Επαναφέρουν θέμα Τσαμουριάς με τη... φανέλα της Εθνικής Αλβανίας

Επαναφέρουν θέμα Τσαμουριάς με τη... φανέλα της Εθνικής Αλβανίας

Ο εκπρόσωπος του υπ. Εξωτερικών φορώντας τη φανέλα με το αλβανικό εθνόσημο κάλυψε απόλυτα τους οπαδούς που σήκωσαν προκλητικό πανό στον αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας - Και ο Κοτζιάς επιμένει να μιλά για «κύκλους» που επιχειρούν να τορπιλίσουν τις ελληνοαλβανικές σχέσεις

Με αμηχανία αντιδρά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στη συνεχιζόμενη πρόκληση της αλβανικής κυβέρνησης να θέτει θέμα Τσαμουριάς. 

Ενδεικτικό είναι ότι ενώ ο υπουργός Νίκος Κοτζιάς (αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε με την ανάρτηση πανό στον αγώνα Αλβανίας - Ελβετίας στο Euro 2016 που μιλούσε για γενοκτονία των τσάμηδων από την Ελλάδα) έκανε λόγο για κύκλους που επιχειρούν να τορπιλίσουν τις ελληνοαλβανικές σχέσεις,
το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας τάχθηκε με επίσημη ανακοίνωσή του στο πλευρό «των κύκλων» αυτών καλύπτοντας τους φιλάθλους και υποστηρίζοντας ότι το «τσάμικο» είναι υπαρκτό. Ο εκπρόσωπος τύπου του Αλβανικού ΥΠΕΞ, μάλιστα, έκανε τις δηλώσεις ντυμένος με τη φανέλα της Εθνικής Αλβανίας.

Ο εκπρόσωπος του Αλβανικού ΥΠΕΞ Γκλεβί Ντερβίσι κάνει δηλώσεις με τη φανέλα της ΑλβανίαςΟ κ. Κοτζιάς μιλώντας στο Mega Σαββατοκύριακο είπε ότι έχουν κληθεί από τον ίδιο οι δύο πρέσβεις της Γαλλίας και της Αλβανίας. Απέδωσε το θέμα σε κύκλους που θέλουν να τορπιλίσουν τις προσπάθειες επαναπροσέγγισης Ελλάδας και Αλβανίας επιχειρώντας να ανεβάσουν το ανύπαρκτο θέμα των Τσάμηδων. 

Το θέμα προέκυψε όταν Αλβανοί φίλαθλοι σήκωσαν πανό στο οποίο αναφερόταν: «Η Ελλάδα είναι ένοχη, μνήμη στη γενοκτονία της Τσαμουριάς, 100.000 θύματα Αλβανοί». 

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Ευστράτιου Ευθυμίου, ανέφερε: «Η ανάρτηση πανό με προβοκατόρικο και προκλητικό περιεχόμενο στον αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας συνιστά θρασύτατη ενέργεια. Η πρόκληση αυτή καταφανώς παραβιάζει τους κανονισμούς της UEFA που είναι υπεύθυνη για την αποτροπή ανάρτησης συνθημάτων με προκλητικό περιεχόμενο και η οποία θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την τιμωρία των υπευθύνων. Παράσταση γίνεται, επίσης, και προς την αλβανική κυβέρνηση, από την οποία αναμένουμε να καταδικάσει την απαράδεκτη και προκλητική αυτή ενέργεια. Είναι ολοφάνερο ότι αυτές οι προβοκατόρικες ενέργειες γίνονται από περιθωριακούς κύκλους που είναι δυσαρεστημένοι από την προσέγγιση Ελλάδας-Αλβανίας και από την επίσημη παραδοχή από το Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα Τσαμουριάς».

Σε διαφορετικό μήκος κύματος από την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών ήταν η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου: «Αν η Αλβανία σέρνεται πίσω από τους συνεργάτες και τους νοσταλγούς των ναζί, είναι δικό της ζήτημα. Αλλά σε μια τέτοια περίπτωση δεν μπορεί να "πουλάει" φιλία στην Ελλάδα».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, όμως, συντηρεί το θέμα, όπως δείχνει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος Γκλεβίν Ντερβίσι: «Εκφράζω τη λύπη για το γεγονός ότι αντί να επικεντρωθούν στο πράσινο γήπεδο και τη μαγεία του ποδοσφαίρου, αυτοί επικεντρώνονται στη θάλασσα των ερυθρόμαυρων φιλάθλων χθες στο στάδιο, η συμπεριφορά των οποίων θεωρήθηκε ως άψογη και άριστη από τα γαλλικά και τα διεθνή Μ.Μ.Ε. Όσον αφορά τις δηλώσεις  του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για το Τσάμικο, λυπάμαι που το λέω, αλλά εμείς δεν συμμεριζόμαστε την μη ορθολογική τους ανησυχία για την λέξη Τσαμουριά. Το τσάμικο είναι ένα ουσιώδες ζήτημα των διμερών σχέσεων και ουσιώδες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο χειρισμός του με ρεαλισμό μάλιστα και οι συζητήσεις σε βάθος πάνω σ΄ αυτό, θα ήταν απόδειξη  σύνεσης στις σχέσεις μας και αμοιβαίου σεβασμού».

Είναι μία ακόμη επιβεβαίωση ότι η αλβανική κυβέρνηση συντάσσεται με την την τακτική του εθνικιστικού κόμματος των τσάμηδων, που άλλωστε συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό. Η προκλητική αυτή τακτική είχε σκιάσει και την πρόσφατη επίσκεψη του Νίκου Κοτζιά στα Τίρανα, όταν ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να εμποδίσει την συνάντησή του με τον Αλβανό ομόλογό του την περασμένη Δευτέρα. Δύο ημέρες νωρίτερα όμως ήταν ο πρωθυπουργός της Αλβανίας ο οποίος μιλώντας σε συγκέντρωση του κόμματος των τσάμηδων είπε ότι το θέμα είναι υπαρκτό και ότι θα θέσει ζήτημα κατάργησης του εμπόλεμου. 

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (65)

Μανώλης

Το γιατί ο κ. Γκοτζιάς προσπαθεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση με το πανό στις καρκίδες είναι άξιο απορίας. Η αντίδρασή του δείχνει αφέλεια και ερασιτεχνισμό και περνά το λάθος μήνυμα σε Αλβανούς και Τούρκους.

Γιάνης

Νομίζω πως δείχνει συνειδητό ξεπούλημα σε διαχρονικούς εχθρούς. Πολύ καλά ξέρει τι κάνει αυτός και αυτοί που τον έβαλαν εκεί (του Τσίπρα συμπεριλαμβανομένου).

Γιάννης

Απίστευτο. Ούτε τώρα δεν παίρνει μπρός ο Γκοτζιάς

Βορειοηπειρώτης

Κατα τ' άλλα η αλβανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ενοχλήθηκε και διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη σημαία της Βορείου Ηπείρου που εμφανίστηκε στο Καραϊσκάκη στον αγώνα Ελλάδα - Μαυροβούνιο στις 24 Μαρτίου. Στην επιστολή της στη ΦΙΦΑ την χαρακτήρισε εθνικιστικό σύμβολο που δεν συμφωνεί με το φερ-πλέι! Άμα όμως ξαναπάμε με τη ίδια σημαία σε ελληνικό γήπεδο σε αγώνα της εθνικής μας η ΕΠΟ θα το απαγορεύσει. Βρίσκουν και τα κάνουν οι αλβανοί και μας ζητάν τα ρέστα!

Αγύριγο κεφάλι

Οι λεγόμενοι ΑΛΒΑΝΟΙ ως ... "ΤΣΑΜΗΔΕΣ", όζουν αποτρόπαια ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ και ΠΡΟΔΟΣΙΑ κατά της Ελλάδος. Εάν συνεχιστεί αυτό το ..."τραγούδι" (το ..."Τσάμικο") κατά της Ελλάδος, τέσσερεις μόνο λέξεις είναι η ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 1. ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΣΗ όλων των Αλβανών που ήλθαν στην Ελλάδα από το 1989 έως σήμερα. Και 2. Μολών Λαβέ!.. (ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, λέω!). Δεν θέλουμε Αλβανο-ΟΥΤΣΕΚΑΔΕΣ στην Ελλάδα! ΔΟΞΑΣΜΕΝΟΣ ο Ναπολέων Ζέρβας!

kyriakos

Τρελό κεφάλι. Αξιότιμε κε γερολαδα. Είσαι με το Ζερβα και με τα τρελά κουμμουνια του Σύριζα. Θαυμαζεις τις αυτοκρατορίες κι είσαι και με το λαό. Είσαι ένα μάτσο αντιφάσεις. Είσαι μουρλος και πνιγεσαι ξεδιαντροπα μέσα στη μουρλια σου. Μάλλον δεν έχεις τελειώσει το δημοτικό και η "μόρφωση" σου είναι καφενειακου επιπέδου με παραπομπές σε εγκυκλοπαίδειες του 1960. Το πιο δυνατό σου σημείο είναι η ξεροκεφαλια του βλακα. Σα τον αλητακο που έχει το γραφείο του στο Μαξίμου. Εκτός κι αν είσαι αυτός.

Xaxaxaxa

Ξέχασες να αλλάξεις το nick name σε Γυρισμένο Άντερο.....χαχαχαχχαχα

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΤΟΚΟΣ

Συγνωμη ρε φιλε, διχασμενη προσωπικοτητα εισαι? Εκτος αν γραφουν καμια δεκαρια με το ιδιο ψευδωνυμο. (απο το σχολιο απουσιαζει παντελως η λεξη "φασιστας")

@@

άσε ρε τα παραμύθια σου παπατζή, εδώ 7 στους 10 Έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους και τον ΕΝΦΙΑ, μειώνονται οι συντάξεις, μειώνονται οι μισθοί, αυξήθηκε ο ΦΠΑ στο 24 %, αυξάνονται από αρχές του έτους τα καύσιμα και εσύ μας λες αρλούμπες, τελειώσατε παπατζήδες, μέσα στο καλοκαίρι, όλοι στη συγκέντρωση της Τετάρτης στο Σύνταγμα, να φύγουν οι ψεύτες και οι απατεώνες που καταστρέφουν την ζωή μας

SPARTA.

Το 80% απο τα μεροκαματα που εγιναν για να φτιαχτει το ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ πηγαν στην Αλβανια.Το 70% απο τα μεροκαματα της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ του Μπομπολα το ιδιο. Το 70% απο τα μεροκαματα απο τα ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ το ιδιο.Φεσωθηκαν οι Ελληνες για να φτιαξουν την αθλια χωρα τους οι Αλβανοι κατσαπλιαδες και σημερα να μας βριζουν και απο πανω.Για να μην μιλησουμε για τα εγκληματα και τις δολοφονιες που εγιναν τα τελευταια 25 χρονια στην Ελλαδα.Το 75% απο αυτα με επισημα στοιχεια τα εκαναν οι φονιαδες Αλβανοι.Καμια υποχωρηση μπροστα στις απαιτησεις των τηγανοκεφαλων Αλβανων που με την ανοχη των Ελληνων πολιτικων ρημαξαν την ελλαδα και τους Ελληνες.

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ.

Epwnvmus

Βρίσκουν κ.... Κανουν! Πολυ απλο.

kyriakos

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των αποφάσεων των αγανακτισμενων-χρεωκοπημενων-γνωμοδοτων-στοκων. Όλοι μαζί πεφτουμε, κι όλοι μαζι, νομίζοντας ότι ξέρουμε τι κάνουμε, συνεχίζουμε να γκρεμιζουμε. Βαλτε το κεφάλι κάτω και δουλεψτε. Τον τόνο τον δίνει το αλητικο κράτος κι όσοι τρέφονται απ' αυτό. Δεν έχουν πατριωτισμό. Ανάξιοι. Κι αυτοί και τα σόγια τους. Όποιος έχει αίσθηση τιμής σκέφτεται λογικά: αν προσπαθείς να με χτυπήσεις, έχεις συμμαχήσει μ' εχθρούς, δεν έχεις στρατό, δεν έχεις υποδομή, δουλευεις και βγαζεις το ψωμί σου από μένα (όσα λάθη κι αν έχω κάνει), τοτε έχεις θέσει τον εαυτό σου σε πορεία αντίθετη προς τη δική μου. Λυπαμαι. Όμως η τιμή μου και το συμφέρον μου δεν μου αφήνουν περιθώρια. Εγώ ΔΕΝ είμαι ατιμος. Δε μπορώ να δεχτώ ήττα για να μη στενοχωρηθείς εσύ. ΕΣΥ που μου επιτίθεσαι πρέπει να σκεφτείς ποιο είναι το συμφέρον σου. Αν νομίζεις ότι είναι να με φας τοτε να περιμένεις την δική μου ήπια αλλά ΣΤΑΘΕΡΗ αντίδραση μέχρι τέλους.

Α ρε Σαμ

Όταν ο Σαμαράς άνοιγε τα Ελληνικά σύνορα για να φέρει φθηνά αλβανικά εργατικά χέρια δεν ήξερε τι έφερνε?

kyriakos

Όταν το έκανε πίστευε ότι φέρνει ανθρώπους που ήταν κοντά σ' εμάς, ότι τους εδινε την ευκαιρία για μία καλύτερη ζωή, ότι και οι δυό λαοι θα είχαμε κέρδος κι ότι έπρεπε να τους δωθεί μία δεύτερη ευκαιρία. Το ότι δε καταφέραμε να τα πάμε όσο καλά θα μπορούσαμε είναι λάθος και των δύο. Αυτών γιατί ανήκαν στο 19ο αιώνα κι ημών που ξεπεσαμε. Δε μπορούμε να ρίχνουμε ευθύνες σ' αυτούς που είχαν το ακαταλογιστο. Γι αυτό κι ΕΜΕΙΣ πρέπει να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις.

Νικηφορος Φωκας

Aγαπητε φιλε αυτο ειναι ενα ψεμμα που αναπαραγεται παρα τις διαψευσεις, υπαρχουν πολλα να κατηγορησεις τον Σαμαρα αλλα οχι αυτο... ουδεποτε ελεχθει ετσι και φυσικα δεν ηρθαν οι κωλοαλβανοι γιατι τους καλεσε κανεις...οπως δεν γεμισαν την Ιταλια γιατι τους καλεσε καποιος Ιταλος πρωθυπουργος... Οταν κατηγορουμε καποιον καλα θα ειναι να τον κατηγορουμε για κατι ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΕΚΑΝΕ...αλλοιως τον δικαιωνουμε γιατι το ψεμμα εχει κοντα ποδαρια παντα.

Αρκετά με τους αδήλωτους

Καταγγελία στην Οικονομική Αστυνομία για κάθε αλβανό που έχει επιχείρηση ή παρέχει υπηρεσίες στην Ελλάδα και δεν κόβει αποδείξεις, τηλέφωνο 11012.

Dimitris

Το γνωρίζετε ότι οι 3/5 φουρνους στην Αττική (έχω εταιρία προμήθειας πρώτων υλών ειδών αρτοποιιας) ανοικουν σε αλβανους... Και το καλύτερο; είναι οι μόνοι που πληρώνουν με μετρητά. Αλλά δυστυχώς τόσο μυαλό έχουμε όλοι μας. Και δεν μιλάω για οικογένειες αλβανων που είναι καλοί άνθρωποι που βγάζουν το μεροκάματο, μιλάω για επιχειρήσεις αλβανων που είναι φως φανάρι ότι κάτι γίνεται εκεί (ο κάθε υπάλληλος - συγγενείς αποκλειστικά - Με το πορσε του πάει στο φούρνο για δουλεια)

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης