Εκλογικός Νόμος: Τί κρύβει η κόντρα Βούτση- Κουρουμπλή

Εκλογικός Νόμος: Τί κρύβει η κόντρα Βούτση- Κουρουμπλή

Ερωτηματικά προκαλεί η διαφωνία μεταξύ του Προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση και του υπουργού Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή για τον εκλογικό νόμο. Κυρίως για το αν πράγματι υφίσταται διαφωνία ή πρόκειται για προπέτασμα καπνού ενόψει νέων μέτρων

Εκλογικός Νόμος: Τί κρύβει η κόντρα Βούτση- Κουρουμπλή
Προπέτασμα καπνού ενόψει των νέων επώδυνων μέτρων ή ξαφνική θεσμική κόντρα για τον εκλογικό νόμο; 
Η φράση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση πως «Η απλή αναλογική είναι για εμάς σημείο αναφοράς… Παραμένουμε σταθερά, 100% υπέρ της απλής αναλογικής ανεξαρτήτως άλλων απόψεων που μπορεί να υπάρχουν» λίγες ημέρες μετά την δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή που είπε ότι η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί με απλή αναλογική ερμηνεύτηκε από πολλούς ως σύγκρουση μεταξύ των δύο παραγόντων που εκπροσωπούν διαφορετικές τάσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Ισως, να ήταν έτσι αν ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρούσε σταθερά το σύνολο των σημείων αναφοράς του. Ωστόσο, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο το κόμμα και τα στελέχη του έχουν υποχωρήσει όχι μόνο από τις «αυταπάτες» που καλλιεργούσαν αλλά και από τις «σταθερές» της Αριστεράς που πρέσβευαν τα προηγούμενα χρόνια και έχουν, πλέον προσχωρήσει στην «καθαρόαιμη» μνημονιακή λογική. Υπό αυτά τα δεδομένα ηχεί ως παραφωνία η αναφορά του κ. Βούτση για την απλή αναλογική που αποτελεί σύνθημα του παλιού ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν είναι προπέτασμα καπνού καθώς  η Βουλή αναμένει την κατάθεση του νέου πολυνομοσχεδίου με την αύξηση των έμμεσων φόρων, την εκχώρηση των «κόκκινων» δανείων σε επενδυτικά funds και την δημιουργία του υπερ-ταμείου αποκρατικοποιήσεων.
Εκτός αυτού, ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε ότι το νομοθετικό έργο θα κορυφωθεί από... Δευτέρα θέλοντας να περάσει την εικόνα της «επόμενης ημέρας» μετά την ψήφιση και του δεύτερου πολυνομοσχεδίου. Όπως εξήγησε αυτό θα συμβεί γιατί μέχρι σήμερα υπήρχαν νομοσχέδια που δεν επέτρεπε η Τρόικα να περάσουν από τη Βουλή.
Στα 10 νομοσχέδια για τα οποία έκανε λόγο συμπεριέλαβε τον αναπτυξιακό νόμο, το νόμο για τον επαναπατρισμό των αδήλωτων καταθέσεων και το νόμο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.
Κλείσιμο
Αναφορικά δε με το αναστάτωση που έχει προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ η πληροφορία ότι η Βουλή ετοιμάζει εκδήλωση για τον Ανδρέα Παπανδρέου στην οποία θα παραβρεθεί και ο κ. Αλέξης Τσίπρας εξήγησε η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης ανήκει στο Ίδρυμα της Βουλής και πως δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου για την παρουσία του πρωθυπουργού.
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης