Φίλης: Ο Αμβρόσιος διασύρει την εκκλησία

Φίλης: Ο Αμβρόσιος διασύρει την εκκλησία

«Η επίσημη Εκκλησία, η Διοίκησή της, οφείλει να βάλει φραγμό, διότι αυτές οι συμπεριφορές διασύρουν την Εκκλησία και σκανδαλίζουν τους πιστούς», είπε ο υπουργός Παιδείας

Φίλης: Ο Αμβρόσιος διασύρει την εκκλησία
Για την... επίθεση που δέχτηκε από τον Μητροπολίτη Καλυβρύτων μίλησε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης,
το βράδυ της Δευτέρας όπου βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ενικός». 

Κλείσιμο
Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, «ευχήθηκε» «να σαπίσει το χέρι του Φίλη
αν υπογράψει τέτοια διατάγματα αθεΐας».

«Ο κ. Αμβρόσιος είναι μητροπολίτης, δημόσιος λειτουργός και υπάλληλος ο οποίος δεν έχει δικαίωμα να συμπεριφέρεται έτσι και να διασύρει την Εκκλησία» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας προσθέτοντας ακόμη ότι «η επίσημη Εκκλησία, η Διοίκησή της, οφείλει να βάλει φραγμό, διότι αυτές οι συμπεριφορές διασύρουν την Εκκλησία και σκανδαλίζουν τους πιστούς».

Ακόμη τόνισε: «Το τι λένε διάφορα ακροδεξιά έντυπα δεν το παίρνω υπόψη μου. Το τι όμως είπε στον Επιτάφιο ένας μητροπολίτης ο κ. Αμβρόσιος που είπε ότι πρέπει να μου σαπίσει το χέρι ο Θεός επειδή συζητώ με τους αρμοδίους αλλαγές... (στο μάθημα των θρησκευτικών).»


Ο Νίκος Φίλης μίλησε ακόμη και για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς υπογραμμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε σταθμίσει σωστά την στάση τους, όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση για το ασφαλιστικό πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε με 153 «ναι». 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε και έχει μια σταθερή αρχή: Την προσπάθεια να λύσει τα οξυμένα προβλήματα προς όφελος του λαού. Πέρσι στο πρώτο διάστημα πέσαμε πάνω σε μία τακτική των πιστωτών, που δεν είχαμε σταθμίσει σωστά τη στάση αυτή, όπως είπε και ο πρωθυπουργός. Δώσαμε τη μάχη και την επόμενη του δημοψηφίσματος πήγαμε στον λαό. Ζητήσαμε την ψήφο του και πήραμε την εντολή να κυβερνήσουμε. Ό,τι υπογράψαμε σήμερα τα τιμούμε. Ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο. Ό,τι ο λαός με την ψήφο του ενέκρινε τον Σεπτέμβριο μείναμε σε αυτά», σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι η συμφωνία στο Eurogroup κλείνει το θέμα της αξιολόγησης χωρίς πρόσθετα μέτρα και αποτελεί βήμα για την διέξοδο της χώρας από την κρίση. «Τώρα που κλείνει η αξιολόγηση θα υπάρξει δυνατότητα αναθέρμανσης της αγοράς», τόνισε ο υπουργός Παιδείας. Επιπλέον σημείωσε ότι η συζήτηση για τον «κόφτη» δαπανών είναι «άνευ αντικειμένου» γιατί η κυβέρνηση θα πιάσει τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Ακόμη απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, σχετικά με τις ελλείψεις στα σχολεία ο Νίκος Φίλης έκανε λόγο για 20.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών. 

Τέλος σημείωσε ότι μετά την απόφαση του Eurogroup «έχει σβήσει το αίτημα της ΝΔ για εκλογές». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης