Ο πρωθυπουργός μετά την πίεση του Κυριάκου αποδέχθηκε να γίνει ειδική προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή - «Δεχόμαστε με χαρά, ξανακάναμε τη συζήτηση και πάθατε πανωλεθρία», αν και δεν ξέραμε για την offshore της «Αυγής» απάντησε ο Μητσοτάκης-  Αύριο ήθελε τη συζήτηση η κυβέρνηση, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει - Διαβάστε γιατί

Το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα
, αν θέλει συζήτηση για τη διαπλοκή τότε να προκαλέσει αύριο νέα συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών πέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
. Στην δευτερολογία του ο πρωθυπουργός έκανε αποδεκτή την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας μάλιστα «δεν θα αποδράσετε κ. Μητσοτάκη» απο το θέμα αυτό. Φυσικά ο πρόεδρος της ΝΔ αποδέχθηκε την συζήτηση, πρότεινε να γίνει το συντομότερο και υπενθύμισε πώς ανάλογη συζήτηση για την διπαλοκή είχε γίνει και « τον Μάρτιο του 2016 και τότε κατα γενική ομολογία πάθατε πανωλεθρία». Πρόσθεσε ότι εκείνη την εποχή δεν ήταν όλα γνωστά όπως το θέμα με την offshore της εφημερίδας «Αυγή».Στην αρχική τοποθέτηση του ο κ. Μητσοτάκης είχε πει...Μην τρώτε χρόνο από την Παιδεία, δε θα σας κάνω τη χάρη να πέσω στην παγίδα του αποπροσανατολισμού, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Έκανε όμως ένα σχόλιο, επισημαίνοντας ότι μάλλον έκανε λάθος ο λογογράφος του πρωθυπουργού και του έδωσε να διαβάσει ομιλία που είχε ετοιμαστεί πριν από τρεις μήνες: «Δεν ακούσατε τίποτα τον τελευταίο μήνα, για τα νέα τρίγωνα διαπλοκής, την Τράπεζα Αττικής, τον Καλογρίτσα; Στα θέματα διαφάνειας, δεν είστε κατήγορος είστε απολογούμενος» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του, κατά την πρωτολογία του, επιχείρησε με λιγότερες από 50 λέξεις να ξεπεράσει την όζουσα υπόθεση Καλογρίτσα που «κηλιδώνει»  όχι μόνο τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών αλλά και το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης.


«Μας κατηγορήσατε ότι ο διαγωνισμός έγινε για να πάρει άδεια ο Καλογρίτσας. Όταν ο Καλογρίτσας ζήτησε διευκόλυνση έφυγε από τον διαγωνισμό. Γιατί σε αυτόν τον τόπο θα μάθουν οι πάντες  ότι ο νόμος ισχύει για όλους» είπε χαρακτηριστικά αποφεύγοντας να δώσει απαντήσεις για τα «βοσκοτόπια», την προβληματική έγκριση του «πόθεν έσχες» και την αθρόα δανειοδότηση του συγκεκριμένου εργολάβου.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι έχει κάνει την επανεμφάνισή του «το σκοτάδι της προπαγάνδας και της συκοφαντίας του παλιού πολιτικού συστήματος και των μέσων που το στηρίζουν» που επιχειρούν – όπως είπε – «να δείξουν ότι είμαστε όλοι το ίδιο».
Αναφορικά με την διαπλοκή ο πρωθυπουργός είπε απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση πως «Είστε απέναντι στον μεγάλο αγώνα να σπάσουμε επιτέλους το αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής. Τρίγωνο που εσείς δημιουργήσατε και σήμερα ταυτίζεστε απόλυτα με αυτό. Εδώ και ένα μήνα παίζεται από το σύστημα η τρίτη πράξη που βαρεθήκαμε να βλέπουμε. Η πράξη της λεγόμενης αριστερής παρένθεσης. Παίξατε τα ρέστα σας στην περίοδο της πιστωτικής ασφυξίας (πρώτη διακυβέρνηση) και νομίζατε ότι θα ξεμπερδέψετε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Απογοητευτήκατε. Ηρθε το δημοψήφισμα και οι εκλογές και ο λαός μας έδωσε εντολή για 4 χρόνια διακυβέρνηση. Παίξατε το ίδιο στοίχημα ότι δεν θα κλείσει η πρώτη αξιολόγηση. Αποτύχατε. Τώρα επιχειρείτε για άλλη μια φορά το ίδιο. Το κάνετε φυσικά στηρίζοντας και στηριζόμενοι από αυτούς που για πρώτη φορά καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Να είναι ίσοι απέναντι στους νόμους».
«Δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα. Βγήκατε στα κεραμίδια για να υπερασπιστείτε το πιο σκοτεινό δίχτυ εξουσίας που οικοδόμησαν οι καναλάρχες μαζί με τις τράπεζες και τα δικά σας κόμματα» συνέχισε ο ίδιος και πρόσθεσε « Τολμάτε εσείς να κουνάτε το δάχτυλο στην Αριστερά μιλώντας για το ηθικό πλεονέκτημα. Τολμάνε να κουνάνε το δάχτυλο τα κόμματα που μοίρασαν ασυλία για να παίρνουν θαλασσοδάνεια οι ίδιοι αλλά και οι ημέτεροι. Τα κόμματα της Ζίμενς του Χριστοφοράκου, του Τσοχατζόπουλου, των υποβρυχίων, του ΚΕΕΛΠΝΟ, της παράγκας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όλων των άλλων. Τολμάτε εσείς να κουνάτε δάχτυλο. Από το πρώτο δευτερόλεπτο κάνατε ότι μπορούσατε για να ακυρώσετε τον διαγωνισμό. Σαμποτάρατε την συγκρότηση ΕΣΡ. Απειλείτε υπουργούς και δημόσιους υπαλλήλους. Επιχειρείτε χειραγώγηση δικαιοσύνης».

Απευθυνόμενος πάντα στην αξιωματική αντιπολίτευση είπε: «Τάξατε στους καναλάρχες – σε αυτούς που στον διαγωνισμό ανακηρύχθηκαν ως υπερθεματιστές και πληρώνουν, ότι θα τους γυρίσετε τα λεφτά. Τα 255 εκατ. στα δημόσια ταμεία που τα έχει ανάγκη ο λαός».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι: «Προχωρά κανονικά ο διαγωνισμός και κάνετε ότι μπορείτε για να τον απονομιμοποιήσετε. Μας κατηγορούσατε για στημένο διαγωνισμό για να μην πάρει άδεια ο ΣΚΑΙ του Αλαφούζου επειδή προβάλει αντικυβερνητικά προγράμματα ειδήσεων.
Ο αντιπρόεδρός σας σε κρεσέντο αυτογελοιοποίησης έλεγε ότι έχει στοιχεία που αναφέρουν ότι ο Αλαφούζος δεν θα πάρει άδεια. Πήρε όμως πρώτος. Μετά αλλάξατε τροπάρι και μας κατηγορείτε ότι ο διαγωνισμός έγινε όχι για τον ΣΚΑΙ αλλά για τον Καλογρίτσα. Όταν ο Καλογρίτσας ζήτησε διευκόλυνση έφυγε από τον διαγωνισμό. Γιατί σε αυτόν τον τόπο θα μάθουν όλοι ότι ο νόμος ισχύει για όλους».

«Τι έχετε να πείτε τώρα;» ανέφερε προς την αντιπολίτευση: «Για ποιο λόγο έγινε ο διαγωνισμός; Μήπως ο Κυριακού - Μαρινάκης - Σαββίδης έγιναν ΣΥΡΙΖΑ ή θα γίνει ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αλαφούζος επειδή πήρε άδεια; Κάποια στιγμή τελειώνουν τα επιχειρήματα και πρέπει να δοθούν απαντήσεις».
 
«Στην προσπάθεια σας να κάνετε το άσπρο -  μαύρο μιλήσατε για σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ στις τράπεζες. Στο σπίτι κρεμασμένου μη μιλάτε για σκοινί» ανέφερε σχετικά με την υπόθεση της Τράπεζας Αττικής και πρόσθεσε «Οσο και αν ψάξετε δεν θα βρείτε τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω από κανένα δάνειο. Θα βρείτε τους εαυτούς σας που γονάτισαν το τραπεζικό σύστημα. Δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις θα βρείτε στα δικά σας βιβλία. Θέλετε να πιστεύετε ότι αυτά είναι δανεικά και αγύριστα. Σύντομα έρχεται πόρισμα εξεταστικής για κόμματα και ΜΜΕ και θα δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος. Οτι και να κάνετε οι φίλοι και οι προστατευόμενοι σας θα περάσουν από τα ταμεία και θα πληρώσουν. Είπα και ξαναλέω ότι αυτή για εμάς είναι μεγάλη τομή που ρυθμίζει με αδιάβλητο τρόπο το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Με δικλείδες ασφαλείας. Οποιος επίδοξος καναλάρχης δεν μπορεί να ανταποκριθεί θα εκπέσει όπως και έγινε».

Αναφορικά με τα έσοδα από τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών είπε ότι « ήδη διοχετεύονται για την στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη» και εξειδίκευσε:

- Ήδη  15.000 περισσότερα παιδιά θα πάνε στους παιδικούς σταθμούς

- Ξεκινάει η διαδικασία και θα ολοκληρωθεί έως τέλος έτους για 4000 νοσηλευτές

- Προχωρά η εκπόνηση προγράμματος στήριξης νέων διδακτόρων

«Αρκετά ασχολήθηκα με τις συκοφαντίες, τα ψεύδη και τις θεσμικές εκτροπές της αντιπολίτευσης» σημείωσε κλείνοντας το κεφάλαιο με τα σκάνδαλα και επιχειρώντας να ανοίξει το κεφάλαιο για την Παιδεία.

Η ομιλία Τσίπρα στη Βουλή (πρωτολογία)


Ολόκληρη η ομιλία Μητσοτάκη (πρωτολογία)
 
«Φιάσκο» Τσίπρα με την προ ημερησίας για τα κανάλια και την διαπλοκή
Στον Κανονισμό της Βουλής προσκρούει το αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, που κατέθεσε σήμερα κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 143 του Κανονισμού λειτουργίας του Σώματος προβλέπει ότι σε κάθε σύνοδο διεξάγονται υποχρεωτικά επτά προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις εκ των οποίων μόνο η μία αποτελεί δικαίωμα της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας έκανε χρήση του συγκεκριμένου δικαιώματος τον περασμένο Μάρτιο, όταν και ζήτησε προ ημερησίας για την Δικαιοσύνη.

Ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου μπορεί να ξεπεράσει τον σκόπελο, καθώς η τρέχουσα σύνοδος λήγει την ερχόμενη Παρασκευή και η νέα ξεκινά στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, με την διεξαγωγή του καθιερωμένου αγιασμού.

Ωστόσο, την ερχόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ξανακαταθέσει το σχετικό αίτημα.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (95)

Μαρίνα θ.

Ακομη μια ήττα του κυριακου προ των πυλών.. Δεν τον πιανει κανεις τον τσιπρα σε αυτα.. Κ ειδικα στη διαπλοκή που εχει το πανω χερι..ολη η ελλαφα ξερει για το τρίγωνο της διαπλοκης , οπου η ΝΔ ηταν κυρίαρχη με θα θαλασσοδάνεια ,με τις μιζες, με τη Siemens , με το Βατοπαιδί ,με βουλγαρακη ,με λιαπη , με τους εργολάβους των δημοσίων έργων , με καναλάρχες κ αλλα πολλα.... Αρε καυμενο κυριακο που πας;;; Θα σε φάει λάχανο ο τσιπρας παλι..

sagoni

Αλέξη, μόνος σου θα είσαι. Δεν πρόκειται να πατήσει κανείς. Λούηδες θα γίνουν.

γιαννης

ωχ βλεπω τον κυριακο να ηττηθει πανηγυρικα

χαχαχαχαχα

για ποια πιεση του Κυριάκου μιλάτε; Πλάκα μας κάνετε; είδα τη βουλή, γυριστή την έκανε και μάλιστα τον αποδοκίμασαν οι βουλευτές του συριζα, νομίζοντας οτι ο Τσιπρας δεν θα δωσει συνέχεια. Τα μονα που ειπε ήταν αυτά που δειχνετε. Για ποια πιεση μιλάτε προφάνώς για να πεισετε αυτους που δεν έτυχε να δουν ή να ακουσουν Συγνωμη αλλά θα σας απογοητεύσω δεν ήταν καθολου φιασκο Τσιπρα καλο θα ήταν να είσαστε περισσοτερο αντικειμενικοι.

δημοκρατης

Παρακολουθωντας τη βουλη χτες και ακουγοντας τον Τσιπρα και τον αρχηγο της αξιωματικης αντιπολιτευσης, μου θυμισε πολυ, θεατρικη παρασταση. Και οι δυο παρα πολυ μικροι για να διαχειρηστουν την επιθεση που δεχεται η χωρα απο τους διεθνεις τοκογλυφους. Ειναι παρα πολυ στεναχωρο σε μια τετοια φαση Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ για να σταματησει την εθνικη καταστροφη. Και οι δυο εχουν παραδοθει στις ορεξεις της τροικας και υπογραφουν τα παντα. Τα μνημονια εχουν ισοπεδωσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ και κανενας δεν εχει το σθενος να σταματησει την καταστροφη. Το παρηγορο ειναι οτι ο Ελληνικος λαος ειναι ΟΡΘΙΟΣ μετα απο το 62% ΟΧΙ του δημοψηφισματος και αυτο δειχνει την αναντιστοιχια μεταξυ του υποτακτικου πολιτικου συστηματος και του λαου. Ενω υπαρχει λυση μεσω του ΟΗΕ να γινει διαγραφη του χρεους, βλεπουμε τον Τσιπρα απο το βημα του ΟΗΕ, αντι να καταγγειλει την καταπατηση των ανθρωπινων δικαιωματων των Ελληνων λογω χρεους και μνημονιων, να ενδιαφερεται για τους προσφυγολαθρομεταναστες!!!??? Περιμενω απο καποιον, η καποιους, απο τους πολιτικους, εντος, η εκτος βουλης να σηκωσει αναστημα και να υπερασπιστει ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

......

Κυριάκο υπεστεις ολική πανωλεθρία σημερα. ...

@ Μαδουρο και Τσιπρας = αδιεξοδα=αργος θανατος

Που, στα θέματα παιδείας; ο πολύς λαός θέλει να ανατραπούν οι ισοπεδωτικές μεταρρυθμίσεις Μπαλτα- Φιλη- Τσιπρα στην εκπαίδευση. Τερμα πια η αριστερίλα!!!!! Οσο για τα άλλα, την άλλη εβδομάδα θα ακούσουμε για την Syriza Πατρα- Πυργος, Syrιza ΔΕΗ, Syriza Bank, Syriza chanel, Αυγη οφσορ, τις απειλές και καταργήσεις Δικαστών αλα Ερντογαν, τις απειλες εναντιον απειθαρχων επιχειρηματιών.

@

Ρε Αλέξη για πλάκα το είπε ο Κυριάκος..... αμέσως και εσύ να ορίσεις ημερομηνία για συζήτηση

Χάχας

Από την πολύ συζήτηση διαλύθηκε η χώρα.

δεν γλυτώνουμε με τίποτα

έρχεται ο κυριάκος να μας σώσει.....

Αμ δε

Αυτος καίγεται μονος του δε θέλει βοήθεια

Ηλιθιότητα ώρα μηδέν

Όσοι ακόμα πιστεύουν στην καλύτερη προοπτική της αριστεράς να πουν τι ειναι καλύτερα σήμερα απο πριν τρία χρόνια. Αν υπάρχει καμία αμφιβολία ας κοιτάξουν στο ψυγείο τους , στον τραπεζικό τους λογαριασμό και στην γειτονιά γιατι πλέον έχουν φύγει αρκετοί και έχουν έρθει άλλοι. Κι αν συνεχίζουν να έχουν αμφιβολία ας κάνουμε ένα δημοψήφισμα πριν διορίσει ο μέγας ηγέτης ολους στο δημόσιο για να αγοράσει την συνείδηση τους.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dendias

Βασικά θέματα που θα απασχολήσουν το Συμβούλιο σήμερα είναι οι παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, οι εξελίξεις στη Συρία και οι εκεί στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας

mnerkel-tsipra

Αυτό το «επεισόδιο» από το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνσης ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε ο Πίτερ Σπίγκελ των FT από το «Η τελευταία μπλόφα» για να δείξει ότι το βίβλιο θα θυμίζει για πάντα πόση ζημιά μπορεί να προκαλέσουν οι λαϊκιστές όταν αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση

1
Tsakalotos_Efklidis

Με την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής συνέδεσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών τον υψηλό Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα που έχει συνέπεια την εκτόξευση της τιμής τους - Αυτοκριτική για την κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ

34
mhtsotakis_ar

Θεοδωρικάκος στον ΘΕΜΑ 104,6: Δεν θέλουμε να ψηφίζουν για την Ελλάδα άνθρωποι που απλά έχουν ελληνική καταγωγή - Πιστεύω ότι μέσα στον μήνα μπορούμε να ψηφίσουμε το νόμο, πρόσθεσε ο υπ.Εσωτερικών - Σήμερα οι επιστολές στα κόμματα - Οι τέσσερις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι

45
keramoes-1

Μήνυμα πειθαρχίας η θεσμοθέτηση ανώτατου χρονικού ορίου ολοκλήρωσης σπουδών δήλωσε η υπ. Παιδείας στον ΘΕΜΑ 104,6 με αφορμή τις αντιδράσεις και καταλήψεις σε διάφορα ΑΕΙ της χώρας

2