Θύελλα για το διχαστικό μένος του αμετανόητου Κυρίτση

Θύελλα για το διχαστικό μένος του αμετανόητου Κυρίτση

ΝΔ: Διχάζουν τους Έλληνες λόγω της βουλιμίας τους για εξουσία - Γεννηματά: Εμφυλιοπολεμικού κλίματος οι δηλώσεις του  - Καυστική ειρωνεία από το Ποτάμι - «Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε» η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Θύελλα για το διχαστικό μένος του αμετανόητου Κυρίτση
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει άρθρο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση, στην εφημερίδα «Αυγή» που κάνει λόγο για συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να επιβαρύνει όσους ψήφισαν «Ναι» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευπορότερων. Γι' αυτό ακριβώς ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει» έγραψε χθες, μεταξύ άλλων ο κ. Κυρίτσης.

Αντί να επανορθώσει ο βουλευτής, με νέες δηλώσεις του το πρωί στον ΣΚΑΙ έμεινε σταθερός στην άποψή του λέγοντας: «Εννοούσα τα ευπορότερα στρωματά, τις κατά τεκμήριο εύπορες κοινωνικές ομάδες, που έδωσαν τα μεγαλύτερα ποσοστά στις δυνάμεις του ''Ναι'' στο δημοψήφισμα και τα χαμηλότερα ποσοστά στο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου».

Κλείσιμο
Προσέθεσε ότι οι λαϊκές δυνάμεις που ψηφίσαν «Όχι» στο δημοψήφισμα, δεν τάχτηκαν υπέρ του Μνημονίου, αλλά ψηφίσαν τον Σεπτέμβριο τον ΣΥΡΙΖΑ για να διαχειριστεί καλύτερα το Μνημόνιο.

ΝΔ: Δείχνουν τη βουλιμία τους για την εξουσία


Έντονη είναι η αντίδραση από την αξιωματική αντιπολίτευση που κάνει λόγο για διχαστικές δηλώσεις που γίνονται λόγω της βουλιμία του ΣΥΡΙΖΑ για εξουσία και  ζητά την παραπομπή του στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής. 

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ αναφέρει πως «ο κ. Κυρίτσης, είναι το πραγματικό πρόσωπο του κ. Τσίπρα. Το αποκρουστικό πρόσωπο του διχασμού, του φθόνου και του μίσους», και προσθέτει:

«Η βουλιμία για εξουσία, τους οδηγεί στο να διχάζουν τους Έλληνες. Όσο περισσότερο φορτώνουν βάρη στον ελληνικό λαό, όσο περισσότερο βυθίζονται στα αδιέξοδά τους τόσο περισσότερο υβρίζουν και διχάζουν. Το κάνουν συνειδητά. Το κάνουν απροκάλυπτα. Το κάνουν κυνικά. Αυτή είναι η στρατηγική τους. Είναι επικίνδυνοι για την ενότητα των Ελλήνων, για το παρόν και το μέλλον της χώρας», καταλήγει η ΝΔ.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Θεόδωρος Καράογλου ζητά να μπει «κόφτης» στην αλαζονεία της εξουσίας που διακατέχει τους βουλευτές της πλειοψηφίας υποστηρίζοντας ότι η επίμαχη δήλωση πέρα από το ότι υποδηλώνει «ταξικό μίσος», επί της ουσίας καλλιεργεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα.

«Η άποψη του συγκεκριμένου εμμονικού και αμετανόητου Βουλευτή, ο οποίος επέλεξε να προκαλέσει το κοινό αίσθημα λίγες μόνο ώρες μετά την ορκωμοσία του, δεν είναι απλά πολιτικά ανήθικη αλλά εθνικά επικίνδυνη, διότι καλλιεργεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα και διχάζει τους Έλληνες, διαχωρίζοντάς τους σε “καλούς” και “κακούς”. Αντιλαμβάνομαι ότι ένας κατ’ επάγγελμα Αριστερός θα αναζητήσει άλλοθι προκειμένου να δικαιολογήσει τα 153 “ναι σε όλα”. Αυτό είναι εν μέρει θεμιτό. Είναι όμως άλλο πράγμα να  στοιχειοθετείς την άποψή σου και άλλο να θεωρείς “εχθρό” το 40% του λαού μας, επειδή ψήφισε “ναι” στο δημοψήφισμα" αναφέρει ο κ. Καράογλου και προσθέτει "Αυτό λέγεται κοινωνικός τραμπουκισμός, σε μια απέλπιδα προσπάθεια της Κουμουνδούρου να συσπειρώσει τη σαστισμένη εκλογική της βάση που προσπαθεί να συνειδητοποιήσει πως από το σκίσιμο των μνημονίων έφτασαν να πανηγυρίζουν για τη μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα υπό επιτροπεία, περιορισμένης δημοσιονομικής και εθνικής κυριαρχίας».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει ότι τέτοιες επικίνδυνες συμπεριφορές προσβάλλουν τη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό και γι'αυτό τον λόγο ζητά την άμεση παρέμβαση της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής, "ώστε να μπει επιτέλους “κόφτης” τόσο στην πολιτική αθλιότητα που ευτελίζει το θεσμό του Βουλευτή, όσο και στην αλαζονεία της εξουσίας που διακατέχει τους Βουλευτές της πλειοψηφίας".

Στη δήλωσή του ο κ. Καράογλου καταλήγει επικαλούμενος τη ρήση Αϊνστάιν περί βλακείας λέγοντας πως: «είχε απόλυτο δίκιο ο Αϊνστάιν όταν δήλωνε πως: “Μόνο δυο πράγματα είναι άπειρα. Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες". Προσωπικά τρέμω και μόνο στη σκέψη τι θα συνέβαινε σε κάθε γωνιά της χώρας, στην περίπτωση που είχε κάνει ανάλογη δήλωση Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας».

Γεννηματά: Ανατριχιαστικές δηλώσεις

Ως «ανατριχιαστικές δηλώσεις εμφυλιοπολεμικού κλίματος» χαρακτήρισε η Φώφη Γεννηματά την τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση περι «λαϊκής εντολής» που έχει η κυβέρνηση να τσακίσει με δημοσιονομικά μέτρα όσους ψήφισαν «Ναι» στο δημοψήφισμα.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αφιέρωσε ένα τμήμα της ομιλίας της στην Βουλή όπου συζητείται η επίκαιρη επερώτηση των βουλευτών της προκειμένου να αναφερθεί στις ανευ προηγουμένου και προκλητικότητας δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ίδια ωστόσο υπονόησε ότι τα λόγια του κ. Κυρίτση δεν απέχουν από την τακτικών των κ.κ. Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου «που δίχασαν την κοινωνία».  

«Οι δηλώσεις του κ. Κυρίτση είναι ανατριχιαστικές. Καταδεικνύουν το πως βλέπει η συγκυβέρνηση την μεσαία τάξη και φανερώνουν την πρόθεσή της να φτωχοποιήσει τα μεσαία στρώματα» είπε η κυρία Γεννηματά  για να προσθέσει «με το νέο αχρείαστο μνημόνιο δίνουν την χαριστική βολή, δίνουν το χτύπημα κάτω από την μέση στην μεσαία τάξη».
Με ειρωνείες το σχόλιο του Ποταμιού

Με πιο ειρωνικό τρόπο σχολίασε το Ποτάμι τις δηλώσεις Κυρίτση «καρφώνοντας» τον για όλα τα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που κάθε άλλο παρά επηρεάζουν τα ανώτερα στρώματα.

«Ο κ. Κυρίτσης λέει τα προφανή: Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη νίκη επί της μαντάμ Μέρκελ και του Ολαντρέου καταπολέμησε τη φοροδιαφυγή των πλουσίων, εξαφάνισε την διαφθορά, έδωσε δουλειά στους άνεργους, απάλλαξε τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους μεροκαματιάρηδες από δυσβάστακτους φόρους, κατήργησε τον ΕΝΦΙΑ και γύρισε τον μηνιαίο μισθό στα 751 ευρώ! Ήδη ζούμε σε άλλη Ελλάδα, αυτή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Ας το γιορτάσουμε. Με προσλήψεις βέβαια. Έχει μείνει κανένα τρολ αδιόριστο; Κανένας Καρανίκας; Κανένα ανίψι; Μπα όλοι βολεύτηκαν. Ας το γιορτάσουμε λοιπόν διπλά».


Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε και καμία καταδίκη από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Κυρίτση

Την «μπάλα στην εξέδρα» επιχειρεί να πετάξει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις διχαστικές απόψεις του βουλευτή του κομματος Γιώργου Κυρίτση, ο οποίος σε άρθρο του στην Αυγή έγραψε ότι «γι' αυτό ακριβώς ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει».

Το κυβερνών κόμμα, μάλιστα, αντέδρασε μόνο μετά την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας με την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση τόνιζε ότι «ο κ. Κυρίτσης, είναι το πραγματικό πρόσωπο του κ. Τσίπρα. Το αποκρουστικό πρόσωπο του διχασμού, του φθόνου και του μίσους».

Έτσι αντί ουσιαστικών απαντήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στο θέμα με επίθεση στη ΝΔ την οποία κατηγορεί ότι είναι «ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, η οποία διόγκωσε την ανεργία, τσάκισε τα αδύναμα στρώματα, κατέστρεψε το κράτος πρόνοιας και οδήγησε χιλιάδες πολίτες σε απόγνωση».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Η Νέα Δημοκρατία είναι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, η οποία διόγκωσε την ανεργία, τσάκισε τα αδύναμα στρώματα, κατέστρεψε το κράτος πρόνοιας και οδήγησε χιλιάδες πολίτες σε απόγνωση. Αντιστρατεύεται μια οικονομική και κοινωνική πολιτική που θα προστατεύει τους αδύναμους, θα κατανέμει δίκαια τα βάρη και θα μεριμνά για εκείνους που επλήγησαν από τη διακυβέρνησή της. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Επίθεση στα φτωχά και μεσαία στρώματα, απολύσεις, ασυλία στους μεγαλοφοροφυγάδες και τους διαπλεκόμενους. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άραγε τον Στ. Παπασταύρου, τη λίστα Λαγκαρντ ή την τροπολογία-δώρο στους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια των καναλαρχών;

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης