Ο Κυρίτσης ζητά την «κανονικοποίηση» των καταλήψεων

Ο Κυρίτσης ζητά την «κανονικοποίηση» των καταλήψεων

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε υπέρ μίας πολιτικής κίνησης αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα

Ο Κυρίτσης ζητά την «κανονικοποίηση» των καταλήψεων
Υπέρ μίας πολιτικής πρωτοβουλίας για την «κανονικοποίηση» των καταλήψεων κτιρίων δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος, μιλώντας στο «Κόκκινο», εξέφρασε την αντίθεσή του στις επιχειρήσεις εκκένωσης της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη.

«Θα μπορούσε να υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία για μια κανονικοποίηση των καταλήψεων στέγης», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τη φωτιά. Δεν βλέπω το λόγο να υπάρχουν άδεια διαμερίσματα και άνθρωποι χωρίς στέγη» ανέφερε. 

Νωρίτερα, ανάλογη άποψη είχε εκφράσει και η υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου, λέγοντας πως «ξαφνικά μας πείραξαν οι καταλήψεις; Όταν λείπει ο δημόσιος χώρος, οι άνθρωποι πρέπει να βρουν δημόσιο χώρο», ενώ διαφώνησε επίσης, με την επιχείρηση της αστυνομίας.

Κλείσιμο
Επίσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, τόνισε πως η επιχείρηση εκκένωσης των καταλήψεων που έγινε στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν πρωτοβουλία της κυβέρνησης, αλλά έγινε κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

«Δεν έχω πρόβλημα με μια κατάληψη ενός κτηρίου -το οποίο είναι σε αχρηστία- προκειμένου να χρησιμοποιείται για να φιλοξενούνται πρόσφυγες», υπογράμμισε η Φωτεινή Βάκη και συνέχισε λέγοντας πως την ίδια στιγμή «είναι πάρα πολύ καλό ότι θα υπάρχουν τέτοιες «καταλήψεις», το λέω χαριτολογώντας, καθώς όπως ξέρετε υπάρχει κυβερνητική πρωτοβουλία πολλά δημόσια κτήρια που είναι εγκαταλελειμμένα να χρησιμοποιούνται για τέτοιους σκοπούς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης