Με συμφωνία κατά της φοροδιαφυγής καταφτάνει ο Μπόργιανς - Συνάντηση στο Μαξίμου με Τσίπρα

Με συμφωνία κατά της φοροδιαφυγής καταφτάνει ο Μπόργιανς - Συνάντηση στο Μαξίμου με Τσίπρα

Ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα το μεσημέρι, με αντικείμενο συζήτησης την πάταξη της φοροδιαφυγής

Με συμφωνία κατά της φοροδιαφυγής καταφτάνει ο Μπόργιανς -  Συνάντηση στο Μαξίμου με Τσίπρα
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να υποδεχθεί σήμερα, Σάββατο 16 Ιανουαρίου, στη μία το μεσημέρι τον γερμανό υπουργό N. Βάλτερ-Μπόργιανς, στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο συζήτησης την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Η Διακήρυξη Προθέσεων που συνυπογράφουν ο κ. Μπόργιανς με την ελληνική κυβέρνηση προβλέπει τη στενότερη συνεργασία των δύο πλευρών στο πεδίο πάταξης της φοροδιαφυγής, καθώς και την μετεκπαίδευση υπαλλήλων του ΣΔΟΕ στο γερμανικό κρατίδιο.

Κλείσιμο

Σε αποκλειστική του συνέντευξη προς τη DW ο υπ. Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Μπόργιανς μιλά για τη συμφωνία που θα υπογράψει στην Αθήνα με αντικείμενο την πάταξη της φοροδιαφυγής και η οποία  προβλέπει τη στενότερη συνεργασία των δύο πλευρών στο πεδίο πάταξης της φοροδιαφυγής .


Όπως είπε ο γερμανός υπουργός:

«Μετά από πολλές συνομιλίες που είχαμε, καταλήξαμε στην κοινή διαπίστωση ότι θα ήταν χρήσιμο για τους υπαλλήλους του ελληνικού ΣΔΟΕ εάν παρακολουθούσαν μια φορά πώς γίνεται ο φορολογικός έλεγχος και ο υπολογισμός των φόρων στη ΒΡΒ, πώς γίνεται ο έλεγχος των υψηλών εισοδημάτων αλλά και των επιχειρήσεων. Επίσης πώς δουλεύει το σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος, πώς αξιολογεί στοιχεία, πώς διεξάγει έρευνες. Πρόκειται δηλαδή τρόπον τινά για μια προσφορά ‘εντατικών μαθημάτων’ για υπαλλήλους του ελληνικού ΣΔΟΕ στα κέντρα εκπαίδευσης που διαθέτουμε, με την οποία θέλουμε να συμβάλουμε στην ενίσχυση της ελληνικής φορολογικής διοίκησης».

Την Κοινή Διακήρυξη Προθέσεων θα υπογράψουν από ελληνικής πλευράς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αρμόδιος για θέματα διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης