Η Φώφη ανεβάζει τους τόνους με τη διαγραφή Γρηγοράκου: Δεν θα γίνουμε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ

Η Φώφη ανεβάζει τους τόνους με τη διαγραφή Γρηγοράκου: Δεν θα γίνουμε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ

Ας πάει όπου θέλει, το μήνυμα της Χαριλάου Τρικούπη - Για απαίδευτες ηγεσίες της κεντροαριστεράς, έκανε λόγο ο βουλευτής Λακωνίας, σχολιάζοντας την με συνοπτικές διαδικασίες διαγραφή του

Η Φώφη ανεβάζει τους τόνους με τη διαγραφή Γρηγοράκου: Δεν θα γίνουμε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ
Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ με επιστολή της Φώφης Γεννηματά τέθηκε χθες αργά το απόγευμα ο βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος. 

Με αυτόν τον τρόπο μπήκε τέλος στο μίνι σίριαλ που είχε ξεκινήσει από τις αρχές της εβδομάδας με τις δηλώσεις του κ. Γρηγοράκου περί αποχώρησης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και προσχώρησής τους στη Νέα Δημοκρατία – μετά την εκλογή Μητσοτάκη. 

Κλείσιμο
Εχθές σε νεότερες δηλώσεις του ο κ. Γρηγοράκος ανέβασε τους τόνους και άφησε αιχμές κατά της Φώφης Γεννηματά. Συγκεκριμένα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, ο κ. Γρηγοράκος σημείωσε μεταξύ των άλλον, αναφορικά με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Εμένα με εξέπληξε η αγκύλωσή της σε κάτι το παλιό και το παρωχημένο. Εγώ θέλω μια αξιόπιστη και φερέγγυα πολιτική δύναμη και ας μου το ονομάσει η κυρία Γεννηματά όπως θέλει, θα είμαι μαζί της. Για αυτό πιστεύω ότι ο κίνδυνος λεηλασίας του χώρου από την εκλογή Μητσοτάκη, όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ αλλά και άλλων χώρων, είναι έντονος. (...) Με κραυγές, αναθέματα, "αβύσσους", "αποστασίες" και κάτι ταμπέλες που παραπέμπουν στην δεκαετία του ’80 και του ’65... Εάν οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς δεν εκφράσουν έναν εκσυγχρονιστικό, έναν καινοτόμο πολιτικό λόγο, αν δεν αρθρώσουν κάτι πολιτικά ελκυστικό, εάν δεν γίνει κάτι τέτοιο και παραμείνουμε καθηλωμένοι με ξεπερασμένες αγκυλώσεις, στις ιδεοληψίες μας, στις μονομέρειες μας ότι είμαστε αρχηγοί κομμάτων κλπ του μεσαίου χώρου, τέσσερα-πέντε κόμματα, διάφορες κινήσεις δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα
».

Η αντίδραση της Φώφης Γεννηματά ήταν άμεση. Αποδεχόμενη εισηγήσεις που έκαναν λόγο για διαγραφή του κ. Γρηγοράκου από την κοινοβουλευτική ομάδα, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, με την οποία τον ενημέρωνε πως ο βουλευτής Λακωνίας δεν είναι πια μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Λίγο αργότερα το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εξηγούσε την αντίδραση της ηγεσίας του κόμματος: «Έχουμε επανειλημμένα διακηρύξει με συλλογικές και ομόφωνες αποφάσεις μας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει εφεδρεία ή ουρά, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε. 

Στην συνέχεια απαντούσε στις δηλώσεις του κ. Γρηγοράκου, τις οποίες αρκετοί στο ΠΑΣΟΚ εξέλαβαν ως άποψη περί συμπόρευσης με την Νέα Δημοκρατία: «Όποιος θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορούν να είναι προσάρτημα ή δορυφόρος της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, δεν έχει θέση στην κοινοβουλευτική μας ομάδα».

Στο δελτίο Τύπου, η ηγεσία του κόμματος αναφέρεται και στις προηγούμενες δηλώσεις του κ. Γρηγοράκου: «Ο κ. Γρηγοράκος με τις δηλώσεις του τη Δευτέρα και τις "προβλέψεις" του για δήθεν προσχωρήσεις βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Νέα Δημοκρατία, υπονόμευσε την ενότητα και συκοφάντησε συναδέλφους του βουλευτές. Παρότι το γεγονός ότι όταν κλήθηκε για εξηγήσεις, ανασκεύασε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι παρερμηνεύτηκαν από δημοσιογράφους, επανέρχεται συνεχώς με νέες δηλώσεις και επιχειρεί συνειδητά να δημιουργήσει σύγχυση και κλίμα ηττοπάθειας στον πολιτικό μας χώρο».

Τέλος, στην Χαριλάου Τρικούπη έδειξαν την πόρτα της εξόδου ως εξής:
«Είναι σαφές ότι ο κ. Γρηγοράκος έχει κάνει την επιλογή του. Μπορεί να πάει όπου θέλει, όποτε θέλει. Εμείς δεν μπορούμε άλλο να παρακολουθούμε τις μεταμορφώσεις του από εβδομάδα σε εβδομάδα και από ημέρα σε ημέρα. Αρκετά πια».

Από την πλευρά του ο κ. Γρηγοράκος, δήλωσε πως «η επιστροφή στις πρακτικές του παρελθόντος επικυρώνεται με την αυταρχική απόφαση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ να με θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας». Συμπλήρωσε, δε, πως «ο κατακερματισμένος χώρος της Κεντροαριστεράς θα βρει την πολιτική του έκφραση κόντρα στις απαίδευτες ηγεσίες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης