Όταν ο Τσίπρας συνάντησε τον «προφήτη» Σόιμπλε

Όταν ο Τσίπρας συνάντησε τον «προφήτη» Σόιμπλε

Πριν γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τον είχε προειδοποιήσει για κάτι που δεν θα μπορούσε να συμβεί ποτέ...

Όταν ο Τσίπρας συνάντησε τον «προφήτη» Σόιμπλε
Προφητικά αποδείχθηκαν τα λόγια που είχε πει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον Αλέξη Τσίπρα, πριν ο δεύτερος γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Κι όμως, μιλώντας  την Πέμπτη σε εκδήλωση του London School of Economics ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε έναν άγνωστο διάλογο που είχε με τον κ. Τσίπρα, στο Βερολίνο.
Κλείσιμο

Ο κ. Σόιμπλε είπε πως ο νυν Έλληνας πρωθυπουργός τον συνάντησε στο Βερολίνο όταν δεν είχε αναλάβει ακόμη την εξουσία και του είχε πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά χωρίς να εφαρμόσει το μνημόνιο. Τότε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ -όπως ο ίδιος αποκάλυψε- είχε προειδοποιήσει τον κ. Τσίπρα ότι «αυτό είναι απολύτως αδύνατο. Δεν θα συμβεί. Πίστεψέ με».

Και όπως έδειξε η ιστορία, ο κ. Σόιμπλε είχε απόλυτο δίκιο, κάτι το οποίο έσπευσε να τονίσει και στην απάντησή του.

«Έξι μήνες μετά την εκλογή του έγινε αυτό που είπα. Όμως, η Ελλάδα πλήρωσε διπλά αυτή την καθυστέρηση. Έχουμε μία συμφωνία. Όταν υπάρχει μία συμφωνία -είτε υπογράφηκε το καλοκαίρι, είτε πριν από ένα ή δύο χρόνια- οφείλεις να την εφαρμόσεις», είπε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε: «Είναι μεγάλο λάθος να πιστεύει κάποιος ότι η Γερμανία είναι εχθρός της Ελλάδας ή είναι ενάντια στην Ελλάδα. Η Γερμανία είναι ο μόνος φίλος της Ελλάδας και αυτό αποδεικνύεται στο θέμα της προσφυγικής κρίσης».

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης