Κομισιόν: Δεν προτείναμε κοινές περιπολίες του ελληνικού και τουρκικού λιμενικού

Κομισιόν: Δεν προτείναμε κοινές περιπολίες του ελληνικού και τουρκικού λιμενικού

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε πως η Τουρκία πρέπει να ενισχύσει τους ελέγχους στα χερσαία και θαλάσσια σύνορά της και πως στο προσφυγικό ζήτημα χρειάζεται η συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας

Κομισιόν: Δεν προτείναμε κοινές περιπολίες του ελληνικού και τουρκικού λιμενικού
Λίγη μόνο ώρα αφότου το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, μέσω γραπτής δήλωσης του εκπροσώπου, ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα των κοινών περιπολιών στα σύνορα με την Τουρκία είναι εκτός συζήτησης, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς διέψευσε ότι η Κομισιόν πρότεινε κοινές περιπολίες του τουρκικού και ελληνικού λιμενικού, στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης για το προσφυγικό.

«Ουδέποτε η Επιτροπή πρότεινε κάτι τέτοιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σχοινάς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου την Πέμπτη, αναφορικά με το αν η Κομισιόν έχει προτείνει κοινές περιπολίες του ελληνικού και τουρκικού λιμενικού.

Κλείσιμο
Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, στο σχέδιο δράσης συνεργασίας της ΕΕ με την Τουρκία, αυτό που επισημαίνεται είναι ότι η Τουρκία πρέπει να ενισχύσει τους ελέγχους στα χερσαία και θαλάσσια σύνορά της και πως στο προσφυγικό ζήτημα χρειάζεται η συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας.

Την ίδια ώρα, ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις της ΕΕ με την Τουρκία για το προσφυγικό ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι κομβικό σημείο είναι η συνεργασία της Ελλάδας και της Τουρκίας,

Όπως είπε ο κ. Σχοινάς, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το προσφυγικό ζήτημα με τη καγκελάριο Μέρκελ, η οποία θα επισκεφθεί την Τουρκία την ερχόμενη Κυριακή. Ακόμη, ανέφερε πως η αποστολή της Επιτροπής, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Φρανς Τίμερμανς θα μεταβεί στην Άγκυρα στις 14 Οκτωβρίου αλλά και πως παράλληλες δράσεις λαμβάνουν χώρα και στην Ελλάδα, όπου ευρωπαϊκές υπηρεσίες και κλιμάκια της Επιτροπής συνεργάζονται με τις εθνικές αρχές για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. 

«Είμαστε ικανοποιημένοι από το έργο που γίνεται και στις δύο πλευρές του Αιγαίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Τέλος, αναφερόμενος στην απόφαση της Γερμανίας να δημιουργήσει ζώνες διέλευσης (transit zones) για τους πρόσφυγες στα σύνορά της, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής είπε ότι είναι κάτι που προβλέπεται από τους ευρωπαϊκούς κανόνες και ήδη εφαρμόζεται στα αεροδρόμια. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης