«Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παραμένει πρόεδρος», λένε συνεργάτες του

«Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παραμένει πρόεδρος», λένε συνεργάτες του

Οι συνεργάτες του νυν προέδρου αποσείουν τις ευθύνες που του επιμερίζουν οι άλλοι υποψήφιοι υποστηρίζοντας ότι τα πρόσωπα «κλειδιά» σε αυτή τη διαδικασία είναι ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο γενικός διευθυντής και οι υπεύθυνοι Οργανωτικού και Μηχανογράφησης

«Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παραμένει πρόεδρος», λένε συνεργάτες του
«Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παραμένει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας» και εξετάζει όλες τις δυνατότητες που δίνονται από το καταστατικό του κόμματος για την άρση του αδιεξόδου, λένε συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος βρίσκεται από το Σάββατο στην Κρήτη και δεν έχει κάνει ακόμη επίσημες δηλώσεις.

Από το περιβάλλον του κ. Μεϊμαράκη θεωρούν ότι η εξέλιξη δικαιώνει την παλαιότερη παρέμβασή του -«κραυγή αγωνίας», όπως λένε- στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και τα όσα είχε καταμαρτυρήσει στον πρόεδρο της και γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο, τον οποίο είχε χαρακτηρίσει «ανίκανο».

Οι συνεργάτες του νυν προέδρου αποσείουν τις ευθύνες που του επιμερίζουν οι άλλοι υποψήφιοι υποστηρίζοντας ότι τα πρόσωπα «κλειδιά» σε αυτή τη διαδικασία είναι ο γραμματέας του κόμματος, ο γενικός διευθυντής Κώστας Τσιμάρας, ο οποίος επίσης είχε τεθεί στο αστόχαστο του κ.. Μεϊμαράκη και οι υπεύθυνοι Οργανωτικού και Μηχανογράφησης.
Κλείσιμο
Προσθέτουν ότι «τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν ενδείξεις ότι δεν θα πάει καλά η διαδικασία, αλλά υπήρχαν διαβεβαιώσεις για το αντίθετο. Αποδείχθηκε, όμως, ότι η εταιρία infosolution δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί, από τη στιγμή που της ανατέθηκε η δουλειά από τις υπηρεσίες του κόμματος, συμπληρώνουν και εξηγούν ότι την προκήρυξη είχε γίνει από τον κ. Τσιμάρα. «Ήρθαν οι εταιρίες, είδαν τις προσφορές, αλλά ο κ. Παπαμιμίκος είπε στους εκπροσώπους των υποψηφίων πως δεν έχουν καμία δουλειά να. ανακατευτούν στη διαδικασία, διότι είναι αρμοδιότητα των υπηρεσιών», αναφέρουν.
Η πλευρά του κ. Μεϊμαράκη υποστηρίζει ότι ο νυν πρόεδρος «δεν είχε καμία ευθύνη, διότι δεν παρενέβη» ενώ «πρώτο ζήτημα είναι η ανεπάρκεια της εταιρίας, που το πρωί στις 7 είπε για τις 8, μετά 9 και στις 10:10 αποδείχθηκε ότι δεν μπορούσε να φορτώσει το σύστημα. Τότε η ΚΕΦΕ ομόφωνα αποφάσισε να ακυρώσει τις εκλογές».
Όπως υποστηρίζουν από το περιβάλλον Μεϊμαράκη πρέπει να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις, όπως και να αναλογιστεί ο καθένας ευθύνες του. Σε αυτή τη φάση, ωστόσο, λένε, ότι δεν μπορούν να ζητηθούν παραιτήσεις, καθώς «υπάρχει το Καταστατικό που μόνον με πολιτικές πρωτοβουλίες μπορεί να το υπερβούμε», όπως για παράδειγμα, «να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα και να αποφασίσει ότι η διαδικασία αυτή δεν λειτουργεί».
«Έχουμε έκτακτες συνθήκες, μπορεί να υπάρξουν έκτακτες αποφάσεις», συμπληρώνουν. «Έχουμε ένα καταστατικό, είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε με συντεταγμένη πορεία και θα δούμε αν με νέα διαδικασία μπορούμε να επανέλθουμε. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παραμένει πρόεδρος του κόμματος. Θα αναζητηθούν ποινικές και αστικές ευθύνες, καθώς υπάρχουν ρήτρες και η εταιρία κηρύχθηκε έκπτωτη από την ΚΕΦΕ».
Και καταλήγουν: «Πρόεδρος υπάρχει, καταστατικό υπάρχει, διαδικασίες υπάρχουν, όπως και σεβασμός στα πρόσωπα που ακούγονται (σ.σ.: για τη Μαριέττα Γιαννάκου), όμως άλλο ο σεβασμός και άλλο το καταστατικό».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης