Ένωση Κεντρώων: Ηθική αυτοκτονία της κυβέρνησης ο διορισμός του συζύγου Καφαντάρη

Ένωση Κεντρώων: Ηθική αυτοκτονία της κυβέρνησης ο διορισμός του συζύγου Καφαντάρη

Αναφέρει πως ενώ έχει ανοιχτά όλα τα μέτωπα, η κυβέρνηση διορίζει σε δημόσια θέση για την εκμετάλλευση πετρελαίων και αγωγών τον σύζυγο μιας κυρίας βουλευτίνας

Ένωση Κεντρώων: Ηθική αυτοκτονία της κυβέρνησης ο διορισμός του συζύγου Καφαντάρη
Ως «ηθική αυτοκτονία» χαρακτηρίζει η Ένωση Κεντρώων
τον διορισμό του συζύγου της βουλευτού του
ΣΥΡΙΖΑ,
Χαράς Καφαντάρη
Κλείσιμο
, ως διευθύνοντος συμβούλου σε κρατική εταιρεία «φάντασμα».

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα του
Βασίλη Λεβέντη αναφέρει πως ενώ έχει ανοιχτά όλα τα μέτωπα και ενώ βάζει σκληρούς όρους και κόβει μισθούς και συντάξεις, η κυβέρνηση διορίζει σε δημόσια θέση για την εκμετάλλευση πετρελαίων και αγωγών τον σύζυγο μιας κυρίας βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «αυτό μοιάζει με ηθική αυτοκτονία», σημειώνει.

Σημειώνεται πως η διπλή ενέργεια του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη να προχωρήσει σε στελέχωση του ΔΣ μιας δημόσιας επιχείρησης που δεν έχει ουσιαστικό αντικείμενο και έργο και να διορίσει σε θέση κορυφής πρόσωπο που συνδέεται συγγενικά με βουλευτή του κυβερνητικού κόμματος προκαλεί αμείλικτα ερωτηματικά για διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και περιττή διόγκωση του κράτους ώστε να «βολευτούν» συγγενείς και κομματικοί φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, χθες την ώρα που έξω από την Βουλή τα ΜΑΤ ξυλοκοπούσαν συνταξιούχους που διαδήλωναν κατά του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, εντός αυτής οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ψήφισαν υπέρ της στελέχωσης της «Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε.» (Δ.ΕΠ.ΕΝ.Ε. Α.Ε.).

Πρόκειται για περίπτωση αντίστοιχη με τον περίφημο οργανισμό για την ανύπαρκτη πλέον λίμνη Κωπαΐδα,  καθώς η σύσταση της ΔΕΠΕΝΕ είχε αποφασιστεί την περασμένη κοινοβουλευτική περίοδο ώστε να συμμετέχει στην κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από την Ρωσία στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας. Το έργο, όμως, έχει ακυρωθεί λόγω και των «πολεμικών» σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας μετά και την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Παρά ταύτα, η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης προχώρησαν στην συγκρότηση της εταιρείας, την σταδιακή εκταμίευση του μετοχικού κεφαλαίου συνολικού ύψους 1 εκατ. ευρώ αλλά και τον διορισμό προέδρου, αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης