ΝΔ προς κυβέρνηση: Απαντήστε για τις υποθέσεις Σταθάκη, Φλαμπουράρη, Πολάκη, Βαλαβάνη

Αδωνις προς Φλαμπουράρη: Επειδή είστε 40 χρόνια «αγωνιστής», μπορείτε να είστε και φοροκλέφτης;


Στο καναβάτσο για ζητήματα διαφθοράς επιχειρεί να θέσει την κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση, με επερώτηση που συζητείται αυτή την ώρα στην
Βουλή

Το κείμενο, που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του κ. Λευτέρη Αυγενάκη
και συνυπογράφουν άλλοι 14 «γαλάζιοι» βουλευτές, ζητά εξηγήσεις για μια σειρά αποκαλύψεων που αμφισβητούν το «ηθικό άλλοθι» της κυβέρνησης της Αριστεράς, όπως οι τρύπες εκατομμυρίων στο «πόθεν έσχες» του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη
, η εταιρεία του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, τα «διπλά βιβλία» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη αλλά και παλαιότερες υποθέσεις όπως οι τραπεζικές αναλήψεις της μητέρας της κυρίας Νάντιας Βαλαβάνη λίγο πριν την επιβολή των capital controls, η κυπριακή εταιρία του Παύλου Χαϊκάλη και η ανυποταξία του Τάσου Κορωνάκη.


Αδωνις προς Φλαμπουράρη: Επειδή είστε 40 χρόνια «αγωνιστής», μπορείτε να είστε και φοροκλέφτης;
Πάντως, ο κ. Αδωνης Γεωργιάδης εστίασε την κριτική του στον κ. Φλαμπουράτη για την υπόθεση της μεταβίβασης των μετοχών της κατασκευαστικής εταιρείας «Διάτμηση ΑΤΕ». «Παραμύθια της μεταπολιτεύσεως το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς», είπε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης για να συνεχίσει: «Η περίπτωση Φλαμπουράρη αποδεικνύει ότι το ηθικό πλεονέκτημα δεν ήταν πλεονέκτημα, αλλά ένα μεγάλο ψέμα. Τι μας είπε ο υπουργός. Ότι εγώ αγωνίζομαι 40 χρόνια για την Αριστερά. Δηλαδή κ. Φλαμπουράρη αν έχετε 40 χρόνια ''αγωνιστής'', μπορείτε να είστε φοροκλέφτης και να υποβάλλεται ψευδό πόθεν έσχες;». Κάλεσε μάλιστα τον αναπληρωτή Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να εξετάσει τις τραπεζικές κινήσεις του υπουργού Επικρατείας, ώστε να διαπιστωθεί εάν όντως οι δόσεις από την πώληση της εταιρείας του φαίνονται στους λογαριασμούς του. 

«Έχετε πάρει τον Νοέμβριο την πρώτη δόση. Να μας δείξετε την κίνηση του τραπεζικού σας λογαριασμού. Έχετε υποχρέωση κ. Παπαγγελόπουλε να ελέγξετε αν έχει εισπράξει τις δόσεις», τόνισε ο υποψήφιος για την αρχηγία της ΝΔ ενώ απευθυνόμενος προς τον κ. Φλαμπουράρη του είπε: «Μην κρύβεστε πισω από τον κ. Αλεξιάδη. Εδώ είμαι να με κοιτάτε στα μάτια». Υπενθύμισε, δε, ότι -κατά δήλωση του κ. Φλαμπουράρη- το κόστος μεταπώληση των μετοχών άγγιξε το 1.000.000 ευρώ, την ώρα που ζητούσε από την ΕΥΔΑΠ να του μειώσει τον λογαριασμό του σπιτιού του στην Αίγινα. «Λέτε ότι έχετε πάρει 1.000.000 ευρώ και μετά ζητάτε την διαγραφή, και το επιτυγχάνετε, από την ΕΥΔΑΠ ποσού της τάξης των 4.000 ευρώ από τα 6.000 ευρώ, επειδή είστε άπορος!», υπογράμμισε με έμφαση ο κ. Γεωργιάδης και προσέθεσε: «Αυτό δεν είναι πλεονέκτημα της Αριστεράς, αλλά κοροϊδία του ελληνικού λαού. Να πάτε σε όλους τους Έλληνες και να πείτε ότι όποιος έχει κάτω από 1.000.000 ευρώ είναι άπορος»!

Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης θυμήθηκε και τον... πόνο του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, όταν έβαζε την υπογραφή του στην πώληση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. «Τον ταλαίπωρο τον Σπίρτζη έβαλε την υπογραφή του κλαίγοντας για τα αεροδρόμια», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr