Στους πρόσφυγες στο Γαλάτσι ο Σουλτς

Στους πρόσφυγες στο Γαλάτσι ο Σουλτς

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε την ελληνική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το προσφυγικό μόνη της», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στους πρόσφυγες στο Γαλάτσι ο Σουλτς
Μισή ώρα διήρκεσε η επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στο κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο κ. Σουλτς επισκέφτηκε το κλειστό γυμναστήριο, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες, λίγη μόνο ώρα έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για της Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Νίκο Ξυδάκη και τον Αναπληρωτή υπουργό για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής κ. Ιωάννη Μουζάλα.  

Κλείσιμο
Σε δηλώσεις του έπειτα από την επίσκεψή του στο κέντρο, ο κ. Σουλτς υπογράμμισε πως το προσφυγικό δεν είναι ένα πρόβλημα ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό, σημειώνοντας πως πρέπει να αντιμετωπιστεί από κοινού.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε την ελληνική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μόνη της», τόνισε, προσθέτοντας παράλληλα πως δεν μπορούν να μείνουν όλοι οι πρόσφυγες στην Ελλάδα και πως πρέπει να συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, η Ελλάδα καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για το προσφυγικό, ωστόσο, δέχεται πολύ κόσμο, γι' αυτό και όπως σημείωσε, πρέπει να κάνουν κάτι και οι άλλες χώρες της ΕΕ.



Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο κλειστό γυμναστήριο, πάντως, ο κ. Σουλτς μίλησε με τους πρόσφυγες οι οποίοι φιλοξενούνται εκεί και άκουσε τα προβλήματά τους.

Μια γυναίκα τον πλησίασε και του είπε ότι είναι διαβητική, ότι δεν έχει χρήματα για να φύγει και πως πονάει εκεί και εκείνος της είπε ότι πρέπει άμεσα να επισκεφτεί ένα νοσοκομείο για να γίνει καλά.





Επίσης, τον κ. Σουλτς πλησίασε και ένα παιδάκι το οποίο του χάρισε ένα χάρτινο λουλούδι. Μάλιστα, ο αξιωματούχος της ΕΕ φωτογραφήθηκε δίπλα από το παιδί, έχοντας το λουλούδι στην τσέπη στου σακακιού του, αν και στη συνέχεια το έδωσε σε μια κυρία από την αποστολή του.



Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα της επίσκεψης Σουλτς, έξω από το κλειστό γυμναστήριο είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά της ΕΕ, ισχυριζόμενοι ότι δεν έχει δείξει αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στην Ελλάδα.



Σημειώνεται ακόμη ότι ο κ. Σουλτς επρόκειτο να επισκεφτεί την Τετάρτη και την προσωρινή δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα, ωστόσο, η επίσκεψη αναβλήθηκε λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στο πρόγραμμα.















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης