Ποιοι είναι οι «χρυσαυγίτες» της Κύπρου

Ποιοι είναι οι «χρυσαυγίτες» της Κύπρου

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου διέμενε στην Ελλάδα και ήταν μέλος της ΧΑ - Το κόμμα εμφανίστηκε αρχικώς στη δημόσια ζωή της Κύπρου με την ονομασία «Χρυσή Αυγή»

Το ΕΛΑΜ (Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο) είναι το ακροδεξιό κόμμα που εισήλθε στην Βουλή της Κύπρου με δύο βουλευτές και με ποσοστό μόλις 0,1% πάνω από το όριο του 3,6%. 

Εμφανίστηκε αρχικώς στη δημόσια ζωή της Κύπρου με την ονομασία «Χρυσή Αυγή» (παράρτημα Κύπρου), αλλά όταν επιχείρησε να εγγραφεί στο μητρώο κομμάτων του υπουργείου εσωτερικών δεν έγινε δεκτός ο τίτλος του. Για αυτό τον λόγο διαφοροποίησε την ονομασία του σε ΕΛΑΜ. Είναι αξιοσημείωτο ότι την αίτηση εγγραφής του την έκανε ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου με την ιδιότητα του ως δικηγόρος, και μετέπειτα Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας ο οποίος παύτηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο για απρεπή συμπεριφορά και σήμερα δικάζεται για ποινικές υποθέσεις.

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου είναι ακτινολόγος και όταν διέμενε στην Ελλάδα ήταν μέλος της «Χρυσής Αυγής». Ακόμα και σήμερα δεν κρύβει την πραγματική ταυτότητα του ΕΛΑΜ και τη σχέση του ως παράρτημα της «Χρυσής Αυγής».
Ασκήσεις στο βουνό
Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού τον Σεπτέμβριο του 2013 είχε δώσει στον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου υλικό που φανέρωνε την παράνομη δράση μελών ακροδεξιών οργανώσεων, τη σύνδεση τους με το ΕΛΑΜ και τη Χρυσή Αυγή και το τρόπο δράσης τους. Όπως κατήγγειλε, σε κατασκηνώσεις στο όρος Τρόοδος πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις με προφανείς στόχους.

Ο κ. Κυπριανού παρέδωσε και φωτογραφίες. Ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου διαπίστωσε ότι οι δραστηριότητες του ΕΛΑΜ αποτελούν μεν ποινικά αδικήματα, αλλά επειδή η νομοθεσία για αυτά ήταν νέα δεν προχώρησε σε ποινικές διώξεις. Μέλη του ΕΛΑΜ έχουν εμπλακεί σε ρατσιτικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών, και αντιρατσιστών ενώ χρησιμοποιούν την ίδια πρακτική που ακολουθεί και η Χρυσή Αυγή. Στρατιωτική εμφάνιση, ξυρισμένα κεφάλια, κράνη και ρόπαλα αποτελούν τα όργανα της άσκησης «πολιτικής».


Κρυστάλλινες θέσεις
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος επικρίθηκε έντονα καθώς αναφερόμενος στο ΕΛΑΜ είχε αναφέρει πως συμφωνεί με πλείστες από τις θέσεις τους οι οποίες είναι κρυστάλλινες. Αργότερα προσπάθησε να «μαζέψει» τα όσα είπε ανεπιτυχώς. Διέψευσε επίσης κατηγορηματικά φήμες που έφεραν την Εκκλησία να ενισχύει οικονομικώς το ΕΛΑΜ, το οποίο σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις συγκεντρώνει ποσοστά κάτω του 2%.

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ βρίσκεται αριστερά


Το «λαχείο»
Όπως και η Χρυσή Αυγή έτσι και το ΕΛΑΜ αποφεύγει πάντοτε να αναλάβει την ευθύνη των πράξεων του. Σε όλες τις περιπτώσεις που μέλη του ενεπλάκησαν σε επιθέσεις, το ΕΛΑΜ «καταδίκαζε» τη βία, χωρίς να μπορεί να εξηγήσει πως οι δράστες έφεραν διακριτικά του κόμματος. Θύμα τους και ο 63χρονος λαχειοπώλης Μιχάλης Τσιάκκας  (φωτογραφία) ο οποίος δέχθηκε επίθεση από μέλη του ΕΛΑΜ επειδή τους είπε ότι διαφωνεί με την απέλαση όλων των ξένων από τη Κύπρο. Τον είχαν ρωτήσει αν πρέπει να φύγουν οι ξένοι και αυτός τους απάντησε πως με αυτή τη λογική πρέπει αν φύγουν και οι έλληνες από τη Γερμανία, την Αγγλία, τη Γερμανία και τις υπόλοιπες χώρες. Η απάντηση του ήταν αρκετή για να δεχθεί επίθεση με γροθιές και κλωτσιές και να μείνει  αιμόφυρτος μέρα μεσημέρι στην οδό Λήδρας στο κέντρο της Λευκωσίας.

ΣΧΟΛΙΑ (36)

Αργύρης

Το ακελ αριστεράς δεν μας είπε κανένας απο τούς λάτρεις του τι είναι τελικά άκρα αριστερά άκρα μεσαία η άκρα δεξιοκεντροαριστερα ουστ κοπριτες που θα μού πητε άκρα δεξιά το Ελαμ άμα δείτε τα δκιο στενά θυμάστε τον ΓΡΙΒΑ! Τούς προδότες τους αριστερούς εν σας ακούσαμε να τούς καταδικάζεται καμια φορά ο ένοπλος αγώνας της δοξασμενης ΕΟΚΑ δεν φτάνει που είχε να αντιμετωπίσει τους Άγγλους είχε και τούς προδότες σάς! Η μεγαλύτερη παράνομη οργάνωση στην Κύπρο είναι το ακελ σάς! Ενα ηταν το λαθως του ΓΡΙΒΑ που δεν σάς εξηληψε!

Αργυρης

Εμπρός Ελαμ η πολλή Δημοκρατία πηρε την ταυτότητά του υποτιθέμενου κράτους μας! Οσοι απο τους ξένους ειναι νόμιμοι ζουν και προσφερουν στον τοπο μας καλοδεχούμενοι οι παράνομοι και το πολλοί κκηλητζηρκο δεν χωράει άλλο ο κάθε κατεργάρης κλέφτης απατεώνας και ο κάθε πολιτικός σκανδαναλοφορος κομμουνιστής και μη! Στο σπίτι του!

ΕΛΕΝΗ

Συγχαρητήρια στα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες ΟΙ εθνικιστες της ελλαδος ειναι υπερήφανοι που για πρωτη φορά μπηκαν στην κυπριακη βουλη κυπριοι εθνικιστες ΖΗΤΩ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ!ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΕΡΑ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΒΓΑΛΤΕΤΟ ΑΤΟΦΙΟ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΤΗΝ ΦΟΥΣΤΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΦΟΡΕΣΕΤΕ!

@υπερβολές!!!!

Eλα Ελένη και υπερβάλλεις...!Αξια τα συγχαρήκια σου για τα παλληκάρια της Κύπρου αλλά μην τα βάζουμε και με το Πρώτο Θέμα που δεν είναι όλοι οι...Ελληναράδες Εθνικιστές!!! Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι....!

ΜΑΡΙΟΣ

για το μονο που λυπαμαι ειναι που βλεπω οτι η Κυπρος ακολουθει την Ελλαδα σε ολα τα κακα!!!!!!!!!

Pit

Στη Κύπρο ελπίζω δε θα κάνουνε το λάθος που κάνανε στην Ελλάδα να ασχοληθούν ιδιαίτερα με το ΕΛΑΜ και να το καταστήσουν στη συνείδηση μεγαλύτερου μέρους του κόσμου σύμβολο αντικαθεστωτισμού. Σε όσους αναρωτιούνται φυσικά και είναι φασιστικά κόμματα η Χρυσή Αυγή και το ΕΛΑΜ. Ανάλογες πρακτικές χρησιμοποιούσαν και οι ναζί του Χίτλερ και οι φασίστες του Μουσολίνι. Καλύτερα όμως να εκτεθούν για αυτό που είναι παρά να ηρωοποιούνται από απαγορεύσεις, φυλακίσεις κτλ. Ας τους ανεχτούμε και αυτούς όπως και άλλους που ανοιχτά υποστηρίζουν άλλες μορφές ολοκληρωτισμού (βλέπε κομμουνιστές).

ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

ΕΙΔΙΚΑ Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΔΕΙΝΑ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ . Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΑΛΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ 3% ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ.

ΦΦ

διαβαζεις ιστορια οπως στην λενε οι κουμουνιστες.........ΔΕΣ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟ, ΤΟΝ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑ.......

@

Άμα είναι ετσι ας ανοίξουν επιτέλους τον φάκελο της Κύπρου που τον έχουν άκρο απόρρητο να δεις ποιος πούλησε την Κύπρο και κάλεσε τον Αττιλα να έπεμβει για να διώξει τους "κακούς" χουντικους έλληνες. Για να μην μιλήσω για τον ρόλο του Καραμανλή και την φράση του "η Κυπρος πέφτει μακριά" ή για τα "φιλιά" πυρά των κυπρίων του Μακαρίου που αντί να πυροβολούν τους τούρκους εισβολείς έριχναν στους έλληνες στρατιώτες πισώπλατα.Το κυπριακο ΔΕΝ θα λυθεί ΠΟΤΕ με αριστερούς απατρηδες μηδενιστες στην εξουσία,είναι σαν να λες πως θα λυθεί το μεταναστευτικό με Τασία υπουργό

η λυσηγια το λαο ειναι στα αριστερα..

γινανε και οι μεσανατολιτες μαυριδεροικυπριοι,αρεια φυλη..το επομενο που περιμενουμε ειναι να δουμε και νιγηριανους αρειους νεοναζι..

Anna

TΟ σκεπτικό σου Σουηδε Ζηλευεις;

κουκουρουκου

πεντε λεξεις εγραψες και τα'κανες [...] [...] [...]. ακομα και οι Περσες(Ιρανοι) αρεια φυλη ειναι(Ιραν=η χωρα των αρειων)

Φασιστομουτρο

Ενώ εσύ φαντάζομαι εχεις κουραστεί απντηνπολυ δουλειά και βρηκες αριστερά τη λύση.....άλλαξε χέρι ρε κουμμουνι ..το αριστερό μόνο για αυτό που σας βαραει στο κεφάλι είναι και μετά άλλαξε και γυαλιά...τυφλωνει

Αγαπά ο Θεός το κλέφτη μα ποιο πολυ το νοικοκύρη

Αυτο έγινε με το νέο δεξιό κόμμα που μπήκε στη Βουλή . Αύξησαν οι "δημοκράτες "Κύπριοι το όριο των κομμάτων που θα έμπαιναν στη βουλη ,με σκοπό να αποκλείσουν την επέκταση της ΧΑ στη Κύπρο ,αλλα το θαύμα έγινε και μπήκαν ακριβώς στο όριο . Ηταν να μη γίνει μη αρχή. Θα ανοίξει τα μάτια του ο κόσμος, χρόνος χρειάζεται , για να απαλλαγεί κάποτε απο τα αριστερα δηλητήρια.

Anna

Αν θέλεις δουλειά άνεργε κοπιασε μήπως ζηλευεις;

ComZ

Οταν οι άκροαριστεροί κουκουλοφόροι του Σύριζα κ οι ρουβικωνες καίνε την Αθήνα και πυρπολούν ζωντανούς ανθρώπους το Σύριζα τι κάνει?"Καταδικάζει" αλλά δεν εξηγεί πως οι δράστες ειναι παντα του χωρου της αριστεράς και γι αυτο μένουν ασύλληπτοι επίσης δεν εξηγει γιατί όταν τύχει να συλληφθούν επεμβαίνουν οι άνθρωποι του Σύριζα (ο κύριος Λάμπρου για παράδειγμα) και όλοι αφήνονται ελεύθεροι.Η Χρυσή Αυγή δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχε η ασυδοσία της ακροαριστερας και η προδοσία της Τασιας κ της παρέα της που θέλει να μετατρέψει ντε και καλά την Ελλάδα σε τριτοκοσμικο τσαντιρομαχαλα του ισλάμ.Στην φυσική η δράση πάντα προκαλεί αντίδραση

Ανδρεας

σκουπιδια χρυσαυγιτες

...

Ουστ ελληνοφωνο σκουπιδι

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsotakis_main2

Δριμύ κατηγορώ στον Τσίπρα - «Δίχασε τον ελληνικό λαό - Ναι, αντάλλαξε τις συντάξεις με μια μείζονα εθνική υποχώρηση - Χρέος μας να τελειώσει η παρακμή - Απεχθάνονται τη μεσαία τάξη - Ο νόμος για το άσυλο δεν τροποποιείται, καταργείται» - Δεσμεύθηκε για κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και αύξηση του κατώτατου σταδιακά στα 703 ευρώ - Βοήθεια 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται

76