Μέρκελ: Καλές οι πιθανότητες εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος

Μέρκελ: Καλές οι πιθανότητες εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος

Εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι τρίτο Μνημόνιο για την Ελλάδα θα έχει αποτέλεσμα - Τι είπε για τη μεταναστευτική κρίση

Μέρκελ: Καλές οι πιθανότητες εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος
Την εκτίμηση ότι οι πιθανότητες να πετύχει το νέο ελληνικό πρόγραμμα είναι καλές, εξέφρασε την Πέμπτη η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι τρίτο Μνημόνιο για την Ελλάδα θα έχει αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με την κυρία Μέρκελ, το τρίτο πακέτο μπορεί να εφαρμοστεί, ανεξαρτήτως του αποτελεσμάτων των εκλογών του Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα, 

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην Ελβετία, η καγκελάριος της Γερμανίας αναφέρθηκε και στη μεταναστευτική κρίση, τονίζοντας πως Βερολίνο και Παρίσι συμφωνούν στην αρχή των «υποχρεωτικών ποσοστώσεων» για τη φιλοξενία των προσφύγων στις χώρες της ΕΕ.

«Αυτοί που χρειάζονται προστασία πρέπει να τη λαμβάνουν και συμφωνούμε ότι χρειαζόμαστε δεσμευτικές ποσοστώσεις στους κόλπους της ΕΕ για να μοιραστούμε τα βάρη, αυτή είναι η αρχή της αλληλεγγύης», επισήμανε.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση της γερμανικής κυβέρνησης ότι η συμφωνία του Δουβλίνου δεν έχει πλέον αποτέλεσμα, «επειδή φτάνουν τόσοι πολλοί πρόσφυγες στα εξωτερικά σύνορά μας που πλέον δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ιταλία ή την Ελλάδα να τα βγάλουν πέρα μόνες τους».
Κλείσιμο

Τέλος, η Καγκελάριος έκανε λόγο για λύση με γνώμονες την «δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη» και ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία είναι έτοιμη, δεδομένης της οικονομικής ισχύος της, να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, οι χριστιανικές αξίες υπαγορεύουν ότι όλοι οι άνθρωποι που κινδυνεύουν δικαιούνται προστασίας. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης