Καμία συμφωνία για το ασφαλιστικό - Δεν βρήκε συμμάχους ο Τσίπρας

Καμία συμφωνία για το ασφαλιστικό - Δεν βρήκε συμμάχους ο Τσίπρας

 Πλήρης η διάσταση απόψεων για τις συντάξεις - Γενικόλογη συμφωνία, με εξαίρεση τη ΝΔ, για το προσφυγικό- Όλοι, πλην ΝΔ, είπαν «ναι» σε νέο εκλογικό νόμο περισσότερο αναλογικό - Επεισόδιο με έκρηξη Τσίπρα που υποστήριξε ότι το μνημόνιο που έφερε δεν είναι το χειρότερο - Διαβάστε το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά την συνάντηση

Συζήτηση για το ασφαλιστικό -επί της ουσίας για το επερχόμενο «μαχαίρι» σε όλες τις συντάξεις- με «ολίγη» από προσφυγικό και με... γαρνιτούρα τη συμφωνία των κομμάτων -πλην ΝΔ- σε ψήφιση νέου εκλογικού νόμου από την παρούσα Βουλή, ήταν τα βασικά συμπεράσματα της εξάωρης συζήτησης στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχουν συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους δανειστές σε μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος και των συντάξεων (με εισαγωγή μεταξύ άλλων της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος το οποίο σημαίνει ότι το Δημόσιο θα εγγυάται μια βασική εθνική σύνταξη και δεν θα συνεχίσει να επιχορηγεί τα ελλειμματικά ασφαλιστικά ταμεία) ήδη από τον Ιούλιο του 2015, στην σημερινή σύσκεψη οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος προσπάθησαν να εκβιάσουν την στήριξη των άλλων αρχηγών στους χειρισμούς τους.

Ενδεικτικό της έντασης που προκλήθηκε για τις συντάξεις ήταν το επεισόδιο με την έκρηξη του κ. Τσίπρα. Από την Παρασκευή, οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης είχαν προαναγγείλει ότι δεν προτίθενται να προσφέρουν λευκή επιταγή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να προχωρήσει σε επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Ο κ. Τσίπρας στην αρχή του Συμβουλίου των αρχηγών είπε ότι προτείνει την σύσταση δύο διαφορετικών επιτροπών όπου θα μετέχουν όλα τα κόμματα με έναν εκπρόσωπο: Μία επιτροπή για το ασφαλιστικό και μία για την συνταγματική αναθεώρηση. Ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, το ΠΑΣΟΚ διά της προέδρου του Φώφης Γεννηματά και το Ποτάμι μέσω του επικεφαλής του Σταύρου Θεοδωράκη είπαν «όχι» και απέρριψαν την πρόταση του πρωθυπουργού. Στη συνέχεια της συζήτησης η οποία ξεκίνησε λίγο πριν τις 12:30 το μεσημέρι, ο κ. Τσίπρας πρότεινε στους υπόλοιπους μετέχοντες στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών να συνυπογράψουν μια κοινή ανακοίνωση για το ασφαλιστικό. Η απάντηση των πολιτικών αρχηγών ήταν αρνητική.

Ο πρωθυπουργός επανήλθε και με δεύτερη πρόταση, σύμφωνα με όσα μεταφέρουν συνεργάτες του κ. Τσίπρα. Φέρεται να πρότεινε κοινή ανακοίνωση με την οποία όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί θα υπογράμμιζαν την κοινή βούλησή τους να μην υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις. Η απάντηση  των πολιτικών αρχηγών ήταν και πάλι «όχι» αφού κατά πληροφορίες θεώρησαν ότι ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να τους παγιδεύσει διότι έχει ήδη προσυμφωνήσει με τους δανειστές την μεταρρύθμιση του ισχύοντος ασφαλιστικού συστήματος με δραματική επιδείνωση όσων ισχύουν σήμερα για όλους τους Έλληνες.

Τότε ο κ. Τσίπρας παρουσίασε στους πολιτικούς αρχηγούς στοιχεία με τις μειώσεις που επέφεραν τα πρώτα δύο μνημόνια στις συντάξεις από το 2010 μέχρι το 2014. ««Έχετε το θράσος να λέτε εσείς ότι αυτό ήταν το χειρότερο μνημόνιο όταν επί των ημερών σας έγιναν αυτές οι μειώσεις στις συντάξεις;» είπε ο Αλ.Τσίπρας στους συνομιλητές του, σύμφωνα με όσα διαρρέουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές.

Η έκρηξη του πρωθυπουργού αποτυπώνει ένα συγκρουσιακό κλίμα και υποδηλώνει ότι το ασφαλιστικό εξελίσσεται στο κομβικό θέμα που μπορεί να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις και πάντως πυροδότησε και επισημοποίησε την ασυμφωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. 


Λεβέντης: Αορίστως ζητούσε συναίνεση
«Αορίστως ζητούσε συναίνεση. Τίποτα δεν παρουσίασε» συμπύκνωσε ο Βασίλης Λεβέντης όσα ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Βασίλης Λεβέντης, πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, «επέπληξε» τους άλλους αρχηγούς ότι υπονομεύουν τη συναίνεση. Μην χτυπάτε την κυβέρνηση γιατί το Grexit είναι ακόμη στο τραπέζι, είπε κατά πληροφορίες ο κ. Λεβέντης απευθυνόμενος στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.


Ευχολόγιο η κοινή ανακοίνωση

Με ένα κείμενο που μοιάζει με... ευχολόγιο η Προεδρία της Δημοκρατίας ανακεφαλαιώνει τα συμπεράσματα του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών για το ασφαλιστικό, το προσφυγικό και την συνταγματική αναθεώρηση. 

Ειδικώς για το ασφαλιστικό και το μείζον θέμα των συντάξεων, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Προεδρίας: «Αναγνωρίσθηκε η ανάγκη, κατά τις αντίστοιχες  κοινοβουλευτικές διαδικασίες, να διεξαχθεί διεξοδικός ουσιαστικός διάλογος, με στόχο την διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος και την αποφυγή περαιτέρω μειώσεων των συντάξεων, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Χώρα».

Διαβάστε την ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 28 Νοεμβρίου του 2015:

«Ύστερα από αίτημα του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος συνεκάλεσε σήμερα, 28 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 12.00΄, σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών των Κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή, υπό την προεδρία του.
Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος:
•    Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας,
•    Ο μεταβατικός Αρχηγός της Ν.Δ., υπό την ιδιότητά του ως Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης,
•    Η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, κα Φώφη Γεννηματά,
•    Ο Επικεφαλής του Κόμματος «Το Ποτάμι», κ. Σταύρος Θεοδωράκης,
•    Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Παναγιώτης Καμμένος και
•    Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλειος Λεβέντης.

Κατά την σύσκεψη, ο Πρωθυπουργός προέβη σ’ ενημέρωση των Πολιτικών Αρχηγών επί των θεμάτων που περιελάμβανε η εισήγησή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την σύγκληση της σύσκεψης των Πολιτικών Αρχηγών των Κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή.


Μετά την σύσκεψη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

I.    ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ:
Το προσφυγικό είναι πρόβλημα κοινό όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δοθέντος ότι ιδίως υπό την σημερινή δραματική συγκυρία αφορά, κυριολεκτικώς, την συνοχή και την εν γένει προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για τον λόγο αυτόν η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τ’ αρμόδια όργανά της, οφείλει ν’ αντιμετωπίσει το οξύτατο προσφυγικό πρόβλημα συντεταγμένη, υπό όρους ανθρωπισμού και αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες, αλλά και ασφαλείας για τους Λαούς της Ευρώπης, πράγμα που σημαίνει μηδενική ανοχή ή ολιγωρία για τους τρομοκράτες. Στο πλαίσιο αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει:
1. Ν’ αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο ως προς τον τερματισμό του πολέμου στην Συρία, προκειμένου να διευκολυνθεί έτσι και η κατά το δυνατόν ταχύτερη επάνοδος των προσφύγων στις εστίες τους.
2. Να επιβάλει σε όλα τα κράτη-μέλη της την πλήρη εφαρμογή των κανόνων  αλληλεγγύης ως προς την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, όπως αυτοί απορρέουν από το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο, με συγκεκριμένες κυρώσεις εις βάρος εκείνων των κρατών-μελών, τα οποία αρνούνται ν’ ανταποκριθούν.  Δοθέντος ότι είναι αδιανόητο η Ελλάδα να υποστεί μόνη της τις συνέπειες του συνόλου των προσφυγικών ροών.
3. Να προωθήσει την συνεργασία με την Τουρκία –την οποίαν η Ελλάδα ήδη κάνει πράξη- προκειμένου αυτή ν’ αναλάβει την ευθύνη δημιουργίας σταθερού και αξιόπιστου μηχανισμού μετακίνησης των προσφύγων από την Τουρκία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οφείλει όμως ν’ αναδείξει και το γεγονός της ως σήμερα παραβατικής συμπεριφοράς των τουρκικών αρχών κατά την διακίνηση των προσφύγων. Περαιτέρω δε πρέπει να διευκρινισθεί προς την Τουρκία ότι η ενταξιακή της διαδικασία εξαρτάται από τον πλήρη σεβασμό του ευρωπαϊκού θεσμικού και πολιτικού κεκτημένου, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του σεβασμού των υποχρεώσεων της Τουρκίας, οι οποίες απορρέουν από τις οικείες συμφωνίες επανεισδοχής.
4. Να παράσχει την απαιτούμενη συνδρομή της προς τη Χώρα μας, ιδίως ως προς την οικονομική και υλικοτεχνική της ενίσχυση για την υπό όρους ανθρωπισμού περίθαλψη των προσφύγων, αναγνωρίζοντας, ταυτοχρόνως, ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα σύνορα αυτά καθορίζονται κυριάρχως από την Ελλάδα και φυλάσσονται κυριάρχως από την Ελλάδα. Άρα, οιαδήποτε συνεργασία κατά την φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων νοείται μόνον μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποκλειομένων κοινών περιπολιών με την Τουρκία, υφ’ οιανδήποτε μορφή. Μια τέτοια συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης προϋποθέτει την ουσιαστική υποβοήθηση των ελληνικών αρχών από την Frontex, η οποία πρέπει να μετατραπεί σε πραγματική Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή.
ΙΙ. ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ – ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ:
Ως προς την Αναθεώρηση του Συντάγματος, αναγνωρίσθηκε η ανάγκη οι συζητήσεις κατά την οικεία κοινοβουλευτική διαδικασία να διεξαχθούν με βασικό στόχο την επίτευξη της κατά το δυνατόν μεγαλύτερης συναίνεσης, όπως άλλωστε απαιτούν οι σχετικές διατάξεις του Συντάγματος. Και ως προς τον εκλογικό νόμο, αναγνωρίσθηκε η ανάγκη αλλαγής του, από αυτή την Βουλή, επί το αναλογικότερον, δίχως όμως να θίγεται η ουσία της από το Σύνταγμα επιβαλλόμενης κυβερνητικής σταθερότητας.
ΙΙΙ. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ:
Ως προς το Ασφαλιστικό, αναγνωρίσθηκε η ανάγκη, κατά τις αντίστοιχες  κοινοβουλευτικές διαδικασίες, να διεξαχθεί διεξοδικός ουσιαστικός διάλογος, με στόχο την διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος και την αποφυγή περαιτέρω μειώσεων των συντάξεων, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Χώρα.

Από την πλευρά του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και μεταβατικού Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, διατυπώθηκε η ακόλουθη συνολική επιφύλαξη:
«Η σημερινή οξύτατη κρίση στο προσφυγικό είναι αποτέλεσμα τόσο των διεθνών εξελίξεων και της αρνητικής στάσης της Τουρκίας όσο και της αναποτελεσματικής πολιτικής της Κυβέρνησης. Προφανώς υπάρχουν και ευθύνες στην καθυστερημένη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ως θέμα αρχής είμαστε κατά της μείωσης των συντάξεων. Το Ασφαλιστικό ούτως ή άλλως συζητείται στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.
Τέλος, ως προς την Αναθεώρηση του Συντάγματος, να ισχύσει ό,τι προβλέπεται από το Σύνταγμα για τη διαδικασία. Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη καταθέσει πρόταση. Η πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι υπέρ της κυβερνητικής σταθερότητας. Επιπλέον δεν ήταν θέμα της ημερήσιας διάταξης.»

Από την πλευρά της Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κας Φώφης Γεννηματά, διατυπώθηκε η ακόλουθη επιφύλαξη ειδικώς επί του Ασφαλιστικού:
«Για το ζήτημα του Ασφαλιστικού το πεδίο διαλόγου είναι η Βουλή και όχι η σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το θέμα αυτό δεν συζητήθηκε επί της ουσίας όλες αυτές τις ώρες, ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπάρξει κοινό ανακοινωθέν. Δεν αρκούν ευχολόγια από την πλευρά της Κυβέρνησης. Αναμένουμε συγκεκριμένες προτάσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού διαλόγου. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχουν ξεκάθαρη «κόκκινη» γραμμή: όχι μείωση των συντάξεων. Δημόσια ανοίξαμε τον διάλογο και καταθέσαμε τις προτάσεις μας, που είναι στην διάθεση και της Κυβέρνησης, για βιώσιμες λύσεις και αξιοπρεπείς συντάξεις. Σε καμία περίπτωση η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει στη Βουλή μείωση των συντάξεων».


Η έναρξη του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών
Σταύρος Θεοδωράκης, Φώφη Γεννηματά και Βασίλης Λεβέντης ήταν οι τρεις πρώτοι που έφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο στις 12 το μεσημέρι για το προγραμματισμένο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ύστερα από σχετική πρόσκληση που απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αμέσως μετά, με διαφορά ελάχιστων λεπτών, έφτασε στο κτήριο της Ηρώδου Αττικού ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης συνοδευόμενος από τον Γιάννη Βρούτση και τον Γιώργο Κουμουτσάκο. Με δέκα λεπτά καθυστέρηση προσήλθε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Τελευταίος έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τους στενούς του συνεργάτες, Όλγα Γεροβασίλη και Δημήτρη Τζανακόπουλο και χωρίς τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος -όπως επισημάνθηκε- ήταν από τις ελάχιστες φορές που δεν συνόδευε τον πρωθυπουργό.

Η κυρία Γεννηματά μπήκε στην αίθουσα όπου συνεδριάζουν οι πολιτικοί αρχηγοί κρατώντας στα χέρια της έναν πράσινο φάκελο και πήρε θέση στην αριστερή πλευρά του τραπεζιού αφού χαιρέτησε τον επικεφαλής του Ποταμιού.

Στην αριστερή πλευρά του τραπεζιού μαζί με την κυρία Γεννηματά κάθισε ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος, με τους κ.κ. Πλακιωτάκη, Θεοδωράκη και Λεβέντη να παίρνουν θέσεις απέναντί τους.

Το κλίμα, πάντως, ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς στην έναρξη του Συμβουλίου έμοιαζε σαν «παγωμένο». Ενδεικτική είναι η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Facebook λίγο πριν φτάσει στο Προεδρικό Μέγαρο: 

«Mην τον βοηθάς, μας κορόιδεψε»
Προχωράω προς το Προεδρικό Μέγαρο. Οι ίδιοι άνθρωποι που την άνοιξη μου έλεγαν «βοήθα», τώρα μου λένε «μην τον βοηθάς, μας κορόιδεψε». Για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια «η καρδάρα με το γάλα» χύθηκε γρήγορα και άσκοπα. Και διαψεύστηκαν οι ελπίδες ενός λαού που είχε τόσο μεγάλη ανάγκη να τις πιστέψει!
ΣΘ
28.11.15Τι πρότεινε ο Τσίπρας στην εισήγησή του
Λίγο πριν τη μία και μισή το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η αρχική εισήγηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Κατά πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας πρότεινε στους πολιτικούς αρχηγούς να συγκροτηθούν δύο επιτροπές, η μία προκειμένου να ετοιμάσει προτάσεις για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού και η άλλη για να προετοιμάσει την συνταγματική αναθεώρηση.

Ο πρωθυπουργός πρότεινε σε κάθε μία από τις επιτροπές να συμμετέχουν τα κόμματα εκπροσωπούμενα από ένα πρόσωπο.Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (241)

spy.leo

Επιτηδες ολα αυτα τα ανικανα και αβουλα πιονια τως μεγαλων (και ανθελληνικων ) συμφεροντων κανουν πως ταχα δεν τα βρισκουν μεταξυ τους. Αφενος για να παρουσιασουν ''εικονα αντιστασης''και ανθρωπινο προσωπο για εσωτερικη καταναλωση και αφετερου, να σπρωξουν την υποθεση στα ακρα για να καταληξουν - ταχα- εσπευσμενα και αναγκαστικα σε μια πολυπροσωπη Οικουμενικη κυβερνηση. Κερδος ; Μοιραζονται οι ευθυνες, αποπροσανατολιζεται ο κοσμος, περνανε οτι τους πουν να περασουν και φυσικα...αμνηστευονται ολοι και για ολα τα σκανδαλα που κατεστρεψαν (και που 'σαι ακομα) σε 4 δεκαετιες ευκαιριων μια χωρα σαν την Ελλαδα.

@

ΣΩΣΤΟΣ!

takis

ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ , ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ .ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ "ΕΓΩ" . ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΦΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ , ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ . ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ . ΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 62 . ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΑΣ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΑΔΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ. ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ . ΚΑΙ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΣΟΙ 55 ΚΑΙ 60 ΧΡΟΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ( ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΝΥΧΤΑ ) ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ. ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΜΕ ΤΑ 500 ΚΑΙ ΑΝ ... ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ . ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΕΙΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ( ΠΙΟ ΣΙΚ) ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΑ 67... ΣΥΝΤΑΞΗ.

@

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΑΛΛΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΑ 9 ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΛΕΒΕΝΤΗ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗ!

βικυ

Ο τσιπρας προεκλογικα δεν ηθελε καμμια συμφωνια με κανενα παρα μονον με τον καμμενο τωρα τι θελει ;το επαιζε τσαμπα μαγκας .Ειναι δε τοσο ασχετος και αφελης που νομιζει οτι θα περασει αλωβητος απο το τσεκουρεμα των συνταξεωνκαι ο κοσμος θα τον ψηφιζει ,οτανθα τρωει τα γιαουρτια να δουμε τι θα κανει ο αθλιος.

ΦΟΥΦΟΥΤΟΣ

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ 40 ΔΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΩΘΗΚΕ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ 340 ΔΙΣ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΧΘΕΙ ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΠΛΗΣΤΕΙΡΙΑΣΜΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΘΑ ΒΥΘΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΙΛΑΝΕ;; ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΠΗΔΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΕΤΑ ΤΟ ΣΩΣΙΒΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΝΙΓΕΙ!

Τσογλάνι

Μαύρο φούμο, που θέλει και στήριξη, αυτός που τα έκανε όλα μπάχαλο.

συριζα

νενεκο τσιπρα, τα γιαουρτακια θαναι λαϊτ.

Jim

Ο ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, Ουστ από εδώ

Ιαπετος

Προς όλους όσους σχολιάζετε εδώ. Το έχετε καταλάβει ή μάλλον συνειδητοποιήσει ότι η χώρα ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ; Ότι η Ελλάδα ΤΕΛΕΙΩΣΕ;;; Τι κάθεστε και τσακωνεστε ποιος θα μας σώσει και τι θα γίνει; Τ Ε Λ Ο Σ

Γιαννης Μακρυγενης

Εσσεται Ήμαρ οτποτολώλη Ιλιος,ίρη...

JIM

Μπράβο Αλέξη. . . . . . . . . . . . . το κουρεμα των συντάξεων να είναι μόνο 5-12% στις συντάξεις του ΙΚΑ και 12-22% στις συντάξεις ΔΕΚΟ,ΤΡΑΠΕΖΩΝ,ΣΤΡΑΤΙ ΩΤΙΚΩΝ!!!!!!!!!! Σε κάθε περίπτωση θα γινει το RESTART!!!!!!!!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης