Σύσκεψη Παπαγγελόπουλου με Αλεξιάδη και οικονομικούς εισαγγελείς για τη «λίστα Μπόργιανς»

Σύσκεψη Παπαγγελόπουλου με Αλεξιάδη και οικονομικούς εισαγγελείς για τη «λίστα Μπόργιανς»

Στις 16 Ιανουαρίου αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς, ο οποίος παρέδωσε στην χώρα μας τις περιβόητες λίστες με τους τραπεζικούς λογαριασμούς στην UBS


Σύσκεψη Παπαγγελόπουλου με Αλεξιάδη και οικονομικούς εισαγγελείς για τη «λίστα Μπόργιανς»
Ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας (ΒΡΒ), Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς, ο οποίος παρέδωσε στην χώρα μας τις περιβόητες λίστες με τους τραπεζικούς λογαριασμούς στην UBS, αναμένεται να έλθει στην Ελλάδα  στις 16 Ιανουαρίου 2016 για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας.

Η επίσκεψη του κ. Μπόργιανς στην Ελλάδα αποτέλεσε αντικείμενο της σημερινής ευρείας σύσκεψης που έγινε στο υπουργείο Δικαιοσύνης μεταξύ του αναπληρωτή  υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, του αναπληρωτή  υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και των Οικονομικών Εισαγγελέων Παναγιώτη Αθανασίου, Ελένη Τουλουπάκη, Ιωάννη Δραγάτση και  Χρήστο Τζούρα.

Κλείσιμο
Ακόμη, στην εν λόγω συνάντηση παραβρέθηκε ο γενικός γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης, καθώς και στελέχη των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης.

Οι επίμαχες λίστες περιλαμβάνουν 10.588 ΑΦΜ Ελλήνων πελατών (καταθετών) της Τράπεζας UBS και  αφορούν τα έτη 2006 και 2008. Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των καταθέσεων υπάρχουν ποσά των 50 εκ., 48 εκ., 16 εκατ., 14 εκ. και μεγάλος αριθμός με ποσά έως 2 εκ.

Οι λίστες αυτές αφορούν τραπεζικούς λογαριασμούς, το συνολικό υπόλοιπο των οποίων ανέρχεται σε 3,9 δισ. ελβετικά φράγκα   το 2006 και  σε 2,9 δισ. ελβετικά φράγκα το 2008.

Οι  λίστες «Μπόργιανς» περιέχουν δεδομένα Ελλήνων - φυσικών προσώπων αλλά και επιχειρήσεων- για τους οποίους υπάρχουν υπόνοιες φοροδιαφυγής.

Τα οικονομικά αυτά δεδομένα έχουν περιέλθει στην κατοχή των φορολογικών αρχών του κρατιδίου της ΒΡΒ στο πλαίσιο δικών τους ερευνών για τον εντοπισμό Γερμανών φοροφυγάδων στην Ελβετία.
 
Ενίσχυση Οικονομικών Εισαγγελέων


Παράλληλα, στην  σημερινή σύσκεψη  συζητήθηκαν αιτήματα των Οικονομικών Εισαγγελέων που αποσκοπούσαν στην διευκόλυνση του έργου τους, όπως είναι  η υλικοτεχνική τους ενίσχυση, η ενίσχυση τους με επιπλέον προσωπικό, κ.ά.  

Όλα τα αιτήματα των Οικονομικών Εισαγγελέων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ικανοποιήθηκαν από τους αναπληρωτές υπουργούς  Δικαιοσύνης και Οικονομικών, οι οποίοι  έδωσαν εντολές για την εκτέλεση τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης