Χρέος, ανακεφαλαιοποίηση και επενδύσεις στην ατζέντα της επίσκεψης Ολάντ

Χρέος, ανακεφαλαιοποίηση και επενδύσεις στην ατζέντα της επίσκεψης Ολάντ

Ο Γάλλος πρόεδρος θα συνοδεύεται από ένα ευρύ υπουργικό κλιμάκιο, επιχειρηματίες και ανθρώπους του πολιτισμού - Στην κορυφή της ατζέντας θα βρίσκονται οικονομικά θέματα όπως η διαπραγμάτευση για το χρέος, το πακέτο Γιούνκερ και η τόνωση της επενδυτικής δραστηριότητας

Χρέος, ανακεφαλαιοποίηση και επενδύσεις στην ατζέντα της επίσκεψης Ολάντ
Τα θέματα της απομείωσης του χρέους, της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, των συλλογικών συμβάσεων, της διαφάνειας και της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής περιλαμβάνονται στην ατζέντα της επίσκεψης του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, στην Αθήνα την Πέμπτη και την Παρασκευή. Τα ζητήματα αυτά, για την ελληνική κυβέρνηση «αποτελούν σταθερές επιδιώξεις της ελληνικής πλευράς κατά την εφαρμογή της συμφωνίας με τους θεσμούς».

Επιπλέον, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, στην ατζέντα της συνάντησης η ελληνική πλευρά θα συμπεριλάβει ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας και τα εκκρεμή ζητήματα που σχετίζονται με αυτήν, μέσα στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί από πρόσφατες υποστηρικτικές παρεμβάσεις της γαλλικής πλευράς. 

Πέραν αυτών, σύμφωνα πάντα με το γραφείο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου, σε ότι αφορά στο οικονομικό σκέλος «αναμένεται να συζητηθούν θέματα που αφορούν το πακέτο Γιούνγκερ, συνέργειες για την τόνωση της επενδυτικής δραστηριότητας, και η ενίσχυση της συνεργασίας στον χρηματοπιστωτικό τομέα, όπως και σε άλλους βασικούς τομείς της οικονομίας».

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ειδικό κεφάλαιο της συνάντησης η συνεργασία στον πολιτιστικό τομέα, που θεωρείται καθοριστικής σημασίας και για τις δύο χώρες.

Κλείσιμο
Επισημαίνεται πως για την οριστική διαμόρφωση της ατζέντας, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία.  

Αν και η σύνθεση της γαλλικής αποστολής είναι υπό διαμόρφωση, αναμένονται στην Αθήνα κυβερνητικά στελέχη, επιχειρηματίες και άνθρωποι του πολιτισμού. Τα κυβερνητικά στελέχη είναι:  η Ségolène ROYAL Υπουργός Οικολογίας, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ενέργειας, η Najat VALLAUD-BELKACEM, Υπουργός Παιδείας, ο Michel SAPIN, Υπουργός Οικονομικών, η Fleur PELLERIN, Υπουργός Πολιτισμού και Επικοινωνίας, και ο Harlem DÉSIR, Γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης