Ντοκουμέντο: Ο διάλογος Ελλήνων και Τούρκων λιμενικών στις Οινούσσες

Ντοκουμέντο: Ο διάλογος Ελλήνων και Τούρκων λιμενικών στις Οινούσσες

Τουρκική ακταιωρός έπλεε μόλις μισό μίλι μακριά από τις Οινούσσες, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις των Ελλήνων Λιμενικών να εγκαταλείψουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα - Ακούστε τους να υποστηρίζουν ότι η θαλάσσια περιοχή ανήκει στην Τουρκία!

Ντοκουμέντο: Ο διάλογος Ελλήνων και Τούρκων λιμενικών στις Οινούσσες
Απτόητη συνεχίζει τις προκλήσεις στο Αιγαίο η Τουρκία παίζοντας με τα νεύρα της Αθήνας, που δια στόματος του Αλέξη Τσίπρα καταγγέλλει για απόλυτη ουδετερότητα το ΝΑΤΟ και διαμηνύει ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί οιεσδήποτε ενέργειες που αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Μία ημέρα πριν την έλευση του γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στην ελληνική πρωτεύουσα, τουρκική ακταιωρός έπλεε μόλις μισό μίλι (!) μακριά από τις ακτές των Οινουσσών. 

Κλείσιμο
Στο ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσιεύει η ιστοσελίδα alithia.gr της Χίου, το ελληνικό λιμενικό ακούγεται να ειδοποιεί το τουρκικό σκάφος για τις συντεταγμένες του και να το καλεί να εγκαταλείψει τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Το θράσος των Τούρκων όμως δεν περιορίζεται μόνο στην απόφαση να τα παραβιάσουν για ακόμα μια φορά, αλλά και στο γεγονός ότι επιβεβαιώνουν τις συντεταγμένες που περιγράφουν οι Έλληνες Λιμενικοί υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η θαλάσσια περιοχή «ανήκει» στην Τουρκία, κάτι που τους επιτρέπει και να πλέουν σε αυτή για 12 ολόκληρα λεπτά. 

Στις δε επανειλημμένες ερωτήσεις των Ελλήνων για τον χάρτη που χρησιμοποιούν καμία απάντηση δεν λαμβάνεται. 

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης