Γκάμπριελ: Το Brexit πρέπει να γίνει με ταχείς ρυθμούς

Γκάμπριελ: Το Brexit πρέπει να γίνει με ταχείς ρυθμούς

Οι Έλληνες χρειάζονται ελπίδα για να συνεχίσουν τόνισε ο Γερμανός αντικαγκελάριος





Γκάμπριελ: Το Brexit πρέπει να γίνει με ταχείς ρυθμούς
Σεβαστή είναι η ετυμηγορία του βρετανικού λαού, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντηση με τον Γερμανό αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, λέγοντας παράλληλα ότι η Μεγάλη Βρετανία πρέπει να αποφασίσει να επικυρώσει το δημοψήφισμα.

Ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε ότι η Βρετανία  δεν μπορεί να διατηρείται αυτή η επαμφοτερίζουσα στάση στον χώρο της ΕΕ και συνέχισε ότι όσον αφορά την Ευρώπη και την ΕΕ, θα προχωρήσουν και χωρίς τη Μεγάλη Βρετανία. Η ΕΕ, όπως είπε, υπήρξε και πριν από τη Μεγάλη Βρετανία και θα υπάρξει και μετά τη Μεγάλη Βρετανία. Σημείωσε δε ότι τον αγώνα για την εκπλήρωση του ευρωπαϊκού οράματος θα τον δώσουμε όλοι εκείνοι που πιστεύουμε στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σημασία έχει όχι πόσο μεγάλη είναι η Ευρώπη, αλλά πόσο καλή ή καλύτερη μπορεί να γίνει.

Κλείσιμο
Υποδεχόμενος τον Γερμανό αντικαγκελάριο έκανε λόγο για έναν Ευρωπαίο ηγέτη με ευρωπαϊκό όραμα και τον ευχαρίστησε για τη στάση του έναντι της Ελλάδας, το περασμένο καλοκαίρι. Τόνισε ότι η Ελλάδα παραμένει -και με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού- αταλάντευτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη. Και αυτό το πράττει με πολλές θυσίες του ελληνικού λαού, επισήμανε.

Αναφορικά με το ζήτημα του προσφυγικού υπογράμμισε την ανάγκη να εφαρμοστεί στο ακέραιο η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, σημειώνοντας τις προσπάθειες που έχει καταβάλει η Ελλάδα. Επίσης, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον τουρκικό λαό, με αφορμή την τελευταία πολύνεκρη επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι πρέπει η Ευρώπη να ξανασκεφτεί τις ρίζες της, επαναλαμβάνοντας ότι σημαντική είναι η οικονομία αλλά το κέντρο βάρους είναι άνθρωπος.

Ο κ. Γκάμπριελ συμφώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η Ευρώπη περνά δύσκολες ώρες, ενώ σχετικά με το βρετανικό δημοψήφισμα, υποστήριξε ότι η έξοδος της Μ. Βρετανίας πρέπει να γίνει με ταχείς ρυθμούς, γιατί αν τραβήξει σε βάθος χρόνου, δεν θα είναι καλό και για τις δύο πλευρές. “Δεν θέλουμε να υπάρξουν παράλληλες διεργασίες”, πρόσθεσε ο κ. Γκάμπριελ και σημείωσε ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να καταστραφεί επειδή θα φύγει η Μεγάλη Βρετανία.

Υποστήριξε, επίσης, ότι οι Έλληνες χρειάζονται ελπίδα για να συνεχίσουν και εξέφρασε τον θαυμασμό του για τους Έλληνες και τον ελληνικό λαό, για όσα άντεξαν τα τελευταία χρόνια.

Για το προσφυγικό, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ανέλαβε τεράστιες ευθύνες και υποχρεώσεις αναφορικά με το θέμα, για να συμπληρώσει ότι χρειαζόμαστε ευρωπαϊκές λύσεις για το πρόβλημα και ότι η Ελλάδα δεν θα μείνει μόνη. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης