Σταθάκης: Πέμπτη στην ΕΕ η Ελλάδα στην απορρόφηση του πακέτου Γιούνκερ

«Τα δεδομένα είναι συντριπτικά. Η Ελλάδα είναι πέμπτη στην Ευρώπη σε απορρόφηση μετά τις τέσσερις μεγάλες χώρες της Ε.Ε. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι παρούσα. Η κυβέρνηση αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και σύντομα θα δημιουργήσει και άλλα», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας 

Αυξημένη απορροφητικότητα επιδεικνύει η Ελλάδα αναφορικά με το επενδυτικό «πακέτο Γιούνκερ
» σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Γιώργο Σταθάκη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη
Βουλή υποστήριξε πως η χώρας μα καταλαμβάνει την 5η θέση στην ευρωπαϊκή λίστα απορροφητικότητας ενώ επισήμανε ότι μεταξύ των έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το πακέτο είναι: η γραμμή 4 του Μετρό, η ηλεκτρική διασύνδεση της ηπειρωτικής χώρας με την Κρήτη και η επέκταση του φυσικού αερίου σε 16 πόλεις.

Ο υπουργός Οικονομίας έδωσε έμφαση στην στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων λέγοντας ότι:

-η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων «έχει πλέον πολύ μεγάλα πακέτα. Υπολογίζουμε ότι θα ξεπεράσουν τα 2,5 δις τους επόμενους μήνες».

-έχουν δημιουργηθεί ήδη 1.000 θέσεις εργασίας με το πρόγραμμα που ξεκίνησε.


«Τα δεδομένα είναι συντριπτικά. Η Ελλάδα είναι πέμπτη στην Ευρώπη σε απορρόφηση μετά τις τέσσερις μεγάλες χώρες της Ε.Ε. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι παρούσα. Η κυβέρνηση αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και σύντομα θα δημιουργήσει και άλλα», τόνισε ο κ. Σταθάκης.

Από την πλευρά του ο ερωτών βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, υποστήριξε ότι υπήρξε καθυστέρηση και ότι η Ελλάδα από τα 116 δις του πακέτου Γιούνκερ που έχουν απορροφηθεί στην Ευρώπη θα έπρεπε να έχει απορροφήσει πάνω από 2 δισ. ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr