Πολάκης: Και παλιά και σήμερα μεγάλη μερίδα δικαστών είναι στο παραδικαστικό

Πολάκης: Και παλιά και σήμερα μεγάλη μερίδα δικαστών είναι στο παραδικαστικό

Έκθετος από τις δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας - Τον «αδειάζει» και το Μαξίμου - Παρασκευόπουλος: Εμπιστευόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη

Πολάκης: Και παλιά και σήμερα μεγάλη μερίδα δικαστών είναι στο παραδικαστικό
Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη
ο οποίος με δηλώσεις του σε ομιλία του στο Περιστέρι το βράδυ της Πέμπτης επιτέθηκε συλλήβδην κατά των δικαστικών.

Όπως είπε «υπάρχει ένα μεγάλο θέμα με τη δικαιοσύνη. Ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών και πρέπει να μπει νέο αίμα σε αυτό το σώμα, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών, για να το πω κομψά, έχει δεσμεύσεις ή τέλοσπαντων να το πω λιγότερο κομψά είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρόντος ή του παρελθόντος». 

Κλείσιμο
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την αντίδραση του υπ. Δικαιοσύνης, ο οποίος τον «άδειασε» με παρέμβασή του στη Βουλή δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος εμπιστεύονται τη Δικαιοσύνη.

Έντονη ήταν η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης με τον εκπρόσωπο της
ΝΔ να μιλά για «δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ», το ΠΑΣΟΚ
να σημειώνει ότι δεν είναι αθώα σύμπτωση η επίθεση του κ. Πολάκη μια ημέρα μετά την άρση ασυλίας του στη Βουλή και το Ποτάμι να ζητά στοιχεία «εκτός κι αν όλα αυτά είναι από τις γνωστές κουβέντες του αέρα, που είναι το αγαπημένο σπορ των υπουργών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Παράλληλα ο κ. Πολάκης, ανήμερα της αυτοκτονίας του Αρη Βελουχιώτη, το πορτρέτο του οποίου φιγουράρει στο γραφείο του, ζήτησε να υπάρξουν «μαυροσκούφηδες» που θα εφαρμόσουν την κυβερνητικη πολιτική.

Έβγαλε, επίσης, «πόρισμα» - όπως έκανε πριν από λίγες ημέρες ο Δημήτρης Παπαδημούλης - για το δυστύχημα που οδήγησε στο θάνατο του Παναγιώτη Μαυρίκου με αφορμή νέα επίθεση που εξαπέλυσε στα ΜΜΕ λέγοντας ότι για πρώτη φορά η κυβέρνηση έβαλε χειροπέδες σε δημοσιογράφους-εκβιαστές και για έναν από αυτούς δεν ήταν ατύχημα και τόσο ως φαίνεται.

Δείτε βίντεο: Η δήλωση του Παύλου Πολάκη για τους δικαστές και το παραδικαστικό κύκλωμα


Παρασκευόπουλος «αδειάζει» Πολάκη

Παρέμβαση για να διαχωρίσει τη θέση του υπουργείου Δικαιοσύνης από τις δηλώσεις Πολάκη περί ύπαρξης παραδικαστικού κυκλώματος έκανε από βήματος της Βουλής ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος.

«Όποιος ασκεί εξουσία υπόκειται σε κριτική. Ο κ. Πολάκης όσα είπε δεν συνδέονται με συγκεκριμένα πρόσωπα και μου θυμίζει την διδασκαλία του καθηγητή μου που έλεγε ότι η περιύβριση έχει σημασία όταν αντανακλά σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Αν δεν αντανακλά ή είναι δήλωση χωρίς νόημα -και αυτό το λέω κομψά σε σχέση με τον καθηγητή μου που ήταν πιο καυστικός- είτε είναι θεσμική κριτική η οποία όμως έχει ανάγκη επιχειρηματολογίας» είπε χαρακτηριστικά.

Κουμουτσάκος: Οι δηλώσεις του δείχνουν τη δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ

Με ανάρτησή του στο Twitter αντέδρασε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος στις συκοφαντικές δηλώσεις Πολάκη κατά των δικαστών σημειώνοντας ότι αποτελούν «τη δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ».

Εμμέσως, δε, θέτει και θέμα παραίτησης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας γράφοντας ότι «δεν παραιτείται, ούτε τον παραιτούν».

Η ανάρτηση του κ. Κουμουτσάκου:



Σε ανακοίνωσή της, λίγη ώρα αργότερα, η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για νέα «παράσταση του κυβερνητικού θίασου».

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί, μάλιστα, τον Αλέξη Τσίπρα ότι με τη στάση του στηρίζει το «μείζον θεσμικό ατόπημα. Την εκτροπή του υπουργού του».

«Ο ένας Υπουργός βρίζει αδίστακτα τη Δικαιοσύνη. Ο άλλος τον αδειάζει διστακτικά. Και ο κ. Τσίπρας προσποιείται πως δεν ακούει την ύβρη σε βάρος της Δικαιοσύνης και των δικαστικών» σημειώνει η Νέα Δημοκρατία.
 
«Και επιβεβαιώνει ότι η Κυβέρνησή του είναι σκορποχώρι» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

ΠΑΣΟΚ: Το παραλήρημα Πολάκη είναι ωμή απόπειρα εκφοβισμού των δικαστών

Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι συκοφαντίες Πολάκη κατά των δικαστών με τη Χαριλάου Τρικούπη να μιλά «για προκλητική, ωμή απόπειρα εκφοβισμού των δικαστών με ισοπεδωτικές γενικεύσεις και σενάρια, χωρίς στοιχεία, για παραδικαστικό κύκλωμα».

Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «παραλήρημα» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας που «επιτείνει το κλίμα αμφισβήτησης των δημοκρατικών θεσμών» ενώ σημειώνει ότι «δεν είναι αθώα σύμπτωση» το γεγονός ότι «η επίθεση έγινε λίγες μόλις ώρες μετά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας για παλαιότερες εκκρεμότητές του με τη Δικαιοσύνη».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

Το νέο  παραλήρημα του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Πολάκη, αυτή τη φορά εναντίον των δικαστικών λειτουργών, επιτείνει το κλίμα αμφισβήτησης των δημοκρατικών θεσμών. 

Ο χρόνος που ο κ. Πολάκης επέλεξε για να επιτεθεί στο δικαστικό σώμα, λίγες μόλις ώρες μετά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας για παλαιότερες εκκρεμότητές του με τη Δικαιοσύνη, μόνο ως αθώα σύμπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί. Στην πραγματικότητα, δεν είναι τίποτε λιγότερο από άλλη μία προκλητική, ωμή απόπειρα εκφοβισμού των δικαστών με ισοπεδωτικές γενικεύσεις και σενάρια, χωρίς στοιχεία, για παραδικαστικό κύκλωμα.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ εξακολουθεί να παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι σκιών και απειλών στην καρδιά της δημοκρατίας μας. Με επιμελημένη "αφέλεια" και δήθεν δονκιχωτισμό, η Κυβέρνηση σκηνοθετεί μάχες με φανταστικούς εχθρούς προς δημιουργία εντυπώσεων, την ώρα που "κλείνει τα μάτια" στις πραγματικές εστίες διαφθοράς, όπου κι αν αυτές εντοπίζονται.

Ποτάμι: Ο Πολάκης να μιλήσει με στοιχεία για τις «καφενειακού τύπου δηλώσεις» του

Συγκεκριμένα στοιχεία για όσα ισχυρίστηκε για τους δικαστές και τη Δικαιοσύνη ζητά από τον Παύλο Πολάκη το Ποτάμι επισημαίνοντας ότι «με το γνωστό ύφος του ψευτόμαγκα συνεχίζει τις καφενειακού τύπου δηλώσεις».

«Επειδή οι καταγγελίες είναι πολύ βαριές, τον καλούμε να μιλήσει συγκεκριμένα και με στοιχεία» αναφέρει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη και θέτει τα ακόλουθα «αμείλικτα ερωτήματα για την κυβέρνηση»:

- Τι κάνει αν σε έναν από τους βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας, αυτόν της δικαιοσύνης, επικρατεί η ανομία;
 
- Πώς την ανέχεται; 

- Τι έχει κάνει εδώ και ενάμιση χρόνο για την αντιμετώπιση του παραδικαστικού κυκλώματος που καταγγέλλουν οι υπουργοί της; 

«Εκτός κι αν όλα αυτά είναι από τις γνωστές κουβέντες του αέρα, που είναι το αγαπημένο σπορ των υπουργών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης