Ακιντζί: Λάθος το «ναι» και το «όχι» από τώρα

Οι δύο ηγέτες θα υπογράψουν μια συμφωνία την οποία θα μπορούν να αποδεχτούν και στη συνέχεια θα την υποβάλουν στον κόσμο

Χωρίς να έχουν συζητηθεί τα κριτήρια στο περιουσιακό, οι εδαφικές προσαρμογές, το θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας και κάποιες άλλες λεπτομέρειες, είναι λάθος να γίνεται διαχωρισμός σε στρατόπεδα του «ναι» και του «όχι», ανέφερε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί ενημερώνοντας σήμερα τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες θα υπογράψουν μια συμφωνία την οποία θα μπορούν να αποδεχτούν και στη συνέχεια θα την υποβάλουν στον κόσμο, υπογραμμίζοντας την σημασία να καταλάβουν οι πολίτες τις αρχές της συμφωνίας και σε τι θα πουν «ναι» ή «όχι». Θα δοθεί επαρκής χρόνος γι` αυτό, είπε, προσθέτοντας ότι δεν θα ήθελε να το κάνουν από τώρα.
Με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, είπε, συμφώνησαν να συναντώνται συχνά, όποτε αυτό είναι δυνατό, και στοχεύουν σε μια λύση το συντομότερο σημειώνοντας ότι τον Μάιο του 2016 θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στη Κυπριακή Δημοκρατία. Εάν μπορεί να επιτευχθεί μια λύση και να τεθεί σε δημοψήφισμα ενώπιον του λαού, πριν προσεγγίσουμε αυτή την ημερομηνία, θα ήταν μια επιτυχία, σημείωσε. Ωστόσο, συνέχισε, αυτό σίγουρα δεν είναι εύκολο και θα δουν εάν μπορεί να επιτευχθεί κατά τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο.

Το θέμα των εγγυήσεων, ανέφερε ο Μ. Ακιντζί, δεν έχει συζητηθεί στις διαπραγματεύσεις, αφέθηκε προς το τέλος ώστε να δημιουργηθεί πρώτα η δομή που ήθελαν να τύχει εγγυήσεων, λέγοντας πως θα μπορέσει να βρεθεί μια φόρμουλα ώστε οι Τουρκοκύπριοι να αισθάνονται ασφάλεια και οι Ελληνοκύπριοι να μην νιώθουν απειλή.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr