Επιμένει ο Βίτσας: Ο Ερντογάν έχει δίκιο

Επιμένει ο Βίτσας: Ο Ερντογάν έχει δίκιο

«Πρέπει να ακολουθηθεί το ελληνικό και διεθνές δίκαιο. Το αντιμετωπίζουμε ως ένα γεγονός προς επίλυση», σημείωσε

Επιμένει ο Βίτσας: Ο Ερντογάν έχει δίκιο
Θρίλερ δίχως τέλος η υπόθεση με τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς που πέρασαν στο ελληνικό έδαφος με στρατιωτικό ελικόπτερο, ζητώντας άσυλο, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να καταλύσουν τη Δημοκρατία στη γείτονα χώρα. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, σήμερα το πρωί τοποθετήθηκε εκ νέου για το ζήτημα. Μετά τις χθεσινές του
δηλώσεις στο Mega ότι είναι πολύ ισχυρό το επιχείρημα της Τουρκίας για έκδοση των στρατιωτικών, σήμερα δηλώνει: «Δεν θα προέτρεχα ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι να επιστρέψει τους 8. Πρέπει να ακολουθηθεί το ελληνικό και διεθνές δίκαιο. Το αντιμετωπίζουμε ως ένα γεγονός προς επίλυση».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τις δηλώσεις Ερντογάν που αφορούν στον Αλέξη Τσίπρα και την έκδοση των 8 -  ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι μέσα σε 15 μέρες η Ελλάδα θα εκδώσει τους οκτώ στρατιωτικούς που το έσκασαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της Παρασκευής - ο κύριος Βίτσας απάντησε: 

«Εμεις μπορούμε να μιλάμε μόνο πολιτικά. Υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία της αίτησης πολιτικού ασύλου, η εξέταση σε πρώτο βαθμό και η εξέταση σε δεύτερο βαθμό, η οποία διαρκεί περίπου 15 με 25 ημέρες, συνήθως. Το αίτημα έκδοσης που έχει κάνει η τουρκική πλευρά έχει ένα ισχυρό επιχείρημα. Πολιτικά αυτό που ευνοεί την Ελλάδα είναι αυτές οι υποθέσεις να λήγουν γρήγορα. Υπάρχουν πολλοί που συνδέουν όλο αυτό με τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και αυτό θα πρέπει να παρθεί υπόψιν σε πολιτικό επίπεδο. Τις τελευταίες ημέρες δεν σημειώθηκε αυξημένη ροή προσφύγων στην Ελλάδα, αλλά πάντοτε υπάρχει μια ανησυχία για αυτό», κατέληξε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης