Νέα επίθεση Τόσκα σε Σφακιανάκη: Υπερέβη τα όρια προβολής - Δεν χωρούν καπρίτσια

Νέα επίθεση Τόσκα σε Σφακιανάκη: Υπερέβη τα όρια προβολής - Δεν χωρούν καπρίτσια

Πουλάει τρέλα ο υπ. Προστασίας του Πολίτη: «Είχα σοβαρότερα θέματα χθες να ασχοληθώ» - Μετά από συνεχείς αναδιπλώσεις, ο κ.Σφακιανάκης τοποθετήθηκε βοηθός επιτελάρχη για το Ηλεκτρονικό Έγκλημα

Νέα επίθεση Τόσκα σε Σφακιανάκη: Υπερέβη τα όρια προβολής - Δεν χωρούν καπρίτσια
Μπορεί ο πρωθυπουργός να τον άδειασε μεγαλοπρεπώς στην υπόθεση του Μανώλη Σφακιανάκη
και την ανάκληση του «ξηλώματός» του ωστόσο ο
Νίκος Τόσκας επιμένει να καταφέρεται εναντίον του πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και νυν βοηθού επιτελάρχη για το Ηλεκτρονικό Έγκλημα.

Κλείσιμο
Θέλοντας, μάλιστα, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν σε βάρος του την Πέμπτη όταν λίγες ώρες μετά την επίθεσή του από τη Βουλή
σε βάρος του κ. Σφακιανάκη ανακοινώθηκε η ανάκληση της τοποθέτησης του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού υποστήριξε το πρωί της Παρασκευής ότι «η κύρια ενασχόλησή μου χθες δεν ήταν το θέμα Σφακιανάκη. Είχα πολύ σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθώ».

Επέμεινε, επίσης, στη γραμμή ότι ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε υπερβεί τις κόκκινες γραμμές όσον αφορά το θέμα των δημοσίων σχέσεων.

«Σε ένα οργανωμένο σύστημα καπρίτσια δεν χωρούν. Δεν υπάρχουν προσωποπαγείς θέσεις, δεν μπορεί να μένει κάποιος 20 χρόνια σε μια θέση, ούτε αποκτά ιδιοκτησιακά δικαιώματα λόγω της παραμονής η και της προσφοράς του αν θέλετε, πρέπει να σέβεται τους κανόνες... Υπάρχουν κι άλλοι με προσφορά που δεν φαίνονται νέα παιδιά με τεράστιες γνώσεις και δεν έχουν πρόσβαση στα ΜΜΕ και καλό θα ήταν να τους δοθεί» συμπλήρωσε ο κ. Τόσκας μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Προφανώς είχε υπερβεί τα όρια όσον αφορά την χρησιμοποίηση των ΜΜΕ και τα ΜΜΕ είχαν υπερβεί τα όρια για την προβολή του συγκεκριμένου ατόμου... Μεγάλη η πρόσφορα του, αλλά πρέπει να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλους να αναδειχθούν» υποστήριξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι κομματικής απόχρωσης είναι με ενδιαφέρει να γίνεται η δουλειά, να γίνεται σεμνά να αναδεικνύεται το σύνολο, και όχι τόσο το άτομο (...) Δεν με ενδιαφέρει αν δέχθηκε τη νέα θέση. Δεν με απασχολεί τι δέχεται ο καθένας, είναι πολύ καλή θέση» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Νίκο Τόσκα «ο κ. Σφακιανάκης είναι υποστράτηγος, δεν μπορεί να μένει σε μια θέση σε όλους τους βαθμούς επειδή αυτό ξέρει, είναι θέμα ιεραρχίας».

Έκανε δε λόγο για κάποιους που τον υποστηρίζουν, αναφερόμενος σε «πολιτική σκοπιμότητα, ανάδειξη του μικρού και υπόκρυψη του μεγάλου».


Ποιοι τοποθετούνται στη ΔΗΕ

Με την τοποθέτηση αξιωματικών που επέλεξε ο Μανώλης Σφακιανάκης ως προϊστάμενους στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και την εποπτεία του ίδιου του υποστρατήγου στη συγκεκριμένη υπηρεσία έκλεισε ο  κύκλος  των αντιπαραθέσεων στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες νέος προϊστάμενος στην Αθήνα θα είναι ο αστυνομικός υποδιευθυντής Βασίλειος Παπακώστας ένας αξιωματικός που τελευταία 2 χρόνια βρίσκονταν στο πλευρό του Μανώλη Σφακιανάκης ως υποδιοικητής στη Δίωξη Αθηνών, ενώ για το κομμάτι της Θεσσαλονίκης η  επιλογή του υποστρατήγου είναι ο Γεώργιος Παπαπροδρόμου. Αξίζει να τονισθεί πως ο Μανώλης Σφακιανάκης θα διατηρεί γραφείο στη ΓΑΔΑ ως εποπτεύων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ελω γραφείο θα έχει στο υπουργείο ως βοηθός της Ζαχαρούλας Τσιριγώτη και επόπτης πληροφορικής. Πληροφορίες λένε πως η χθεσινή βραδινή συνάντηση μεταξύ του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίνου Τσουβάλα και του Μανώλη Σφακιανάκη πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα. Πλέον απομένει να διαπιστωθεί πως θα λειτουργήσει το νέο σχήμα…

Το χθεσινό αλαλούμ


Αναδίπλωση στην αναδίπλωση για την κυβέρνηση που δημιούργησε μια κατάσταση αλαλούμ για τη μετακίνηση του μέχρι χθες επικεφαλής της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη. 

Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες που μετέδιδε το απόγευμα της Πέμπτης το protothema.gr επιβεβαιώθηκαν αφού σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας «ο Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης μετατίθεται στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ως Βοηθός Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου, με επιπλέον αρμοδιότητα την εποπτεία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος».

Το protothema.gr ανέφερε σε ρεπορτάζ του ότι σύμφωνα με διαρροή από τις Βρυξέλλες, η φόρμουλα που είχε βρεθεί τελικώς έπειτα από πολύωρες άτυπες διαβουλεύσεις προκειμένου να αποτραπεί νέο αδιέξοδο αλλά και να μην εμφανιστεί η κυβέρνηση ότι μεταβάλει μια απόφαση που έλαβε πριν από λίγες ώρες.

Την Τετάρτη ο υποστράτηγος Σφακιανάκης μετακινήθηκε στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού. Το μεσημέρι της Πέμπτης, με νέα ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ δημοσιοποιήθηκε η απόφαση να ακυρωθεί η τοποθέτηση του κ. Σφακιανάκη στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. 

«Επιπλέον έγινε δεκτή η προσφυγή του Υποστρατήγου ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ Εμμανουήλ και ακυρώθηκε η τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α.», ανέφερε η ανακοίνωση. Η αναδίπλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης που από το πρωί διαβεβαίωνε τους συνομιλητές του στη Βουλή πως η μετακίνηση του υποστρατήγου Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν ακυρώνεται θεωρήθηκε πλήγμα για το Νίκο Τόσκα και πολλοί εκτίμησαν ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται ακόμη και η αντικατάσταση του υπουργού που πλέον εμφανιζόταν βαρύτατα εκτεθειμένος. Κι αυτό διότι μέσα σε λίγες ώρες και κυρίως κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης και τη θύελλα διαμαρτυριών ο κ. Τόσκας υποχρεώθηκε να ανακαλέσει την μετακίνηση του κ. Σφακιανάκη που θεωρήθηκε σαν υποβάθμιση του καταξιωμένου αστυνομικού. 

«Ας πρόσεχε», σχολίαζε μάλιστα ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος όταν ρωτήθηκε από το protothema αν ο κ. Τόσκας είναι τόσο εκτεθειμένος ώστε θα πρέπει να αναμένεται και παραίτησή του από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. 

Ωστόσο, το αλαλούμ δεν σταμάτησε σε αυτό το σημείο. 

Με νέα διαρροή από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από στενούς συνεργάτες του, το Μέγαρο Μαξιμου προανήγγειλε και νέα... αναδίπλωση στην υπόθεση Σφακιανάκη. 

«Η απόφαση για τη μετάθεση του Μανώλη Σφακιανάκη από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ισχύει», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές. «Απλώς, από την στιγμή που ο κ.Σφακιανάκης προσέφυγε στο υπηρεσιακό συμβούλιο εναντίον της απόφασης να μετατεθεί στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης αναστέλλεται προσωρινά η απόφαση μετάθεσής του», συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης