«Καρφιά» Πιτσιόρλα για Δρίτσα, Σκουρλέτη και Σπίρτζη

«Καρφιά» Πιτσιόρλα για Δρίτσα, Σκουρλέτη και Σπίρτζη

«Μόνο την κυβέρνηση φθείρει η κριτική των υπουργών προς το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεις και το ΤΑΙΠΕΔ», τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους 

«Καρφιά» Πιτσιόρλα για Δρίτσα, Σκουρλέτη και Σπίρτζη
Στην αντεπίθεση κατά των υπουργών κ.κ. Θεόδωρο Δριτσα,
Παναγιώτη Σκουρλέτη και Χρηστο Σπιρτζη
, για την πολύπλευρη κριτική που δέχεται για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, βγήκε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ προβαίνοντας σε ένα πικρόχολο σχόλιο για τα… κροκοδείλια δάκρυα στελεχών της κυβέρνησης 
Κλείσιμο

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Στεργιος Πιτσιορλας επανέλαβε την αμέριστη στήριξη που απολαμβάνει από τον πρωθυπουργό, τόσο ο ίδιος, όσο και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, υπογραμμίζοντας ότι παρά τα προβλήματα οι αποφάσεις υλοποιούνται. «Μόνο την κυβέρνηση φθείρει η κριτική των υπουργών προς το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεις και το ΤΑΙΠΕΔ», απάντησε ερωτηθείς ο κ. Πιτσιορλας, πετώντας καρφιά κατά των κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης. Έδωσε μάλιστα έμφαση κάνοντας λόγο για ζημιά  που κάνουν οι αντιδρώντες στην κυβέρνηση, καθώς το πρόγραμμα υλοποιείται κατά γράμμα με τη στήριξη του πρωθυπουργού.

«Είναι γνωστά αυτά, τα θέματα υπάρχουν και υπήρχαν ενστάσεις για το θέμα του ΤΑΙΠΕΔ από μερίδα υπουργών», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «εγώ δεν αισθάνθηκα ούτε στιγμή απομονωμένος ή μοναχικός», υπογραμμίζοντας ότι έχει την αμέριστη στήριξης του πρωθυπουργού. Όπως εξήγησε η κυβέρνηση έχει σοβαρό προσανατολισμό, καταρχάς να υλοποιήσει το γενικό πρόγραμμα και δεύτερον το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Υπογράμμισε οτι  παρά τα όσα προβλήματα υπάρχουν τελικά λαμβάνονται οι αποφάσεις και υλοποιούνται. «Η κυβέρνηση πείθει οτι δεν κάνει πίσω», δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ. 

Σχετικά με το πρόγραμμα ο κ. Πιτσιορλας τόνισε ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα υπογράψει την Τετάρτη τη νέα τροποποιημένη σύμβαση για το Ελληνικό.

Στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, χαρακτήρισε ως «μεγάλη επιτυχία» την επένδυση στο Ελληνικό, ιδιαίτερα εάν αυτή ξεκινήσει να υλοποιείται εντός του 2017. Παράλληλα, προανήγγειλε ότι εντός της εβδομάδας θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για την Rosco,  και εκτίμησε ότι οι διαπραγματεύσεις για την παράταση της σύμβασης διαχείρισης του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος με το καναδικό fund PSP θα ολοκληρωθούν έως τον προσεχή Σεπτέμβριο.


Παράλληλα ανέφερε ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού για την αξιοποίηση της Εγνατίας Οδού, αναμένεται για τις αρχές Φθινοπώρου,ωστόσο εκτίμησε ότι θα υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση στο διαγωνισμό για τον  ΟΛΘ. Εμφανίστηκε, επίσης, αισιόδοξος για το στόχο ύψους 2 δις. ευρώ για έσοδα από αποκρατικοποιήσεις εντός του 2016. Τέλος διαβεβαίωσε ότι το πλειοψηφικό πακέτο των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα μείνουν στο δημόσιο, ενώ για τη ΔΕΗ ανέφερε ότι η πώληση του 17% θα ξεκινήσει από 2017.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης