Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας από αντιμερκελιστής βάζει τώρα τη μαμά-Μέρκελ να μας μαλώσει

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας από αντιμερκελιστής βάζει τώρα τη μαμά-Μέρκελ να μας μαλώσει

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι στις Βρυξέλλες ζήτησε τη βοήθεια των Ευρωπαίων για να ψηφίσει η αντιπολίτευση τα μέτρα

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας από αντιμερκελιστής βάζει τώρα τη μαμά-Μέρκελ να μας μαλώσει
Ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, επιστρέφοντας το γάντι που του είχε πετάξει νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας για ζητήματα ηθικής.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε, μάλιστα, τον κ. Τσίπρα για απόπειρα παρέμβασης στην Δικαιοσύνη αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε για τα «πόθεν έσχες» των υπουργών του.

«Ο κ. Τσίπρας εξέδωσε απόφαση: Ολοι είναι αθώοι. Που το κατάλαβε και γιατί;», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης για να προσθέσει: «Ειδε τι λείπει από τα πόθεν έσχες; Και αν το ξέρει πως έβγαλε απόφαση; Αυτός είναι η Δικαιοσύνη; Εμείς πιστεύουμε στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη με έντιμους δικαστές. Αυτά που ξέρατε ξεχάστε τα. Δεν θα μας τρομοκρατήσετε. Συμψηφισμοί δεν υπάρχουν. Ποιος έβαλε το δάχτυλο στο μέλι να τιμωρηθεί. Η ΝΔ έχει καθαρό πρόσωπο και δεν φοβάται όποια έρευνα και αν γίνει. Μην προσπαθείτε δήθεν να μας τρομάξετε».

Απαντώντας στα όσα ανέφερε για την αντιπολίτευση κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι θεωρεί υποχρέωσή του να απαντήσει στον κ. Τσίπρας καθώς, όπως τόνισε, «θέλει περίσσιο θράσος να εγκαλεί την αντιπολίτευση για διαφορικά ζητήματα».

Κλείσιμο


Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως ο κ. Τσίπρας δεν μίλησε για όλα όσα έγιναν στην Σύνοδο της ΕΕ για το προσφυγικό που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, υποστηρίζοντας ότι ζήτησε την παρέμβαση των ευρωπαίων προκειμένου να πείσουν την ΝΔ να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.

«Μάθαμε ότι έγιναν και άλλα στις Βρυξέλλες. Μάθαμε ότι ζήτησε την βοήθεια των επιτρόπων για να ψηφίσει η αντιπολίτευση τα μέτρα. Ο Μοσκοβισί δεν σας ενόχλησε που έκανε παρέμβαση για να ψηφίσουμε τα μέτρα; Δεν σας ενόχλησε εσάς που είστε τόσο ευαίσθητοι σε τέτοια ζητήματα;», αναρωτήθηκε για να προσθέσει: «Μαθαίνω ότι σε συνάντηση με την κυρία Μέρκελ της είπε ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει. Ότι το "αδελφό" της κόμμα δεν θα ψηφίσει. Ο κ. Τσίπρας αναρωτιέται αν το δικό τους αδελφό κόμμα ψήφισε την συμφωνία στα κοινοβούλιά τους; Εσείς ο αντιμερκελιστής τώρα φωνάζετε την μαμά Μέρκελ να μας μαλώσει; Μην κουράζεστε. Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ. Ότι είναι προς όφελος της χώρας θα το ψηφίζουμε ότι επιβαρύνει τους πολίτες με νέους φόρους και κόβει τις συντάξεις θα το καταψηφίζουμε».

«Ας μην κάνατε εκλογές αν τολμούσατε», είπε και πρόσθεσε: «υφαρπάξατε την ψήφο του λαού και αυτό δεν θα σας το συγχωρέσουμε ποτέ».

Είπε ότι η κυβέρνηση οδήγησε την χώρα αιφνιδιαστικά σε εκλογές για να μην καταλάβει ο κόσμος τι περιλαμβάνει η νέα συμφωνία. « Στις 10 Αυγούστου μας είπατε ότι κλείνει η Βουλή. Μας λεγάτε ότι η συμφωνία θα έρθει μετά τις 20 Αυγούστου. Σας ρωτήσαμε τι θα κάνετε. Εκτάκτως 13 Αυγούστου ανοίξατε την Βουλή και 14 ζητήσατε ψήφιση και αμέσως ζητήσατε εκλογές για να μην καταλάβει ο λαός τι ψηφίσατε. Αν τολμούσατε να μην κάνατε εκλογές ας μην μεταφέρατε φόρους τον Οκτώβριο και να κάνατε εκλογές τώρα για να δούμε τι θα ψήφιζε οκόσμος».
 
Είπε ότι το πολυνομοσχέδιο φέρνει σε σύγκρουση την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την δεύτερη. «Αλλα ψηφίσατε τότε για τις 100 δόσεις και τους υπερήλικες συνταξιούχους και άλλα τώρα. Πως θα ψηφίσετε τώρα αντίθετα από ότι τότε;» σημείωσε για να προσθέσει «Λεει ο Τσίπρας ότι τώρα θα κυβερνήσετε. Πριν τι κάνατε; Μόνο διαπραγμάτευση; Η διαπραγμάτευση έγινε με ωρομίσθιους αλλά η κυβέρνηση με μήνες».

Σημείωσε « Δεν λύνονται οι περικοπές στις συντάξεις με το παραθαλάσσιο μέτωπο στο Κερατσίνι. Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο;  Φέρτε το να το συζητήσουμε. Όπως και το νομοσχέδιο για τα  ΜΜΕ. Τι φοβάστε και δεν το φέρνετε. Ο Τσίπρας λέει ότι δεν πήρε κανέναν εκδότη τηλέφωνο.Οι υπουργοί του όμως ξέρει με ποιους μιλάνε;»

Τέλος αναφορικά με την επιστολή Κοτζιά για τα Σκόπια ξεκαθάρισε «για εμάς δεν υπάρχει αυτή η επιστολή. Δηλαδή ο Κοτζιάς τι θέλει, να διαπραγματευτούμε μεταξύ μας; Για εμάς ισχύει η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν κάνουμε βημα πίσω από πό εκεί. Είναι επικίνδυνα τα παιχνίδια με αυτά τα θέματα όπως και τα θέματα για την φύλαξη των συνόρων με την Τουρκία. Η Μακεδονία είναι ελληνική και τα ζητήματα είναι ξεκάθαρα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης