Λεβέντης: Αφού έχουν υπογράψει 40% μείωση συντάξεων, τι να συζητάμε;

Λεβέντης: Αφού έχουν υπογράψει 40% μείωση συντάξεων, τι να συζητάμε;

Υποστήριξε ότι «το πονηρό σχέδιο Τσίπρα» να συνδέσει προσφυγικό με ασφαλιστικό θα αποτύχει - Εκτίμησε ότι οι Ευρωπαίοι «δεν έχουν διάθεση να δεχθούν άλλες παρατάσεις χρόνου και να δεχθούν άλλη υποκρισία και άλλα ψέματα»

Λεβέντης: Αφού έχουν υπογράψει 40% μείωση συντάξεων, τι να συζητάμε;
«Ζήτησα συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης γιατί θεωρούμε ότι οι 153 της κυβέρνησης των κυρίων Τσίπρα-Καμμένου είναι μια ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που στην πρώτη δυσκολία θα καταρρεύσει» δήλωση ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο. 

«Η όλη διαδικασία ήταν ένα σχέδιο που αφορούσε το προσφυγικό και το ασφαλιστικό» συνέχισε ο κ. Λεβέντης επισημαίνοντας ότι «στο μυαλό του ο Τσίπρας ήθελε να χρησιμοποιήσει το προσφυγικό για να πετύχει χαλάρωση των όρων για το ασφαλιστικό».

«Ξέρει ότι δεν μπορεί να περάσει το ασφαλιστικό γιατί θα πέσει η κυβέρνηση» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός θέλει να πει στους ξένους «Σας τα δίνω όλα στο προσφυγικό για να μου δώσετε χαλάρωση των όρων στο ασφαλιστικό».

Κλείσιμο
Κατά τον κ. Λεβέντη όμως οι Ευρωπαίοι «δεν έχουν διάθεση να δεχθούν άλλες παρατάσεις χρόνου και να δεχθούν άλλη υποκρισία και άλλα ψέματα».

«Πιστεύω ότι ο Τσίπρας σ' αυτό το πονηρό σχέδιο θα αποτύχει» επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και σχεδόν με θεατρικό τρόπο εξερράγη μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες όταν ρωτήθηκε αν προσφέρει την στήριξή του στο κυβερνητικό σχέδιο: «Όση στήριξη και να παράσχω έχουν ήδη υπογράψει 40% μείωση των συντάξεων».

Ερωτηθείς τι είπαν οι πρόεδροι των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου ο κ. Λεβέντης ήταν καυστικός.«Τα άλλα κόμματα σαν να μην υπήρχαν. Η ΝΔ σαν να μην ήξερε τι έλεγε, να με συγχωρούν, αλλά ο Πλακιωτάκης το μόνο που έλεγε ήταν εμείς θέλουμε σταθερή κυβέρνηση... Εμείς (σσ. εννοώντας ποια είναι η θέση της Ένωσης Κεντρώων) θέλουμε απλή αναλογική. ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι άλλα ντ' άλλων».

Η άποψη του Βασίλη Λεβέντη για την σκοπιμότητα του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών είναι ότι επρόκειτο για «μια προσπάθεια να πιέσει τους Ευρωπαίους στο ασφαλιστικό μήπως πετύχει χαλάρωση των όρων στο ασφαλιστικό».

Στο ερώτημα αν μετά την σύκεψη θα εκδοθεί κοινή ανακοίνωση διευκρίνισε ότι «η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν υπέγραψαν κοινό ανακοινωθέν».

«Εγώ τους άφησα να γράφουν...» είπε χαρακτηριστικά.

Επικρίνοντας τον τρόπο λειτουργίας και την τακτική που ακολουθούν τα κυβερνητικά στελέχη ο Βασίλης Λεβέντης εξήγησε περαιτέρω την άποψή του ότι το σχέδιο Τσίπρα δεν θα περάσει από τους Ευρωπαίους διότι οι δανειστές δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν άλλη υποκρισία και άλλα ψέματα. «Εδώ βγαίνουν σημερινοί υπουργοί και βρίζουν τους ξένους ότι είναι τοκογλύφοι. Είναι δυνατόν να μας στηρίξουν οι ξένοι; Η χώρα σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται έναν Ευρωπαίο πρωθυπουργό» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Στο ερώτημα αν ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας τους παρουσίασε συγκεκριμένο σχέδιο ο κ. Λεβέντης απάντησε: «Τίποτα δεν παρουσίασε... Λόγια του αέρα».

Στο τέλος της τοποθέτησής του ο κ. Λεβέντης επέκρινε την στάση που ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Πιστεύουν ότι όποιος είναι αντιμνημονιακός ανεβαίνουν οι μετοχές του στον λαό. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν τα πάντα... Τώρα γιατί κάνουν πίσω; Για ψηφοθηρία και μόνο...» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης