«Ξέφυγε» η συζήτηση για τα ομόφυλα ζευγάρια στη Βουλή

«Ξέφυγε» η συζήτηση για τα ομόφυλα ζευγάρια στη Βουλή

Με κονκάρδα υπέρ των gay ο Τσακαλώτος - Ιδεολογική «πλατφόρμα» από Παπαρήγα - Να υιοθετούν παιδιά οι ομόφυλοι πρότεινε ο Αμυράς και είπε πως η συνεύρεση με τον Κατσίκη των ΑΝΕΛ είναι... κτηνοβασία - Είσαι πολιτικός αλήτης, του απάντησε ο Κατσίκης των ΑΝΕΛ οι οποίοι καταψηφίζουν - Να μιλά αντρίκεια κάλεσε τον Νικήτα Κακλαμάνη ο χρυσαυγίτης Παππάς

«Ξέφυγε» η συζήτηση για τα ομόφυλα ζευγάρια στη Βουλή
Ενδοκυβερνητικές τριβές προκαλεί η συζήτηση του νομοσχεδίου για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
και των
ΑΝΕΛ να αναδεικνύουν το ιδεολογικό χάσμα που τους χωρίζει. Σύμφωνα με τις θέσεις των κομμάτων, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταψηφίζουν τα πρώτα 14 άρθρα που ρυθμίζουν το σύμφωνο συμβίωσης.

Κλείσιμο
Ωστόσο, δεν τίθεται ζήτημα μη έγκρισής τους από το Σώμα καθώς τουλάχιστον ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι
και
Ένωση Κεντρώων θα τις υπερψηφίσουν. Η Νέα Δημοκρατία
επιφυλάσσεται για την τελική της στάση, ενώ ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή καταψηφίζουν.

Η συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων στην Ολομέλεια της Βουλής, από το μεσημέρι και μετά... ξέφυγε. Από την εμφάνιση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που λάνσαρε δικό του στυλάκι φορώντας κονκάρδα με τα χρώματα των ομοφυλοφίλων και μίλησε για την σχέση της Αριστεράς με τον πολιτικό φιλελευθερισμό και θυμήθηκε την κινηματική του δράση κατηγορώντας το ελληνικό κράτος ότι στιγματίζει μια σεξουαλική προτίμηση, ως τον χρυσαυγίτη βουλευτή Κουκούτση που θυμήθηκε την ομοφυλόφιλη οικογένεια του Στέλιου του... μπετατζή που ζούσε δίπλα του στο Άμστερνταμ, η συζήτηση δεν σε αφήνει να πλήξεις.

Η ομιλία η οποία κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν αυτή της Αλέκας Παπαρήγα η οποία σε ακόμη μια κοινοβουλευτική διαδικασία ξεχώρισε με την καθαρότητα της σκέψης της και την σαφήνεια των επιχειρημάτων της.

Ο Γιώργος Αμυράς του Ποταμιού ζήτησε να δοθεί στα ομόφυλα ζευγάρια το δικαίωμα της τεκνοθεσίας και εξαπέλυσε μια πρωτοφανή επίθεση στον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη ο οποίος έχει εκφράσει επανειλημμένως την ομοφοβική του διάθεση. Αν κάποιος ομοφυλόφιλος συνευρεθεί με τον κ. Κατσίκη θα κατηγορηθεί για κτηνοβασία είπε ο κ. Αμυράς. «Είναι πολιτικός αλήτης. Θα προβώ σε μήνυση εναντίον του» απάντησε ο βουλευτής του Πάνου Καμμένου.

Οι χρυσαυγίτες βουλευτές έδωσαν ρεσιτάλ ομοφοβικών δηλώσεων.


Βροχή τροπολογιών - Αναμένεται ρύθμιση και για το ΕΣΡ
Την ίδια ώρα, η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον καθώς ήδη αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσει περισσότερες από δεκαεπτά τροπολογίες πολλές εκ των οποίων επαναφέρουν διατάξεις του σχεδίου νόμου για το «παράλληλο πρόγραμμα» που ως γνωστόν έχει αποσυρθεί μετά από απαίτηση των δανειστών.

Πέραν αυτών, στο νομοσχέδιο έχουν ήδη προστεθεί τέσσερις υπουργικές τροπολογίες μεταξύ των οποίων για την χρήση υλικού που έχει αποκτηθεί παράνομα όπως η λίστα Λαγκάρντ από τους οικονομικούς εισαγγελείς αλλά και την αναβολή εφαρμογής διατάξεων του πτωχευτικού κώδικα. Σύμφωνα δε με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η κατάθεση τροπολογία από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά που θα αφαιρεί την διαγωνιστική αρμοδιότητα για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΕΣΡ και θα την δίνει στον ίδιο.

«Λέμε «όχι» στο σύμφωνο γιατί λέμε «ναι» στο Σύνταγμα. Η οικογένεια είναι η προαγωγή του έθνους. Πως όμως θα προαχθεί με υιοθεσία τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια;» είπε ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Βασίλης Κόκκαλης επιχειρώντας να στηρίξει την επιχειρηματολογία του σε νομικά επιχειρήματα και όχι ιδεολογικά προκειμένου να μην «ερεθίσει» τους συναδέλφους του από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, η κυρία Βασιλική Κατριβάνου επισήμανε ότι η ίδια είναι υπέρ της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια σημειώνοντας τις εμπειρίες της από την Αμερική όπου έζησε για 3 χρόνια και όπως είπε «υπήρχαν ομόφυλα ζευγάρια με παιδί που το μεγάλωναν σε αξιοζήλευτο περιβάλλον».

Πάντως, από την συνεδρίαση δεν λείπουν και οι υψηλοί τόνοι. Ενδεικτική είναι η περίπτωση με τους Κατριβάνου και Γιώργο Αμυρά να αντιδρούν έντονα σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα του Γιάννη Λαγού (ΧΑ) που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε «Πακιστανούς και Ινδούς που αγαπάνε τις κατσίκες τους».




Τσακαλώτος: Το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να στιγματίσει μια σεξουαλική προτίμηση
Εν τω μεταξύ, με το σύμβολο υπερηφάνειας των ομοφυλόφιλων στο πέτο εμφανίστηκε στο βήμα της Ολομέλειας την Τρίτη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκειμένου να υποστηρίξει τις προωθούμενες διατάξεις για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ζευγάρια του ίδιου φύλου.

Ο υπουργός Οικονομικών άφησε στην άκρη τα σκληρά δημοσιονομικά μεγέθη και ξεδίπλωσε μέρος από την ιδεολογία της Αριστεράς αλλά και της εσωκομματικής ομάδας των 53 στην οποία ανήκει.

Επιχείρησε δε να συνδυάσει τις πάγιες θέσεις των κινημάτων της ριζοσπαστικής αριστεράς, με τον πολιτικό φιλελευθερισμό, την δράση του Πάνου Λάμπρου και δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

«Υπάρχει μια σχέση ανάμεσα στην αριστερά και στις αρχές του φιλελευθερισμού» είπε αρχικά ο κ. Τσακαλώτος για να εξηγήσει: «έχω ακούσει απαξιωτικές κριτικές για τον Πάνο Λάμπρου γιατί υπερασπίζεται φιλελεύθερες αρχές, όπως ότι όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε δικηγόρους, το τεκμήριο της αθωότητας. Ο σύντροφος Λάμπρου και οι άλλοι του δικτύου έσωσαν την παρτίδα όταν οι φιλελεύθεροι σφύριζαν αδιάφορα».

Ο υπουργός υποστήριξε ότι όταν το κράτος διατηρεί τις διακρίσεις και στιγματίζει κοινωνικές ομάδες, τότε καλλιεργεί τον ρατσισμό.

«Το ελληνικό κράτος -το φιλελεύθερο κράτος- δεν μπορεί να στιγματίσει μια σεξουαλική προτίμηση. Δεν μπορεί να πει ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Ο ρατσισμός που τον βλέπουμε καθημερινά είναι γιατί εκ των προτέρων τους έχει στιγματίσει το κράτος. Ελπίζω με αυτό το νομοσχέδιο να διορθωθεί αυτή η κατάσταση. Το κράτος πρέπει να είναι φιλελεύθερο και εμείς οι αριστεροί θα κάνουμε την πραγματική μας δουλειά για εμβάθυνση των δικαιωμάτων», είπε.

Χρ. Καραγιαννίδης: Χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες του Αμβρόσιου και του ΚΚΕ - Γ. Λαμπρούλης: Περιορίστε τον αντικομμουνισμό σας
Με τον σύλλογο πολυτέκνων, τον μητροπολίτη Αμβρόσιο και το ΚΚΕ τα έβαλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης, καταγράφοντας έναν ακόμα καυγά στην Ολομέλεια.

Ο κ. Καραγιαννίδης επέμεινε στις καταγγελίες για το περιεχόμενο της επιστολής του συλλόγου πολύτεκνων αναφορικά με το σύμφωνο συμβίωσης, υποστηρίζοντας ότι οι συντάκτες διακατέχονται από ναζιστική αντίληψη.

Είπε τέλος: «Σήμερα χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες του Αμβρόσιου και του ΚΚΕ και καλώς χτυπούν καθώς είναι ημέρα ήττας για το σκοταδισμό και ημέρα νίκης των ανθρώπινων δικαιωμάτων».

«Δεν ξέρω για ποιον χτυπά η καμπάνα, αλλά περιορίστε τον αντικομμουνισμό σας» τον παρατήρησε ο προεδρεύων και βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, που πρόσθεσε: «Μην εκμεταλλεύεστε την παρουσία μου στο προεδρείο για να αναπτύξετε τον αντικομμουνισμό σας».

«Καμία σχέση δεν έχετε με τον κομμουνισμό» ανταπάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης