Ο Παρασκευόπουλος κατηγορεί τον Πανούση για συκοφαντίες και σπίλωση

Μυθεύματα τα περί διαπραγμάτευσης του υπουργείου Δικαιοσύνης με εγκληματίες και τρομοκράτες, λέει ο Νίκος Παρασκευόπουλος και καλύπτει πλήρως τον σύμβουλό του Πάνο Λάμπρου

Δεν πρόλαβε να αποχωρήσει από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και έσπευσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος, με δήλωσή του να χαρακτηρίσει μυθεύματα τα  όσα έχουν λεχθεί γενικά περί διαπραγμάτευσης του υπουργείου Δικαιοσύνης  με εγκληματίες, τρομοκράτες κ.λπ., ενώ παράλληλα κάνει λόγο για εντυπωσιοθηρία, σκοπιμότητες, συκοφαντίες και σπίλωση.

Παράλληλα, εμμέσως πλην σαφώς, ο κ. Παρασκευόπουλος καλύπτει πλήρως τον πρώην ειδικό σύμβουλό του και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Λάμπρου, για τις επαφές του στις φυλακές Κορυδαλλού με μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρών της Φωτιάς».

Κατ΄  αρχάς, ο υπουργός Δικαιοσύνης, αναφέρει ότι «όταν η αλήθεια θυσιάζεται διαρκώς στο βωμό της εντυπωσιοθηρίας και των σκοπιμοτήτων, τότε για όσους τάχθηκαν να υπηρετούν τη Δικαιοσύνη οι δρόμοι είναι δύο: είτε να δαπανούν το χρόνο τους για να ανασκευάζουν τις αλλεπάλληλες συκοφαντίες, αφαιρώντας αντίστοιχο χρόνο από βασικά έργα τους, είτε να απαντούν σποραδικά αλλά με παρρησία και σαφήνεια».

Ο κ. Παρασκευόπουλος επαναλαμβάνει, ότι  το υπουργείο του οποίου προΐσταται, «πρότεινε νομοθετήματα με κοινωνικούς στόχους» και  για να επιτύχει στην αποστολή του «χρειάστηκε, πέρα από τη μελέτη και την επεξεργασία, να ακούσει και να συζητήσει τις απόψεις αρμόδιων λειτουργών, επιστημόνων, κοινωνικών ομάδων, πολιτών ελεύθερων και κρατουμένων».

Όμως, συνεχίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, «ούτε μια λέξη, ούτε ένα γράμμα των νομοθετημάτων, δεν προτάθηκε, δεν γράφηκε και τελικά δεν ψηφίστηκε από τη Βουλή με γνώμονα άλλο από την κοινή ειρήνη, την ασφάλεια και το κράτος δικαίου».

Ως προς τα   μυθεύματα, όπως τα χαρακτηρίζει ο κ. Παρασκευόπουλος, «περί  διαπραγμάτευσης με εγκληματίες, τρομοκράτες κ.λπ.», θυμίζει «το ευνόητο στον καθένα: άλλο να συζητά κανείς για να διασφαλίσει και να ενισχύσει τη νομιμότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, και άλλο να συζητά για να μεθοδεύσει παρανομίες».

Όποιος ισοπεδώνει τη διαφορά, προσθέτει ο κ. Παρασκεόπουλος, «παραγνωρίζει τόσο την αξία της Δικαιοσύνης όσο και το αρνητικό βάρος της παρανομίας».

Καταλήγει ο κ. Παρασκευόπουλος στην δήλωσή του, ότι «το υπουργείο θα συνεχίσει να είναι ανοικτό στο διάλογο για την προάσπιση και την προαγωγή της Δικαιοσύνης και όσοι επιμείνουν στη σπίλωση θα επιβεβαιώσουν απλώς την ταυτότητα του συκοφάντη». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr