

Πρόσθεσε δε ότι «Ο κ. Τσακαλώτος δεν είπε ότι δεν χρειαζόμαστε τα χρήματα αλλά δεν έχουμε άμεση αποπληρωμή ομολόγου».
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης