Ο Ολάντ θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών

Ο Ολάντ θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών

Η αναγόρευσή του θα γίνει κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα και σε επίσημη τελετή στο Πανεπιστήμιο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου 

Ο Ολάντ θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά τη  δεύτερη ημέρα (Πέμπτη 23 Οκτωβρίου) επίσκεψης του στην Ελλάδα θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Η τελετή θα γίνει στη μεγάλη αίθουσα του ιδρύματος στο κεντρικό κτίριο της οδού Πανεπιστημίου (από 10 π.μ. ως 12 μ.) και θα παραστεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Το εγκώμιο (Laudatio) του τιμωμένου Γάλλου προέδρου θα γίνει από τον Πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού  Πανεπιστήμιο Αθηνών καθηγητή  Μελέτιο –Αθανάσιο  Δημόπουλο.

Κλείσιμο
Θα ακολουθήσει η ανάγνωση του σχετικού ψηφίσματος του Πανεπιστημίου για την αναγόρευση του προέδρου Ολάντ και ο αναπληρωτής Πρύτανης του Πανεπιστημίου, καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας θα αναγορεύσει τον Γάλλο πρόεδρο σε επίτιμο διδάκτορα.

Στην συνέχεια θα γίνει η περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο και το επιτηβέννιο του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.  
        
Ο πρόεδρος Ολάντ θα φτάσει στην Αθήνα την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου και πρόκειται να δειπνήσει με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. 

Την δεύτερη ημέρα παραμονής του στην χώρα μας, 23 Οκτωβρίου, ο Γάλλος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα εκφωνήσει ομιλία στην Βουλή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης