Καβγάς Μαξίμου-ΝΔ μετά την παραδοχή Μαντά για το ΕΚΑΣ

Καβγάς Μαξίμου-ΝΔ μετά την παραδοχή Μαντά για το ΕΚΑΣ

Για ανεπάρκεια στη διαπραγμάτευση κατηγορεί τον πρωθυπουργό η ΝΔ - Θράσος να κατηγορούν εκείνοι που υπέγραφαν λευκά χαρτιά απαντά η κυβέρνηση 

Καβγάς Μαξίμου-ΝΔ μετά την παραδοχή Μαντά για το ΕΚΑΣ
Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ μετά την ομολογία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά ότι η απώλεια του
ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους ήταν κυβερνητική ήττα στη διαπραγμάτευση.

Η ΝΔ καταλόγισε στον πρωθυπουργό ανεπάρκεια στη διαπραγμάτευση, ενώ πριν από λίγο πηγές του Μαξίμου απαντούσαν ότι η ΝΔ που είχε συνομολογίσει τον «ξαφνικό θάνατο» του ΕΚΑΣ με τους δανειστές, έχει το θράσος να κατηγορεί για ανεπάρκεια τον κ.Τσίπρα.

Μετά τη δημόσια παραδοχή του κ. Μαντά (στην τηλεόραση του Σκάι) ότι συνιστά ήττα της κυβέρησης το γεγονός πως κόπηκε το ΕΚΑΣ με το οποίο ενισχύονταν δεκάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι, η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αφού έκανε λόγο για «κρίση ειλικρίνειας» του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει ανεπάρκεια στον πρωθυπουργό στη διαπραγμάτευση.
Κλείσιμο

Όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση ο κ.Μαντάς «παραδέχτηκε,  αυτό που η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζουν, εδώ και πολύ καιρό, ότι ο κ. Τσίπρας δεν έκανε καμία διαπραγμάτευση για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων θέτοντας με την ανεπάρκεια του στο περιθώριο χιλιάδες μικροσυνταξιούχους που είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται με βίαιο τρόπο.

Αποδεικνύεται, πλέον, ξεκάθαρα ότι το δήθεν κοινωνικό πρόσωπο Τσίπρα δεν ήταν τίποτα άλλο παρά δυο τρεις αράδες στα προπαγανδιστικά non papers του Μαξίμου, με στόχο τον εμπαιγμό των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

Κύκλοι του Μαξίμου, απάντησαν πριν από λίγο στη ΝΔ, σημειώνοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία που είχε συνομολογήσει με τους δανειστές τον «ξαφνικό θάνατο» του ΕΚΑΣ, την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές και την δραματική περικοπή στις κύριες συντάξεις, -με την πρόθεση να τα φορτώσει στην επόμενη κυβέρνηση και να επιταχύνει το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης»- έχει σήμερα το θράσος να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «δεν διαπραγματεύτηκε».

Ο λαός βλέπει ποιος διαπραγματεύεται πραγματικά και φροντίζει ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες για την στήριξη των αδύναμων. Και ποιος ήταν εκείνος που υπέγραφε λευκά χαρτιά και σήμερα κάνει τζάμπα αντιπολίτευση από τις παραλίες».


ΝΔ: Τα ψέματα του Μαξίμου δεν πείθουν πια ούτε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ
Ο πόλεμος ανακοινώσεων της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίστηκε, αφού η ΝΔ εξέδωσε νέα ανακοίνωση κατηγορώντας το Μαξίμου ότι με τα ψέματά του δεν πείθει πλέον ούτε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του ας μην ξεχνούν την παροιμία που λέει “οι ψεύτες μόνο τον πρώτο χρόνο χαίρονται”» επισημαίνει η ΝΔ.
 
«Αυταπατώνται εάν νομίζουν ότι μπορούν ακόμα να εμπαίζουν και να εξαπατούν τους πολίτες. Διότι τώρα, ολόκληρη η κοινωνία πληρώνει βαριά το κόστος των πειραματισμών και της ιδεοληπτικής πολιτικής τους. Κόπηκαν οι συντάξεις και το ΕΚΑΣ, που δήθεν δεν θα κόβονταν. Αυξήθηκε ο ΕΝΦΙΑ, που δήθεν θα καταργείτο» αναφέρουν τα στελέχη της ΝΔ.
 
«Διογκώθηκαν και έγιναν αβάσταχτοι όλοι οι φόροι. Όλες οι υποσχέσεις τους, εξαιτίας της “βραβευμένης” διαπραγματευτικής ανικανότητάς τους, κατέληξαν στο αντίθετο. Ας καταλάβουν επιτέλους στο Μέγαρο Μαξίμου ότι τα ψέματά τους εξοργίζουν πλέον τους πολίτες. Δεν πείθουν πια κανένα. Ούτε καν τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ...» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης