Τσίπρας: Δεν μας δεσμεύει το πόρισμα της επιτροπής σοφών για το ασφαλιστικό

Τσίπρας: Δεν μας δεσμεύει το πόρισμα της επιτροπής σοφών για το ασφαλιστικό

Στο τέλος του μήνα θα καταθέσει η κυβέρνηση την δική της ολοκληρωμένη πρόταση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου - Οι συντάξεις δεν θα γίνουν φιλοδωρήματα, είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος

Τσίπρας: Δεν μας δεσμεύει το πόρισμα της επιτροπής σοφών για το ασφαλιστικό
Σαφείς αποστάσεις κράτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τις προτάσεις της Επιτροπής Σοφών του υπουργείου Εργασίας, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και είχαν ως αντικείμενο το ασφαλιστικό. Κατά την κοινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής και του αντίστοιχου Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο πόρισμα της συγκεκριμένης επιτροπής.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Τσίπρας κατέγραψε τις έντονες ενστάσεις του. Ο πρωθυπουργός σημείωσε, δε, πως ναι μεν «δεν το πετάμε», αλλά πρόσθεσε κιόλας πως το σχέδιο της επιτροπής σοφών «δεν μας δεσμεύει».

Περιγράφοντας γενικά οι ίδιες πηγές την τελική πρόταση της κυβέρνησης, ανέφεραν πως θα προχωρήσουν έχοντας κατά νου «τα δέοντα και τα πρέποντα».

Κλείσιμο
Κατά την κοινή σύσκεψη των κυβερνητικών συμβουλίων ο κ. Κατρούγκαλος ενημέρωσε σχετικά τον πρωθυπουργό και τους συμμετέχοντες συναδέλφους του και υπήρξε διεξοδική συζήτηση επ' αυτού.

Ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες των κυβερνητικών προτάσεων σε σχέση με το ασφαλιστικό, ωστόσο δίνοντας μια κατεύθυνση σημείωσε ότι αφ' ενός δεν θα γίνουν οριζόντιες μειώσεις και αφ' ετέρου ότι δεν θα δίνονται συντάξεις - φιλοδωρήματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου αμέσως μετά το τέλος της κοινής συνεδρίασης των κυβερνητικών συμβουλίων «στο τέλος του μήνα, η κυβέρνηση θα καταθέσει την δική της ολοκληρωμένη πρόταση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης