Τσίπρας: Καμία μείωση στις αμοιβές των δικαστικών - Αυξήσεις στην κορυφή της πυραμίδας

Τσίπρας: Καμία μείωση στις αμοιβές των δικαστικών - Αυξήσεις στην κορυφή της πυραμίδας

Βασιλική Θάνου (πρόεδρος Αρείου Πάγου): Πήραμε δέσμευση ότι παραμένει το μισθολόγιο των δικαστών όπως έχει - Σε μια τέτοια συγκυρία δεν θα ζητούσε κανείς αυξήσεις

Την ικανοποίησή τους για τις απαντήσεις που τους δόθηκαν από τον πρωθυπουργό εξέφρασαν οι πρόεδροι των ανωτάτων δικαστηρίων μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχαν με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου δήλωσε ότι έλαβαν τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι παραμένει το μισθολόγιο των δικαστών όπως έχει. Στο ερώτημα αν ετέθη θέμα αυξήσεων η κυρία Θάνου απάντησε: «Όχι, ούτε αυξήσεων. Βεβαίως σε μια τέτοια περίοδο δεν θα ζητούσε κανείς αύξηση».

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων Βασιλική Θάνου (πρόεδρος του Αρείου Πάγου), Ανδρονίκη Θεοτοκάτου (πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου), Νίκο Σακελλαρίου (πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας), καθώς επίσης και τους Ξένη Δημητρίου (εισαγγελέας του Αρείου Πάγου) και Ευτυχία Φουντουλάκη (γενικός επίτροπος Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων), στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσιάστηκε η πρόταση της κυβέρνησης για τα ειδικά μισθολόγια των δικαστικών.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι με την πρόταση για τα ειδικά μισθολόγια γίνεται μια ουσιαστική προσπάθεια για να διατηρηθούν χωρίς καμία μείωση οι ισχύουσες αμοιβές για τους δικαστικούς υπαλλήλους «και μια αναδιάρθωση που δίνει μια προοπτική δικαιοσύνης με βάση βεβαίως τις δημοσιονομικές δυσκολίες στις οποίες βρισκόμαστε». Είναι, τόνισε ο πρωθυπουργός, «μια μεταρρύθμιση στα μισθολόγια που θα δώσει τη δυνατότητα να αποτυπωθεί με δικαιοσύνη η δυνατότητα εξέλιξης και σε κάποιες περιπτώσεις οι αναγκαίες αυξήσεις στους μισθούς εκείνων των λειτουργών που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας». Ο πρωθυπουργός δεν περιορίστηκε στους δικαστικούς, αλλά έκανε αναφορά και στα μισθολόγια των ενστόλων, των πανεπιστημιακών, των γιατρών, του διπλωματικού σώματος κ.ά.

Οι δηλώσεις Τσίπρα προς τους δικαστές

Από την πλευρά της κυβέρνησης συμμετέχουν επίσης ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο γγ (δημοσιονομικής πολιτικής) του ΥΠΟΙΚ, Φραγκίσκος Κουτεντάκης, ο οποίος παρουσιάζει την πρόταση για τα ειδικά μισθολόγια. Αυτό είναι και το θέμα που βρίσκεται στο επίκεντρο της συνάντησης, η οποία πραγματοποιείται έπειτα από αίτημα των δικαστικών και έχει προγραμματιστεί εδώ και μέρες.

«Θα ήθελα να απολογηθώ που καθυστέρησα να ανταποκριθώ στο αίτημά σας για συνάντηση εδώ και μια εβδομάδα, αλλά, όπως βλέπετε, οι εξελίξεις τρέχουν και καθημερινά το πρόγραμμά μας είναι πολύ γεμάτο αυτές τις μέρες», είπε ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τους προέδρους των ανώτατων δικαστηρίων.
 
Εντούτοις, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνηση έχει κάνει μια πολύ καλή επεξεργασία αναφορικά με την πρόταση που αφορά τα ειδικά μισθολόγια, «όπου πιστεύω γίνεται μια προσπάθεια ουσιαστική να μπορέσουμε να διατηρήσουμε χωρίς καμία μείωση τις ισχύουσες αμοιβές για τους δικαστικούς υπαλλήλους και μια αναδιάρθωση που δίνει μια προοπτική δικαιοσύνης, με βάση βεβαίως τις δημοσιονομικές δυσκολίες στις οποίες βρισκόμαστε». Ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι «μια μεταρρύθμιση στα μισθολόγια που θα δώσει τη δυνατότητα να αποτυπωθεί με δικαιοσύνη η δυνατότητα εξέλιξης και σε κάποιες περιπτώσεις οι αναγκαίες αυξήσεις στους μισθούς εκείνων των λειτουργών που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας». «Και νομίζω», συνέχισε, «ότι είναι αναγκαίο αυτό να γίνει υπό την έννοια ότι πράγματι τα τελευταία χρόνια, ιδίως τα χρόνια τα 5 χρόνια της κρίσης, υπήρξαν πολύ μεγάλες ονομαστικές μειώσεις που απαξιώνουν το ρόλο λειτουργών που διαχειρίζονται πάρα πολύ κρίσιμα ζητήματα».

«Βεβαίως», επισήμανε ο πρωθυπουργός, «αντιλαμβάνεστε ότι ακόμα βρισκόμαστε σε μια περίοδο προσαρμογής και οι δυνατότητες που έχουμε είναι περιορισμένες», για να τονίσει ότι «εντούτοις προσπαθούμε με δικαιοσύνη, με αίσθηση δικαίου και με προσπάθεια να κατανεμηθούν με δικαιοσύνη τα βάρη αλλά και οι όποιες δυνατότητες προκύπτουν να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα». Ολοκληρώνοντας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η πρόταση που παρουσιάζεται, θα κριθεί κι από τους ίδιους και φυσικά από τις ενώσεις και τους ίδιους τους λειτουργούς στο χώρο της δικαιοσύνης και όχι μόνο, καθώς, όπως επισήμανε, τα ειδικά μισθολόγια αφορούν και στρατιωτικούς, ενστόλους με την ευρύτερη έννοια, αστυνομικούς αλλά και τους πανεπιστημιακούς και άλλους καθηγητές, το διπλωματικό σώμα και γιατρούς.

Πρόεδρος Αρείου Πάγου: Πήραμε δέσμευση ότι παραμένει το μισθολόγιο των δικαστών όπως έχει
Στις δηλώσεις της μετά τη συνάντηση η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε ικανοποιημένοι από τη συνάντηση. Θεωρούμε ότι δόθηκαν οι βάσεις για ικανοποίηση των αιτημάτων των δικαστών. Θέλουμε απλώς να διασφαλίσουμε τη διατήρηση του μισθολογίου μας».

Ερωτηθείσα αν τίθεται θέμα αυξήσεων των αποδοχών των δικαστών η πρόεδρος του Αρείου Πάγου απάντησε: «Όχι, ούτε αυξήσεων βεβαίως σε μια τέτοια περίοδο δεν θα ζητούσε κανείς».

Και συνέχισε η κυρία Θάνου: «Πήραμε δέσμευση ότι παραμένει το μισθολόγιο των δικαστών όπως έχει».

ΣΧΟΛΙΑ (126)

yannis

Ετσι φτιαχνονται τα καθεστωτα,ανεξαρτητου χρωματος.Απο την χουντα του 1967 εως τους ΣυριζΑνελ του 2016 Λαδοντας και γλειφοντας,ο ενας τον αλλον.Και το απεραντο φρενοκομειο μεταταλλαχθηκε σε μια απεραντη στανη

nikos

Εμ βέβαια [...] [...]!!!Μη σας πειράξουν και σας μειώσουν τους τεράστιους μισθούς!!!Και τα εξωφρενικά εφάπαξ που διέλυσαν το ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων!!5 και 6 χιλιάρικα συντάξεις και 250 χιλιάρικα εφάπαξ οι [...]!!Και ο ιδιωτικός τομέας πεθαίνει κυριολεκτικά!!! Από εκεί ξεκινάει και τελειώνει ένα κράτος!!Από τη Δικαιοσύνη!!και η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι σάπια!!Το μόνο που τους νοιάζει είναι ο μισθουλάκος τους και τπτ άλλο!!!

Νικ

Οι παπάδες κανονιζουν πως θα μαθαινει ο ραγιας θρησκευτικά. Οι δικαστές ποσα θα παίρνουν. Παντα σε αγαστη συνεργασία με τις κυβερνήσεις. Ιραν αγιατολαχ χαμε'ι'νι η γραικοχωρα του 2016

ΓΙΩΡΓΗΣ

Δεν ηθελα να το ιδω αυτο,να ευτελιζονται ανωτατοι δικαστες της Πατριδας μου,δημοσιως,μπροστα στην καμερα, απο εναν [...] και αθεο Πρωθυπουργο,εναν Συριζαιο, που δεν εχει ουτε ιερο ουτε οσιο,ειναι [...] .

Ο καθενας για τη παρτυ του

Αν γινει πολεμος ομως και παρουν το Αιγαιο οι Τουρκοι, οι δικαστες θα μας πουλανε ...λειτουργημα, οι πολιτικοι θα αυτοεξοριστουν στο Λονδινο, οι αριςτεροι ειναι γιωταδες με εχουν τρελλοχαρτα και περιμενετε απο μενα να σκοτωθω στα βραχια του Αιγαιου για να μη πεσει η Μυκονιατικη βιλα του δικαστη σε χερια Τουρκων; ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ δε πολεμαω για την Ελλαδα των παρτακηδων, να σκοτωθητε εσεις.

23.26

Επειδη ειναι ακριβως οπως τα γράφεις γιαυτο στη Τουρκία κάθονται κλαρινα. Ξερουν πολυ καλα δε πρόκειται να παει κανένας με τη θεληση του. Νύχτα θα φτασουν οι αλλοι μεχρι τη Λαμία. Οχι γιατι ειναι τοσο άξιοι. Απλα εδω βασιλεύει το χαος κ το παρακρατος.

πυραμιδες

Πυραμιδες, πυραμιδες, εχει και στο δολαριο μια πυραμιδα ;

GR

Εμενα ως πολιτη δεν με αφορα που ακουω συνεχως απο τους δικαστικους οτι εξασφαλησαν να μη μειωθουν οι μισθοι τους. Με αφορα ομως να υπαρχει δικαιοσυνη και δημοκρατια στη χωρα μου που δεν βλεπω να υπαρχουν εξαιτιας των μνημονιων. Τι κανει η δικαιοσυνη για αυτο οπως και τι εκανε για το ΟΧΙ του δημοψηφισματος που εγινε ναι?

ΙΩΑΝΝΗΣ Θ.

Οι δικαστές εργάζονται σκληρά και καθημερινά. Αυτό το γνωρίζουν καλά μόνο όσοι έχουν κάποιο δικαστή στην οικογένειάς τους ή στο ευρύτερο περιβάλλον τους. Μελετούν τις δικογραφίες με μεγάλη προσοχή η λεπτομέρεια πολλές φορές είναι καθοριστικής σημασίας, διαβάζουν σχετικά βιβλία και ερευνούν σχετική νομολογία για άντληση και θεμελίωση των επιχειρημάτων τους και καταλήγουν στην κρίση τους αξιολογώντας όλα τα στοιχεία (έγγραφα, μαρτυρικές καταθέσεις κλπ) εκδίδοντας τις σχετικές αποφάσεις. Οι αποφάσεις τους είναι κρίσιμες και αποφασιστικής σημασίας και αφορούν σε πολλούς τομείς της κοινωνίας μας. Όποιοι εισέρχονται στο δικαστικό σώμα γνωρίζουν ότι θα δουλεύουν σκληρά μια ολόκληρη ζωή, θα επιτελούν όμως θεάρεστο έργο. Ο απλός πολίτης στηρίζεται στους δικαστικούς. Τους αξίζει λοιπόν κάθε σεβασμός.

κοψε τα ληγμενα φιλε

επειδή έχω στο κύκλο μου κάτι δικάστες οντως όπως τα λές είναι ...σκοτώνονται κάθε μέρα στο γυμναστήριο και μέτα στο golden hall (στα ψώνια) ποιος υποαπασχολούμενος έλληνας πολιτης χτύπαει πάνω από 3.000 αυτή την εποχή πηγαινοντας στην δουλειά του 2 φορές το μήνα ?????? εκτός καλοκαιριου πάσχα χριστούγεννα που τα δικάστηρια είναι κλειστά ????? τρώμε όλοι το σανό και δεν μιλάμε με τα τραγικά που συμβάινουν γύρω μας

καλα που ζεις 9 μηνες τον χρονο δουλευουν

KAΛΑ ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΦΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΤΟ GOLDEN HALL KAI TO HOLMES ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΩΝ 3000 ΕΥΡΩ 2 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. ΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΕΟΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ.

#19.25

Παιρνεις μισθο? Μηπως εισαι σε pay roll? Η να ξεκινήσεις ψυχοφαρμακα τώρα αμέσως?

ολοι οι αλλοι

δηλαδη δεν δουλευουν σκληρα ε?τι μας λες ρε φιλε?επειδη κανουν τη δουλεια τους,δηλαδη να διαβαζουν δικογραφειες απτον καναπε τους μπροστα στο τζακι ειναι ανωτεροι απο εμας?δηλαδη ο σκουπιδιαρης ας πουμε που αν δεν υπηρχε (θυμασαι τι γινοταν οταν εκαναν απεργειες) θα πεθαιναμε απτη βρωμα και τις αρρωστιες τι να πει που πληρωνεται πενταροδεκαρες?σε ολους αξιζει σεβασμος..και επειδη φιλε εχεις καποιον δικαστικο στο σοϊ σου αποτι φαινετε,αραξε υπαρχουν και πιο σημαντικα επαγγελματα στην ελλαδα μας..ξερεις αυτα που πληρωνουν τους δικαστες-δηλαδη ολα τα δικα μας.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Αν οι Συριζαιοι ειναι διεφθαρμενοι δε σημαινει πως ειναι και ολοι οι Ελληνες σαν τα μουτρα τους! Αρχιζει η δικη για τις τηλεοπτικες αδειες με ανωτατους δικαστες και αντιδικους την Κυβερνηση και τους καναλαρχες._Παιδια,διακοπτουμε τη Συσυνεδριαση. Ερχομαστε σε συνεννοηση με τον εναν των αντιδικων,κανονιζουμε ποιος θα ειναι ο μισθος μας και επανερχομαστε στη διακοπεισα συνεδριαση για να εκδωσουμε αδεκαστη αποφαση.Τι κανει νιαου-νιαου; Η Δικαιοσυνη μπορει να ειναι τυφλη,αλλα οι δικαστες και ο Λαος δεν ειναι!

Επιτυχής

Η συνάντηση του Πινόκιο με τα διορισμένα του αδέσποτα !!!!

Γιαννης

Λιγουριδες. Ο κοσμακης λιμοκτονει και σεις το μισθουλακο σας.

Μας δουλευουν

Μετά από την διαβεβαίωση για τους μισθούς τους μήπως έφτιαξε η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και μπορούν πλέον 'ανεπηρέαστοι' να κρίνουν για τις τηλεοπτικές άδειες? Μας δουλεύουν. Οσο οι μειώσεις των συντάξεων δεν τους αφορούσαν, οι νόμοι ήταν συνταγματικοί. Μόλις μειώθηκαν οι δικές τους συντάξεις οι νόμοι κρίθηκαν αντισυνταγματικοί !!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4644360

«Πρέπει να δράσουμε από κοινού, ως ΕΕ, αλλά και μαζί με τις τρίτες χώρες», τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας μετά την υπουργική συνάντηση στο Παρίσι

mati_main

Απελευθερώνονται τα 31 εκατ. ευρώ που λιμνάζουν στον ειδικό λογαριασμό - Οι πυρόπληκτοι απαλλάσσονται για 5 χρόνια από τον ΕΝΦΙΑ - Οσοι με βαριά εγκαύματα θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε φάρμακα, θεραπείες και σε κάθε άλλη ιατρική παροχή - Ποσό 20 εκατ. ευρώ διατίθεται για αποκατάσταση και ανάπλαση των περιοχών που επλήγησαν  - Πώς θα υλοποιηθούν οι παρεμβάσεις

41
4860138

«Πριν από τις 10 Αυγούστου θα κατατεθούν και θα ψηφιστούν νομοσχέδια για το Επιτελικό κράτος, τη φορολογική διοίκηση και τις ρυθμίσεις για τοπική αυτοδιοίκηση και λοιπές επείγουσες διατάξεις» δήλωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης

1