Κυριάκος σε Τσίπρα: «Η Ελλάδα δεν σας αντέχει άλλο. Πάμε σε εκλογές»

Κυριάκος σε Τσίπρα: «Η Ελλάδα δεν σας αντέχει άλλο. Πάμε σε εκλογές»

«Σύντομα θα είστε ο νεότερος τέως πρωθυπουργός που είχε ποτέ η Ελλάδα. Και μόνο τότε θα βγούμε από το τέλμα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ -Άγριο σφυροκόπημα από σύσσωμη την αντιπολίτευση -«Άμυνα» από τον πρωθυπουργό με προτάσεις – «πυροτεχνήματα» περί Εξεταστική για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ και επαναδιαπραγμάτευσης του συμβιβασμού με τη Siemens -«Επικές» αναφορές στον περιβόητο Καρανίκα

Με τη φράση «η Ελλάδα δεν σας αντέχει άλλο», ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης
«πέταξε το γάντι» των εκλογών στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη διαπλοκή η οποία σημαδεύτηκε από το γενικευμένο σφυροκόπημα που δέχθηκε η κυβέρνηση από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Αιφνιδιασμένος, μάλλον, από την επιθετικότητα του αρχηγού της ΝΔ, της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη και του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, που με διαφορετικά επιχειρήματα ζήτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας αντέδρασε με εμφανή αμηχανία στη σφοδρή και εφ΄ όλης της ύλης κριτική που δέχθηκε για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. 

«Ξεχάστε τις εκλογές για να μην είστε ο νεότερος αρχηγός της παράταξης που φεύγει νωρίτερα», είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να απαντήσει σε μια ανάλογη «ατάκα» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος νωρίτερα τού είχε πει: «Σύντομα θα είστε ο νεότερος τέως πρωθυπουργός που είχε ποτέ η Ελλάδα».

Δεν είπε ονόματα

Τόσο στο ζήτημα των εκλογών, όσο και ευρύτερα στις καταγγελίες που διατύπωσε για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, όπως και για την απόπειρα δημιουργίας κομματικού κράτους –με αναφορές στον σύμβουλο Στρατηγικού Σχεδιασμού Νίκο Καρανίκα-, η γενική εντύπωση από την πολύωρη συζήτηση που έληξε μετά τις τρεις τα ξημερώματα ήταν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ κέρδισε κατά κράτος στο πεδίο των πολιτικών εντυπώσεων έναντι του πρωθυπουργού, ο οποίος κινήθηκε πολύ προβλέψιμα και στο γνωστό μοτίβο των επικρίσεων του κατά της προηγούμενης κυβέρνησης. Το μόνο «νέο» που προσκόμισε ήταν η απαρίθμηση 13 νομοθετικών παρεμβάσεων τις οποίες ο ίδιος παρουσίασε ως παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, χωρίς να μπορεί να εξηγήσει γιατί δεν τις κατήργησε η κυβέρνησή του και υποσχόμενος ότι προτίθεται να το πράξει προσεχώς.

Έκανε, μάλιστα, αίσθηση ότι ο κ. Τσίπρας απέφυγε και πάλι να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα, με εξαίρεση τον σύμβουλο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου, που τον κατονόμασε επανειλημμένα, και τις υπαινικτικές παραπομπές στον εκδότη του Βήματος και των Νέων, χωρίς, όμως για τον τελευταίο να μπορέσει να εξηγήσει, αν και προκλήθηκε επανειλημμένα από την αντιπολίτευση, τη σκοπιμότητα των διαδοχικών συναντήσεων που είχε μαζί του και οι οποίες είχαν μέχρι πρότινος κρατηθεί μυστικές. 

«Η κοινή γνώμη παρακολουθεί έκπληκτη τις πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με τις μυστικές σας συναντήσεις. Πλην της γνωστής πλέον γάτας κανείς δεν γνωρίζει τι ειπώθηκε», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Το ερώτημα είναι απλό: Γιατί ο “πολέμιος της διαπλοκής” συναντιέται μυστικά με έναν “βαρόνο της διαπλοκής” για να χρησιμοποιήσω τα δικά σας λόγια; Και γιατί χρειάστηκαν τέσσερις συναντήσεις για να πείτε ένα… “υπερήφανο όχι”. Ή μήπως το “όχι” ήταν τελικά “ναι”, όπως το δημοψήφισμα; Δεν με ενδιαφέρει τι δώσατε και τι πήρατε σε αυτές τις μυστικές συζητήσεις.  Αυτό που ξέρουν όλοι οι Έλληνες είναι ότι μπήκατε σε παζάρια».

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, πως όταν o Τσίπρας είπε ειρωνικά προς τον κ. Μητσοτάκη να μη ζητάει εκλογές γιατί το κόμμα του θα χάσει για τέταρτη φορά, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε στην πρόκληση, λέγοντας: «Αν τολμάτε οδηγείστε τη χώρα στις εκλογές για να δούμε αν η τέταρτη φορά θα είναι όσο τυχερή ήταν η τέταρτη συνάντηση που είχατε με τον κ. Ψυχάρη».

Μάλιστα σε κάποιο σημείο προκλήθηκε ένταση μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρας όταν ο πρώτος υποστήριξε πως ένας εκ των 3 υπόδικων για την υπόθεση των εκβιασμών ήταν συνεργάτης του πρωθυπουργού. «Θυμάμαι ότι στην παρέα των 3 εκβιαστών ήταν και ένας δικός σας στενός συνεργάτης αλλά δεν είδα διαρροή δικών του συνομιλιών» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να προκαλέσει την έκρηξη του κ. Τσίπρα ο οποίος όρθιος απαίτησε την ανάκληση της φράσης.Εξεταστική για τα δάνεια ή για τον Βαρουφάκη; 

Ενδεικτικό, εξάλλου, της πολιτικής απομόνωσης στην οποία οδηγήθηκε ο κ. Τσίπρας σε αυτή τη συζήτηση –στην οποία στελέχη της ΝΔ επέμειναν ότι ο κ. Μητσοτάκης πέτυχε να επιβάλει την πολιτική ατζέντα της συνεδρίασης και να βάλει τον πρωθυπουργό σε θέση απολογούμενου- θεωρήθηκε το γεγονός ότι έπεσαν στο κενό και οι δύο προτάσεις με τις οποίες προσήλθε η κυβερνητική πλευρά.

Τόσο η πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που να διερευνήσει τις χορηγήσεις δανείων στα κόμματα και στα ΜΜΕ, όσο και η αόριστη εξαγγελία περί συγκρότησης επιτροπής που θα επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία συμβιβασμού της Siemens με το ελληνικό δημόσιο, αντιμετωπίστηκαν από όλες τις πτέρυγες ως κινήσεις αποπροσανατολισμού που στόχο είχαν να δικαιολογήσουν την καθυστέρηση στην έρευνα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις καταγγελίες εις βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, τον οποίο κάλυψε ο πρωθυπουργός.

Αποφεύγοντας να τριτολογήσει, όπως είχε δικαίωμα, ο κ. Τσίπρας άφησε αναπάντητη και την ευθεία πρόκληση του προέδρου της ΝΔ να γίνει μεταξύ των δύο κομμάτων μια «έντιμη συμφωνία» ώστε να προχωρήσουν μαζί τόσο η Εξεταστική για τα δάνεια σε κόμματα και μέσα ενημέρωσης που ζητεί η κυβέρνηση όσο και η Εξεταστική για τα capitals controls που σχεδιάζει η ΝΔ «για να έρθει ο κ. Βαρουφάκης και να μας πει για το plan b και τους σχεδιασμούς επιστροφής στη δραχμή», όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης.  

«Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω»

«Οι δήθεν νίκες σας αποδείχθηκαν πανωλεθρίες. Η Ελλάδα, επί ημερών σας, έγινε όχι μόνο οικονομικά, αλλά και γεωπολιτικά, χώρα υπό επιτροπεία, υπό επιτήρηση», είχε τονίσει στην αρχική ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ. «Και σήμερα αποδείξατε ότι δεν μπορείτε να λειτουργήσετε σε ένα κλίμα στοιχειώδους συνεννόησης. Θέλετε συνεχώς πόλωση, όξυνση, διχασμό, λασπολογία. Αυτή είναι η φύση σας. Δεν αντέχετε τη συνεννόηση γιατί έτσι θα φανεί σε όλο της το μέγεθος η τραγική σας ανεπάρκεια», συμπλήρωσε. 

«Εδώ που έχουμε φτάσει, έχετε μόνο μια ωφέλιμη απόφαση για τον τόπο να πάρετε: Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε να παραιτηθείτε. Να φύγετε πριν σπρώξετε την χώρα στην καταστροφή. Οδηγήσατε τρεις φορές τη χώρα σε εκλογές χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός εθνικός λόγος παρά μόνο η εξυπηρέτηση των κομματικών σας στόχων. Τώρα υπάρχει εθνικός λόγος. Η Ελλάδα δεν σας αντέχει άλλο. Και επειδή, όπως φαίνεται, η Βουλή αυτή δεν μπορεί να δώσει άλλη λύση, να δώσει, λοιπόν, τη λύση ο λαός. Εδώ που φτάσατε τη χώρα, το κόστος της παραμονής σας είναι μεγαλύτερο από το κόστος της διαδικασίας απομάκρυνσής σας», συνέχισε. 

Απευθυνόμενος κατά πρόσωπο στον πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Δεν έχω αυταπάτες. Το πάθος σας για την εξουσία είναι τέτοιο που θα κάνετε ό,τι περνά από το χέρι σας για να μείνετε γαντζωμένος στην καρέκλα. Μην έχετε όμως καμία αμφιβολία. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Σύντομα θα είστε ο νεότερος τέως πρωθυπουργός που είχε ποτέ η Ελλάδα.  Και μόνο τότε θα βγούμε από το τέλμα. Θα αναπνεύσει η χώρα και η Δημοκρατία. Θα ενωθούν ξανά οι Έλληνες. Θα γεννηθεί ξανά η ελπίδα. Θα μείνει όρθια η Ελλάδα».

Η κόντρα για τον Καρανίκα και οι λίστες

Ο πρόεδρος της ΝΔ στρίμωξε τον πρωθυπουργό να τις επισημάνσεις του στο κομματικό κράτος που στήνει η κυβέρνηση. «Μας γεμίσατε κολλητούς συμβούλους, κομματικούς κηφήνες, χωρίς γνώσεις, χωρίς εμπειρία, με μόνο προσόν το ότι είναι φίλοι σας, συγγενείς, ψηφοφόροι σας», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Έχετε κάνει γραφικές επιλογές που προκαλούν χιλιάδες άξιους νέους που δεν έχουν ευκαιρίες να προχωρήσουν στη ζωή τους. Ο κάθε Καρανίκας που προσλαμβάνετε είναι μια γροθιά στο στομάχι της Ελλάδας που αγωνίζεται, που παλεύει, που σε πείσμα των καιρών ακόμα ελπίζει. Και βαρεθήκαμε αυτή την καραμέλα, ότι είναι μετακλητοί κι όχι μόνιμοι. Δηλαδή, οι μετακλητοί δεν πρέπει να προσλαμβάνονται αξιοκρατικά; Δεν πρέπει να είναι άξιοι, να έχουν σπουδάσει, να μιλούν ξένες γλώσσες και να μπορούν να προσφέρουν στη δημόσια διοίκηση; Για αυτό σας λέω ότι είστε γνήσιος εκπρόσωπος του παλαιοκομματισμού και του λαϊκισμού». 

«Η δουλειά δεν είναι ντροπή, το να είσαι λαμόγιο είναι», έσπευσε να υπερασπιστεί ο κ. Τσίπρας την πρόσληψη Καρανίκα. «Οι 52 μετακλητοί στο γραφείο του κου Μητσοτάκη προσελήφθησαν με αξιοκρατικά κριτήρια;», προκάλεσε τον αρχηγό της ΝΔ, ο οποίος απάντησε: «Δεν τον προσλάβατε για να κάνει καφέδες, όπως είναι η δουλειά του. Τον προσλάβατε στον Στρατηγικό Σχεδιασμό της κυβέρνησης χωρίς κανένα κριτήριο».

Επικαλούμενος στοιχεία που η ίδια η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε παρά τη διαρκή φλυαρία για «λίστες», στην πράξη δεν έχει γίνει «τίποτα σοβαρό και ουσιαστικό να αξιοποιηθούν».  Έθεσε ερωτήματα γιατί αποπέμφθηκε «ο πολλά υποσχόμενος υπουργός Παναγιώτης Νικολούδης, ο οποίος ένα χρόνο πριν έλεγε ότι είχαν εντοπιστεί 3.500 υποθέσεις φοροδιαφυγής ύψους 7 δισ. ευρώ και δεσμεύτηκε ότι θα εισπράξει τον πρώτο χρόνο 2,5 δις ευρώ» για να σημειώσει: «Αν τα είχατε καταφέρει, δεν θα συζητούσατε για νέες μειώσεις στις συντάξεις που διαπραγματεύεστε και θα φέρουν την υπογραφή σας». 

«Συγκεντρώσατε», συνέχισε, «λιγότερα χρήματα το 2015, από ό,τι η προηγούμενη κυβέρνηση το 2014. Κάνατε λιγότερους ελέγχους το 2015 από ό,τι το 2014. Το 2014 ξεκίνησε ο έλεγχος σε 143 υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ και ολοκληρώθηκαν 95. Το 2015, ξεκίνησε ο έλεγχος 80 υποθέσεων, και ολοκληρώθηκε μόλις σε 38. Για τόση αποτελεσματικότητα μιλάμε». 

Ο πρόεδρος της ΝΔ, τέλος, επικαλέστηκε στις δημοσκοπήσεις για να επισημάνει ότι «9 στους 10 Έλληνες πιστεύουν πως η χώρα πηγαίνει προς τη λάθος κατεύθυνση» και να απευθύνει προς τον πρωθυπουργό το ερώτημα: «Όλοι λάθος κάνουν κύριε Τσίπρα;».

ΣΧΟΛΙΑ (36)

Μ59

Τσιπράκο,σκίστους όλους ,κάνε εξεταστικές ,ειδικά δικαστήρια και ότι άλλο νομίζεις,μόνο σκίστους, γιαυτό σε ψηφίσαμε και θα σε ξαναψηφίσουμε αν βάλεις όλα τα λαμόγια φυλακή!! Να πληρηρώσουν όλοι οι αρχιερείς της διαπλοκής,με πρώτο και καλλίτερο τον βενιζέλο, τον υπαριθμό ένα διαπλεκόμενο που κινούσε τα νήματα παντού χρησιμοποιώντας την επιροή του . Σήμερα όλα τα ΜΜΕ μούγκα, για τα αναπάντητα ερωτήματα, που έκανες στο "παιδί με την μελιτζάνα" .Δίνουν όλοι τα ρέστα τους για νασε ρίξουν,ΞΕΣΚΙΣΕ ΤΟΥΣ ,κλείσε τα κολοκάναλά τους να ξεβρωμίσει ο τόπος . Ασε να λένε τα τρολλάκια του ιντερνετ ,πληρωμένες παπαριές λένε ,γιατί βλέπουν ότι η ώρα του γκισέ πλησιάζει.......ένας 'ενας παιδιά όλοι θα πληρώσετε μη βιάζεστε, και όσοι δεν πληρώσουν ας ετοιμαστούν για τα χειρότερα..Τέρμα η ασυλία σας ψευτόμαγκες του Σαμαρά.

EYH

Δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ γιατί κατι μου βρωμούσε σε ολο αυτο το ατελείωτο promo που ειχε στηθεί προεκλογικά.... Αλλά υπάρχουν πολλοί που πίστεψαν τα ΨΕΜΜΑΤΑ τους και τώρα το μετανιώνουν πικρα.. Ερώτηση: ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ? ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΙΣΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ (ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ) ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ?? ΤΟΣΟ καιρό που γινονται τα αισχη στην χώρα μας πού ήταν ο κος αυτός? ΠΑΛΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΠΩΣ ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ! Ηρθε η ώρα να κατεβει ο Τσιπρας (και πολυ εκατσε) να ανέβει και κανας άλλος.. Το καθεστώς αποσταθεροποίησης ζει και βασιλευει.. Οταν γινουν οι εκλογες (που θα γινουν συντομα απ' οτι φαινεται) πηγαίντε να ψηφίσετε αλλα σας παρακαλώ μην ψηφίζετε σαν προβατα..

@

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΒΓΗΚΕ ΣΑΠΙΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΥΓΟΥΜΕΝΟΙ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΝΕΑ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΒΟΥΛΗ!

???????

Προς Ισλαμιστικο Αριστεροκουμμουνικο φασιστικο Συριζα. Ξεκουμπιστειτε Επιτελους να φυγει η Συριζεικη χολερα προδοτες Ανθελληνες.

xaxaxaxaxaxaxaxaxa

κυριακο η Ν.Δ. δεν εχει να φοβηθει κατι . και τα δανεια και με τοκους θα πληρωση , και το ρευμα . Αλλα θα πρεπει κυριακο για να μην εχουν λογο η συριζεοι να λενε μαζι και με τον αντιπροεδρο αδωνι, που καποτε εκανε συνεχες ερωτησεις στη βουλη για τα εξοπληστικα . Να συνεργαστειτε , για εξεταστικη στα εξοπληστικα και για την ζιmens κ.α,και για το πως εφυγε ο συμμαθητης της ντορας απο την ελλαδα

Νικος

Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβεις ηλικιωμένε ανορθόγραφε σχολιαστή ότι ό,τι διαβάζεις στο ίντερνετ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ επειδή το διαβάζεις! Η εγκυρότητα αυτών που διαβάζεις έχουν να κάνουν με την σοβαρότητα και το συμφέρον του ανθρώπου που το γράφει. Ελέγχονται για την ακρίβεια και την εγκυρότητα επομένως τα κείμενα αυτά και πρέπει να μπορεί κάποιος να τα αξιολογήσει. Προφανώς είσαι ανίκανος.

@

To νερό δεν θα το πλερώσει ναούμ ;

dim

Η έννοια της πολιτικής και των αντιπροσώπων της σε αυτή τη χώρα αυτή τη στιγμή έχει απαξιωθεί πλήρως όπως επίσης και η έννοια της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. Απόδειξη τρανή όλο το χθεσινό φιάσκο. Και από τους μεν και από τους δε. Δεν υπάρχει λόγος να μακρηγορούμε ούτε να αρχίσετε να βγάζετε τα πολιτικά σας κόμπλεξ και αποθημένα. Το χθεσινό συμπέρασμα είναι ότι η πολιτική είναι διεφθαρμένη ΝΑΙ ! και δεν έχει τολμήσει κανένας μέχρι σήμερα την κάθαρση (παρεπιπτόντως πολλές φορές αναφέρθηκε το όνομα του παπαντωνίου ... ο συγκεκριμένος που βόσκει άραγε,αναρωτήθηκε κανένας χθες ?) Αν αυτός θα είναι ο Τσίπρας (μεταξύ μας,θα σας πω ένα μυστικό, δεν το νομίζω) τότε θα έπρεπε να τον στηρίξουν όλοι. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Τσίπρας ευτυχώς ή δυστυχώς βγήκε κερδισμένος χθες, ο λόγος του και η παρουσία του ήταν σαφώς ανώτερη από τον Μητσοτάκη,μην τρελλαίνεστε δεν ψηφίζω κανέναν τους,δεν είμαι κομματικοποιημένος όπως και δεν θα έπρεπε να είμαστε όλοι μας (τα έλεγα εγώ, ο Τσίπαρς θέλει απέναντι του έναν Άδωνη).Ο Τσίπρας έλεγε να πατάξει τη διαφθορά, ο Μητσοτάκης έλεγε για την Ειδομένη. Από εδώ και πέρα καλό είναι η παρούσα κυβέρνηση να προχωρήσει σε πράξεις,τα λόγια πλέον δεν μετράνε. Προς το παρών μόνο λόγια. Να κυνηγήσει τις περιβόητες λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς (ένα excel ρε παιδιά,το ζητάω 5 χρόνια !!!,μια στήλη πόσα αδήλωτα,μια άλλη στήλη πόσα πήρατε, μια τρίτη στήλη πόσα μένουν ακόμα...), να ζητήσει και άλλες λίστες από άλλα κράτη (δεν πρέπει να το έχει σκεφτεί κανένας αυτό,πρέπει να είμαι πολύ έξυπνος), να κυνηγήσει τις offshore, να ξεκαθαρίσει ποιός συμμετείχε σε ποιό σκάνδαλο και πόσα πήρε (είναι ώρα όποιος αμάρτησε να πληρώσει, τι να κάνουμε τώρα ...). Το παράδειγμα του παπαντωνίου το θεωρώ άκρως προκλητικό όπως και το παράδειγμα του χατζηγιάννη που αιωρείται η παραγραφή. Διαισθάνομαι ότι για μια ακόμα φορά θα μείνουμε στα λόγια, άντε να τιμωρήσουν 1-2 για να περάσει το ασφαλιστικό όπως ορθά το είπαν κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί. Και κάτι τελευταίο : εγώ έχω καταλάβει ότι κάποια λίγα ονόματα συνέβαλαν στην καταστροφή αυτού του τόπου,την άνθηση της διαπλοκής,της διαφθοράς και του παράνομου πλουτισμού. Μακάρι να ήρθε η ώρα να πληρώσουν (ξαναλέω,δεν το πιστεύω). Καλή σας μέρα.

ΖΕΤΑ

Αν θελεις να βγουν ολα στην φορα και να μπουν στην φυλακη οσοι εκλεψαν το ελληνικο κρατος, της επομενες εκλογες να ψαξεις το καταλληλο κομμα.ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ. αλλιως θα τριβουν τα χερια του απο χαρα και θα σε δουλευουν μια ζωη!

νικος

"Δεν με ενδιαφέρει τι δώσατε και τι πήρατε σε αυτές τις μυστικές συζητήσεις." Ταδε εφη Κουλης. Δεν σε ενδιαφερει κυριε Μητσοτακη τι deals και τι μιζες/εξυπηρετησεις εγιναν μεταξυ Τσιπρα-νταβατζηδων? Εμας μας ενδιαφερει κυριε Μητσοτακη γιατι απο τις τσεπες μας τα πληρωνουμε. Εσυ μπορει να δινεις συγχωροχαρτι λεγοντας δωσε μου Τσιπρα την καρεκλα και θα σε αφησω ησυχο, εμεις δεν δινουμε συγχωροχαρτι σε κανεναν του πολιτικου συναφιου σας. Αλλα ειπαμε, ενα κλεσιτο club ειναι οι πολιτικοι, ο ενας καλυπτει τις βρωμιες του αλλου.

Μαρία

Ψήφισα συριζα στις εκλογές του Ιανουαρίου , είχαν έναν αέρα επανάστασης ! Πίστευα ότι κάτι θα αλλάξει έπειτα από την συγκυβέρνηση των Σαμαροβενιζελων. πίστεψα στα λόγια του κυρίου Τσίπρα, πέφτοντας στην παγίδα της πρώτης φοράς αριστερά. Ήρθαν λοιπόν οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, και ήταν οι μόνοι πρώτοι φορά που σήκωσαν κεφάλι... Είπα...μπράβο, ένιωσα περήφανη που έχω και εγώ λόγο μέσω του ψήφου μου...έπειτα, είδα ότι διαπραγματεύονται , διαπραγματεύονται, και αποτέλεσμα δεν βλέπω. Είδα αποτέλεσμα..το χειρότερο των μνημονίων.. είδα να πανηγυρίζουν για το κατόρθωμά τους και να με κάνουν να νιώθω ηλίθια. Αργότερα, είδα την αλληλεγγύη του κόμματος που ψήφισα στους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες ανοίγοντας τα σύνορα στον κάθε τυχάρπαστο. Είδα ότι δεν έχουν κανένα φραγμό. Είδα με την ανοχή της κυβέρνησης της επανάστασης, να κάνουν κουμάντο οι Τούρκοι στα νερά μας και εμείς να καμαρώνουμε γι αυτό..είδα να ακούγονται οι πιο ελεεινες ανθελληνικές εκφράσεις που έχουν ειπωθεί ποτέ από κυβέρνηση της Ελλάδος: Γενοκτονία των Ποντίων δεν υπήρξε, παρά μόνο εθνοκάθαρση, ονομάζουν τα Σκόπια Μακεδονία, και μάλιστα με έπαρση, προσπαθώντας να με πείσουν ότι "Δεν έγινε και τίποτα.." βάζουν μουσουλμάνα να παρελάσει με αμφίεση του ισλάμ στην Εθνική γιορτή του21, προβάλλοντας το ως κάτι το φυσιολογικό, λένε ότι το ελληνικό κράτος δημιουργήθηκε πριν λίγα χρόνια. Καταντούν την Ελλάδα καταυλισμό τσαντίριων ...προσπαθούν να τελειώσουν την ελληνική οικογένεια, θεσπίζοντας νόμο συμβίωσης.. μου πασάρουν την ανωμαλία ως κάτι φυσιολογικό, που αλλοίμονο αν πω την ανωμαλία, ανωμαλία. Είμαι ομοφοβικη. Με ονομάζουν φασιστρια. θέλουν να αλλάξουν το μάθημα των θρησκευτικών στο σχολείο, να βάλουν θρησκειολογία. Όπου θα μπορούν το ελληνόπουλα να διδαχθούν το κοράνι. Μέγα κατόρθωμα...τέτοιο πολιτισμό που ενέχει το ισλάμ, πρέπει να το διδαχθούν τα παιδιά της Ελλάδος..ζητούν να σιγήσουν οι καμπάνες της Εκκλησίας, να καταργηθούν ορθόδοξες αργίες για τους μαθητές, να Μην υπάρχουν θρησκευτικά σύμβολα,(Ακόμα και ο αρχιεπίσκοπος Ελλάδος συμφωνεί σε αυτό.Καθ ότι έβγαλε τον σταυρό για να μην στεναχωρηθεί ο ταξικός αδελφός ), να καίγονται οι νεκροί, Και πόσα άλλα, που βαριέμαι να τα γράψω....Τέλος ! Δεν αντεχεστε άλλο...σας σιχάθηκα ! Είστε επικίνδυνοι....ήμασταν εξαθλιωμένοι οικονομικά, και ήρθατε να μας τελειώσετε και εθνικά... Θα ψηφίσω κουλη, Όχι γιατί τον γουστάρω, Αλλά για να φύγουν οι άθλιοι απάτριδες, που ψήφισα για να νιώσω υπερήφανη....η ηλίθια! ! !

@

Γιατι γραφεις 500 αντι να πεις σε μια σειρα, θα ψηφισω κουλη δεν ειμαι χαμηλομισθη υπαλληλος ειμαι φοροφυγας/ιδιοκτητης και θα τον ψηφισω για να μην πληρωσω εγω αλλα τα κοροιδα οι υπαλληλοι.

geo

μαρια μου ξεχασες να μας πεις τι ψηφισες τον Σεπτεμβριο. ασε που θα επρεπε να εχεις διαβασει τι εστι αριστερα και τι πρεσβευει . ενα τσουρμο ηλιθιων ανεπαγγελτων ανικανων που μονο λογια και θεωριες ειναι . οταν ερθει η ωρα για πραξεις κρυβονται πισω απο το δαχτυλο τους νομιζοντας οτι δεν τους βλεπουμε. σε ολο τον κοσμο ιδιοι ειναι στην Ελλαδα θα ηταν διαφορετικοι?

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!!!!!

ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΛΗΤΑΡΑΣ ΟΤΑΝ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΦΥΓΕΙ ΠΙΣΩ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑΧΤΕΣ

panos

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΣΕ 1 ΧΡΟΝΟ. ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΛΑΘΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΗΡΘΕ Ο ΓΚΡΕΜΟΣ. ΠΑΡΟΤΙ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ , ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΖΗΜΙΕς ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΕΣ. Η ΑΠΕΙΡΙΑ (οταν παμε χειρουργειο θελουμε εμπειρο γιατρο που να εχει κανει την ιδια εγχειρηση πολλες φορες και οχι νέο οπου δεν την εχει αποκτησει), Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΘΕΜΕΝΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΗΝ ΗΔΗ ΤΟΤΕ ΑΡΡΩΣΤΗ ΧΩΡΑ. ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ - ΦΤΩΧΙΑ - ΔΥΣΤΥΧΙΑ - ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ - ΑΒΕΒΑΙΩΤΗΤΑ - ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΩΤΕΡΑ - ΚΥΡΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΝΟΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ - ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ???? ΔΕΝ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΤΕ - ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ???? ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ - ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΣΤΙΑΣΤΕΙΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ.

ΠΡΟΣ ΑΛΕΞΗ , ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ

Η Ελλάδα δεν σας αντέχει άλλο..............

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

21765958

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τη στήριξη που παρείχε στην Ελλάδα σε κρίσιμες στιγμές και ιδίως για την αποτροπή των σχεδίων εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη

IMG-20191016-WA0000

Στη συζήτηση με τον Σαρλ Μισέλ κυριάρχησαν το μεταναστευτικό - προσφυγικό, οι τελευταίες εξελίξεις για το Brexit και η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στη Νοτιανατολική Μεσόγειο και στη Συρία

4861080

Καλεί αύριο σε συνάντηση την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, τους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους με κυρίαρχο θέμα συζήτησης την υλοποίηση των δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους ύψους 330 εκατ. ευρώ

4924456

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που τον συνεχάρη για την εκλογή του στην θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκανε λόγο για «επάξια εκλογή η οποία συνιστά έμπρακτη αναγνώριση του υψηλού κύρους που διαθέτει» 


vroutsis2

«Τίποτα δεν καταργείται» τόνισε ο υπουργός Εργασίας – Δυνητικό εργαλείο προς χρήση η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την απεργία - «Νομοθετείτε ως διαρρήκτης και λαθρεπιβάτης» απάντησε ο Νίκος Παππάς

2
21763880__1_

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους ήταν παραγωγικές και θα συνεχιστουν την ερχόμενη Δευτέρα - Σκανδαλίδης: Η Βουλή πρέπει οπωσδήποτε να συμφωνήσει

3