Στη γραμμή Μέρκελ ο Γιούνκερ: Πρότεινα κοινές περιπολίες Ελλάδας - Τουρκίας

Στη γραμμή Μέρκελ ο Γιούνκερ: Πρότεινα κοινές περιπολίες Ελλάδας - Τουρκίας

Οι Έλληνες το απέρριψαν, αλλά τους ζητώ να επανεξετάσουν τη θέση τους, δεν πρόκειται για ζήτημα ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό, δηλώνει ο πρόεδρος της Κομισιόν, μια μέρα πριν την Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό

Στη γραμμή Μέρκελ ο Γιούνκερ: Πρότεινα κοινές περιπολίες Ελλάδας - Τουρκίας
Με την γραμμή του Βερολίνου, όπως επανειλημμένως έχει εκφραστεί από τον εκπρόσωπο της Άνγκελα Μέρκελ, συντάσσεται και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Πρότεινα κοινές περιπολίες Ελλήνων και Τούρκων στα σύνορα», δήλωσε σήμερα ο κύριος Γιούνκερ στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Θα ήταν πολύ χρήσιμο» αν «υπό ευρωπαϊκή αιγίδα» υπήρχε ναυτική συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας, «ούτως ώστε να επιτηρείται η πύλη εισόδου» των μεταναστών στην Ευρώπη, δήλωσε ο κύριος Γιούνκερ. 

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ άφησε να εννοηθεί ότι, εξ όσων αντελήφθη κατά τις πρόσφατες συνομιλίες του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, η Άγκυρα δεν έχει αντιρρήσεις. Πλην όμως, συνέχισε, φαίνεται να υπάρχουν αντιρρήσεις από ελληνικής πλευράς, για τις οποίες -όπως σημείωσε- θα υπάρξουν διαβουλεύσεις. «Είναι θέμα ευρωπαϊκό, δεν είναι θέμα ελληνοτουρκικών σχέσεων», τόνισε επίσης ο πρόεδρος της Επιτροπής.
Κλείσιμο

«Ζήτησα από τους Έλληνες να επανεξετάσουν τη θέση τους», συμπλήρωσε ο κύριος Γιούνκερ, οι δηλώσεις του οποίου έρχονται μία μόλις ημέρα πριν από την Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης