Κουτσούκος: O ΣΥΡΙΖΑ πήρε δάνειο 1,3 εκατ, ευρώ το 2014

Ο βουλευτής ζητά εξηγήσεις για την λήψη του δανείου καθώς όπως λέει τότε είχαν αποκλειστεί όλοι από το τραπεζικό σύστημα

Το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε ο εισηγητής της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» Γιάννης Κουτσούκος  καλώντας τον να δώσει εξηγήσεις για δάνειο που έλαβε το 2014 αλλά και για την προέλευση των χρημάτων που στήριξαν τους προεκλογικούς αγώνες της Κουμουνδούρου.

«Τι εμπράγματες εγγυήσεις δώσατε το 2014 για να πάρετε δάνειο 1,5 εκατομμύριο ευρώ; Πως λάβατε εσείς δάνειο την ώρα που όλοι είχαν αποκλειστεί από το τραπεζικό σύστημα;» ρώτησε ο βουλευτής  για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Πως θα εξηγήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι στις ευρωεκλογές δαπάνησε 1,3 εκατ. ευρώ όταν το ΠΑΣΟΚ έδωσε μόλις 200χιλ. ευρώ; Τα σκεφτήκατε αυτά όταν βάζατε την υπογραφή σας στην πρόταση και εσείς και οι άλλοι του γενιτσαρισμού που βάλουν σήμερα κατά του παλιού τους εαυτού και δεν αναφέρομαι στους ακροδεξιούς συνεταίρους σας που θα κληθούν να εξηγήσουν τι γίνεται με τις offshore του αρχηγού τους».


Ο ίδιος άσκησε κριτική στην κυβερνητική πολιτική λέγοντας ότι «με τυχοδιωκτισμούς έχει βάλει την χώρα σε νέες περιπέτειες. Πήρε δημοσιονομικά μέτρα 7,2 δις ευρώ για την διετία και πρόσθετα μέτρα  5,4 δις ευρώ που η ίδια πρότεινε και δήθεν διαπραγματεύεται σκληρά. Σε κλίμα ύφεσης και σε κλίμα πολιτικής αποσταθεροποίησης επιχειρεί να προσελκύσει επενδύσεις. Έχει καλλιεργήσει αίσθημα κατήφειας στο εσωτερικό και απογοήτευσης σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Αν σε αυτά τα αδιέξοδα προσθέσουμε και το δράμα των χιλιάδων ψυχών – μεταναστών και προσφύγων που αδυνατούμε να διαχειριστούμε κατανοούμε που πάει η χώρα» ενώ υποστήριξε ότι «Τώρα που τα προεκλογικά ψέματα αποκαλύπτονται η κυβέρνηση επιχειρεί αντιπερισπασμό με δήθεν μάχη κατά της διαπλοκής. Τα έχουμε ξανακούσει».
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr