Σμύρνη: Πιστός στο πρωτόκολλο της «μη γραβάτας» μόνον ο Σκουρλέτης, τσιγάρο στα κρυφά για τον Μουζάλα

Σμύρνη: Πιστός στο πρωτόκολλο της «μη γραβάτας» μόνον ο Σκουρλέτης, τσιγάρο στα κρυφά για τον Μουζάλα

Γιατί η αυτοκινητοπομπή του Τσίπρα πήγαινε με σχεδόν μηδενική ταχύτητα - Το σχέδιο που επεξεργάζονται οι δύο πλευρές

  Σμύρνη: Πιστός στο πρωτόκολλο της «μη γραβάτας» μόνον ο Σκουρλέτης, τσιγάρο στα κρυφά για τον Μουζάλα
Με σημαντική καθυστέρηση ξεκίνησαν στην Αγκυρα οι εργασίες του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος - Τουρκίας. Και αυτό διότι οι τόσο ο Ελληνας όσο και ο Τούρκος πρωθυπουργός βγήκαν «εκτός προγράμματος» εξαιτίας της μεγάλης διάρκειας που είχαν χθες στις Βρυξέλλες διαβουλεύσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας.
Μάλιστα ο Ελληνας πρωθυπουργός έφτασε πρώτος με αποτέλεσμα η αυτοκινητοπομπή που τον μετέφερε να κινείται με πολύ μικρή ταχύτητα για να δώσει την ευκαιρία στον Τούρκο ομόλογό του να ετοιμαστεί για την υποδοχή.

Στην ελληνική κυβερνητική αντιπροσωπεία μετέχουν οι Γ. Σταθάκης, Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Ν. Κοτζιάς , Υπουργός Εξωτερικών, Π. Σκουρλέτης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θ. Δρίτσας, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  Ν. Τόσκας, Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Μουζάλας, Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ε. Κουντουρά, Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού, Ο. Γεροβασίλη, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Γ. Αμανατίδης, Υφυπουργός Εξωτερικών, Δ. Μάρδας, Υφυπουργός Εξωτερικών.
Κλείσιμο

Από όλους αυτούς, μόνον ο Πάνος Σκουρλέτης έμεινε πιστός στο... πρωθυπουργικό πρωτόκολλο και εμφανίστηκε χωρίς γραβάτα, την ώρα που η καθυστέρηση φαίνεται να... κόστισε στο φανατικό καπνιστή Γ.Μουζάλα που αποτραβήχτηκε σε μια γωνιά και πρόλαβε να ανάψει ένα τσιγάρο λίγο πριν την αναμνηστική φωτογραφία.



Στο επίπεδο τώρα των διαβουλεύσεων Ελλάδα και Τουρκία επεξεργάζονται ένα κοινό σχέδιο για το προσφυγικό και κυρίως για την επανεισδοχή, το οποίο θέλουν να καταθέσουν στην Ευρώπη και με το οποίο ελπίζουν να κάμψουν τις ακρείες ευρωαπαϊκές φωνές όπως αυτές εκφράστηκαν χθες και όχι μόνον.

Φυσικά η Αθήνα αναμένει καλή θέληση από πλευράς Άγκυρας και για το θέμα της εμπλοκής του ΝΑΤΟ, ώστε αυτό να μην μετατραπεί σε διμερές πρόβλημα, που θα ανοίξει την πόρτα σε τουρκικές διεκδικήσεις και σε «γκριζάρισμα» μεγάλων περιοχών του Αιγαίου. Η ελληνική διπλωματία είναι ιδιαίτερη προβληματισμένη από την «ορμή» που επιδεικνύει η τουρκική πλευρά, σχετικά με κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ιδίως μετά τις προκλητικές δηλώσεις που έκανε πρόσφατα μέσα στο ελληνικό υπουργείο εξωτερικών και ενώπιον του Νίκου Κοτζιά, ο τούρκος ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου σχετικά με το πώς θα πρέπει να βλέπουν οι νατοϊκές δυνάμεις αποτροπής των προσφυγικών ροών τα θέματα της εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης