Δημοσκοπήσεις: Στο νήμα η πρωτιά για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ - Με οχτώ κόμματα η νέα Βουλή

Δημοσκοπήσεις: Στο νήμα η πρωτιά για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ - Με οχτώ κόμματα η νέα Βουλή

Από 1% έως 3% η διαφορά ανάμεσα στα δύο πρώτα κόμματα - «Βουτιά» στη δημοτικότητα Τσίπρα - Εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν οι ΑΝΕΛ - Την πόρτα του κοινοβουλίου περνάει η Ένωση Κεντρώων

Ένα θρίλερ για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου προιοωνίζουν τα ευρήματα όλων των δημοσκοπήσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας καθώς από χθες το απογευμα η χώρα έχει μπει και επίσημα σε προεκλογική περίοδο.

Το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας έχει ψαλιδιστεί από μια έως τρεις ποσοστιαίες μονάδες ενώ αν οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιωθούν η Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές θα είναι οχτακομματική με την Ένωση Κεντρώων να αποτελεί τη νέα είσοδο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες να βρίσκονται εκτός Κοινοβουλίου.

Παράλληλα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έχει πλέον περιορίσει σημαντικά τη διαφορά του στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός από τον Αλέξη Τσίπρα

Marc: Στο 2,2% η διαφορά 

Στο 25,3% βρίσκεται το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ έναντι 23,2% της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για την τηλεόραση του Alpha.

Τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι με 5,8% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 5,5%, ΠΑΣΟΚ με 4,4%, ΚΚΕ με 4,2% και Ένωση Κεντρώων και Λαϊκή Ενότητα με 3,8%. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, πρώην κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, λαμβάνουν 3% περνώντας οριακά το όριο για είσοδό τους στη Βουλή. 

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 60,3% έναντι 19,4% της ΝΔ.

Ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει πρώτος σε δημοτικότητα με 50,9%, έναντι 49,1% του Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Ακολουθούν Σταύρος Θεοδωράκης με 42,9%, Φώφη Γεννηματά με 35,2%, Πάνος Καμμένος με 31,2%, Δημήτρης Κουτσούμπας με 23,2%, Νίκος Μιχαλολιάκος με 11,4% και Παναγιώτης Λαφαζάνης με 11,4%.

Οι πολίτες δηλώνουν ότι προτιμούν μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας (33,7%), ενώ κυβέρνηση συνεργασίας με βάση το ΣΥΡΙΖΑ θέλει το 17,2% και με βάση τη ΝΔ το 17,6%. Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προτιμά το 14,4% και ΝΔ το 7,1%.

MRB: 24,6% ο ΣΥΡΙΖΑ-22,8% η ΝΔ

Στη 1,8 μονάδα βρίσκεται η «ψαλίδα» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ σε δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της εφημερίδας Αγορά.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 24,6% έναντι 22,8% για τη ΝΔ. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,2%, το Ποτάμι με 5,6% και το ΚΚΕ με 4,7%. Στο 4,7% το ποσοστό της Ένωσης Κεντρώων, στο 4,2% της Λαϊκής Ενότητας, στο 3,9% του ΠΑΣΟΚ και εκτός Βουλής με 2,3% οι ΑΝΕΛ. 

Όσον αφορά την καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 38,1% έναντι 31,7% του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.Κλείνει η διαφορά Μεϊμαράκη-Τσίπρα

Κλείνει η ψαλίδα ακόμη και της δημοτικότητας μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που μετέδωσε το βράδυ της Παρασκευής το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται μόλις 3,5 ποσοστιαίες μονάδες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αφού το 29,5% πιστεύει πως είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ενώ ο κ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει το 26%.

Δημοτικότητες πολιτικών αρχηγών
Αλέξης Τσίπρας  29,5%
Μεϊμαράκης 26%
Θεοδωράκης 21%
Γεννηματά 17,5%
Κουτσούμπας 14,5%
Λαφαζάνης 11,5%

Αξίζει να σημειωθεί πως αναλύοντας τη διαχρονική εξέλιξη της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών, τα ποσοστά του κ. Τσίπρα κατακρημνίζονται αφού τον Μάρτιο συγκέντρωνε 70%, ύστερα έπεσε στο 50% (έως τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος), για να φτάσει σήμερα να συγκεντρώνει μόλις 29,5%. Αντίθετα, ο κ. Μεϊμαράκης κατάφερε  να διπλασιάσει το ποσοστό του κ. Σαμαρά, από 13% στο 26%.


Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση ερωτήθηκαν για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων και τη γενικότερη παρουσία της Πρόεδρου της Βουλής, με το 66,5% των ερωτηθέντων να έχουν αρνητική γνώμη, από 47% αρνητικής γνώμης που είχε συγκεντρώσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου τον περασμένο Απρίλιο.Αξιολόγηση κυβερνητικού έργου
Αξίζει να σημειωθεί πως ένας στους δύο Ελληνες βαθμολογούν με μισή μονάδα (στις 10) το κυβερνητικό έργο σε σχέση με τη μεταναστευτική πολιτική που ακολούθησε όλο αυτό το διάστημα. Με 3,1% κατά μέσο βαθμολόγησαν και το πολιτικό έργο στον τομέα της Παιδείας. Στο 3% εκφράστηκε η αποδοκιμασία για την Υγεία.Όσον αφορά στο κρισιμότερο ερώτημα, την πρόθεση ψήφου, μόλις τρεις μονάδες απόσταση έχει η Νέα Δγημοκρατία για το προβάδισμα από το ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να συγκεντρώνει ποσοστό 25%, η ΝΔ 22%, η Χρυσή Αυγή 5,5%, το Ποτάμι 6%, το ΚΚΕ ^%, οι ΑΝΕΛ μένουν εκτός Βουλής με 2%, το ΠΑΣΟΚ 4,5%, ο Λαφαζάνης με τη λαϊκή Ενότητα 5%, ενώ και ο Βασίλης Λεβέντης φαίνεταιο πως εξασφαλίζει την είσοδό του στη Βουλή με 4,5%.

Εκτίμηση πρόθεσης
ΣΥΡΙΖΑ 25%
ΝΔ 22%
ΧΑ 5,5%
Το Ποτάμι 6%
ΚΚΕ 6%
ΑΝΕΛ 2%
ΠΑΣΟΚ 4,5%
Λαϊκή Ενότητα 5%
Ένωση Κεντρώων 4,5%
Άλλο 5%
Δεν ξέρω/δεν απαντώ 14,5%

Στο μεταξύ, το 57% αποτιμά ως αρνητικό/πολύ αρνητικό το έργο της κυβέρνησης, το 16% ως θετικό/πολύ θετικό και το 26% απάντησε "ούτε θετικό/ούτε αρνητικό".Όσον αφορά στο αν το δημοψήφισμα έβλαψε ή οφέλησε τη χώρα, το 66,5% πιστεύει πως την έβλαψε, το 16,5% πως την οφέλησε και το 14,5% απάντησε "δεν ξέρω/δεν απαντώ".

Η ίδια ερώτηση, σε μελλοντικό χρόνο, αφορούσε στις πρόωρες εκλογές, με το 
60,5% να απαντά πως θα βλάψουν τη χώρα, το 24% να απαντά πως θα την οφελήσουν, το 10,5% απάντησε "ούτε θα τη βλάψουν/ούτε θα την οφελήσουν" και το 5% απάντησε "δεν ξέρω/δεν απαντώ".Αξίζει να σημειωθεί πως το 61,5% πιστεύει πως η κυβέρνηση ακολούθησε λάθος πολιτική διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, ενώ μόλις το 25% θεωρεί πως η πολιτική διαπραγμάτευσης ήταν σωστή.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 25 έως τις 27 Αυγούστου σε δείγμα 1.100 ατόμων, από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τον Σκάι.


Τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρούσε σταθερό προβάδισμα από τη ΝΔ...
Σε μία αρκετά πρόωρη δημοσκόπηση, που είδε το φως της δημοσιότητας στις 24 Ιουλίου, από τη Metron Analysis, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρούσε προβάδισμα 15,8% έναντι της ΝΔ. 

Αν και στη δημοσκόπηση φαίνεται πως καταγραφόταν πτώση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούσε να προηγείται με ποσοστό 33,6%, ενώ ακολουθούσε η Νέα Δημοκρατία, με ποσοστό 17,8%. Ακολουθούσε το Ποτάμι, που φαίινόταν να αυξάνει τα ποσοστά του στο 6,1% και ακολουθούσε η Χρυσή Αυγή με 5,3%. Πέμπτο κόμμα αναδεικνυόταν το ΚΚΕ με 4,2%, ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθούσε με 3,6%. Η έκπληξη της δημοσκόπησης ήταν το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, που έμπαινε στη Βουλή με ποσοστό 3,3%. Εκτός Βουλής έμεναν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που συγκεντρώναν 2,8%. Το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου συγκεντρώνε ποσοστό 1,3%, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έφτανε στο 1,1%.

Στην αξιολόγηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα η δημοσκόπηση έδειξε πως παραμένει κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, καθώς συγκέντρωνε 61% θετικές γνώμες, ενώ οι αρνητικές γνώμες ανέρχονταν σε 36%.

Πολύ υψηλό παρέμενε το ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν την παραμονή της χώρας στο ευρώ (78%), ενώ μόλις το 19% επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή.

Στην ερώτηση εάν ο κ. Τσίπρας μετά από τις διαπραγματεύσεις που έφερε τη συμφωνία, έπραξε το σωστό ή εάν έπρεπε να μείνει ανυποχώρητος στις θέσεις του, το 63% των πολιτών είπε πως έκανε το σωστό, ενώ το 32% θεωρούσε πως έπρεπε να μείνει ανυποχώρητος.


Η ανατροπή: Κλείνει την «ψαλίδα» η ΝΔ

Metron Analysis: Σήμερα στο 1% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Ένα μήνα μετά, η Metron Analysis παρουσιάζει δημοσκόπηση που θέλει η «ψαλίδα» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να κλείνει στη μία ποσοστιαία μονάδα. Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με ποσοστά 22,2% έναντι 21,2%. Στο 6,4% βρίσκεται η Χρυσή Αυγή, στο 5,1% το Ποτάμι, στο 4,5% το ΚΚΕ, στο 4,1% το ΠΑΣΟΚ, στο 3,8% η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, στο 3,1% η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, με ποσοστό μόλις 1,7%.


Πρώτο κόμμα οι αναποφάσιστοι, εκτός Βουλής οι ΑΝΕΛ

Σε στάση αναμονής είναι το εκλογικό σώμα σύμφωνα με ερευνά της εταιρείας Prorata για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών, στο φύλλο της Παρασκευής 18 Αυγούστου.
Οι αναποφάσιστοι είναι το «πρώτο κόμμα», ενώ εντελώς αβέβαιη αποτυπώνεται η εκλογική συμπεριφορά σχεδόν του 1/3 των ψηφοφόρων που επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την έρευνα πρώτο κόμμα αναδεικνύονται οι... αναποφάσιστοι με 25,5%. Όσον αφορά στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 23% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία 19,5%, η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5%, το Ποτάμι με 4%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%. Στο όριο του 3% είναι η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη. Εκτός Βουλής εμφανίζονται οι ΑΝΕΛ, που συγκεντρώνουν μόλις 2%. Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, επιλέγει "ευρώ πάση θυσία", ενώ πάνω από το 50% εκτιμά ότι η νέα συμφωνία με τους δανειστές δεν είναι καλή.


Στο 2% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Στο μεταξύ, προβάδισμα δύο ποσοστιαιών μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ επί της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της Βεργίνα Τηλεόραση. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24% έναντι 22% της Νέας Δημοκρατίας ενώ συνολικά πάνω από το όριο του 3% βρίσκονται εννέα κόμματα.
Τα δύο πρώτα κόμματα ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 6%, Ποτάμι με 5,5%, ΚΚΕ με 4,5%, ΠΑΣΟΚ με 4,5%, Λαϊκή Ενότητα με 4,5%, Ένωση Κέντρου με 4% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%. Αναποφάσιστο δηλώνε το 15% ενώ 5% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα ψηφίσει «άλλο κόμμα».

Σημαντικό στοιχείο είναι και έλλειψη συσπείρωσης στον ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται μόλις στο 50%, ενώ αντίθετα στη Νέα Δημοκρατία η συσπείρωση παρουσιάζεται στο 70% με ανοδικές τάσεις.


Δημοσκόπηση στη Bild: 28% ο Τσίπρας, 25% η ΝΔ, 8% ο Λαφαζάνης

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεπερνά το 28%, σύμφωνα με εσωτερική δημοσκόπηση, την οποία δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα "Bild". O παραιτηθείς Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται μακριά από την απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έχει σήμερα ποσοστό που δεν ξεπερνά το 28%. Στις τελευταίες εκλογές, τον Ιανουάριο του 2015, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ανερχόταν στο 36%. Η δεύτερη ισχυρότερη εκλογική δύναμη, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, παίρνει ποσοστό 25%. Όπως αναφέρει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας, το κόμμα «Λαϊκή Ενότητα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη παίρνει ποσοστό 8%.ΣΧΟΛΙΑ (103)

σύσιφος ο τρίτος ο βαρουφικός

Για τον τσίπρα ο κύβός ερρίφθη. Εστω και αν βγεί πρώτο κόμμα , έστω και αν γίνει πρωθυπουργός .Ο φυσικός έταίρος μαλλον μένει εκτός βουλής και ω! του θαύματος μπεί.δεν επαρκεί . ΜεΦΩΦΗ ΚΑΙ Θεοδωράκη τα πράγματα εινια δυσκολά γιατί ο μεγάλός εξαγνιστής τους θέλει καθαρους απαλλαγμένους απο βαρίδα σαν τον εαυτον του, τρομάρα του!χρησμοι πυθίας, δεν μας αρέσει το μνημόνιο δεν το πιστεύουμε αλλά θα το εφαρμόσουμε.Ψαξτε τι έχει πίσω στο μυαλό του. Πιστευούν ίσως οτι την δευτερη φορά τους εξαπατήσουν τους θεσμόυς. Αλλά προσοχή οι εταιροι και οι θεσμοί είναι ετοιμοι για παν ενδεχομενο με το χέρι στην σκανδαλοι. όλοι σε επιφυλακή Δες δηλωσεις τους δεν έχει περίοδο χάριτος ουτε η υπηρεσιακή και τα δάνεια δεν κουρεύονται . Χθες εκπρόσωπος του Δ.Ν.Τ συμβουλευε τις βαλκανικίες χωρες Αλβανία, βουλγαρία, ρουμανία. στις οποιες οι ελληνικές τράπεζες διατηρούν καταστήματα, πως θα αντιδράσουν σε περίπτωση χρεωκοπιας των ελληνικών τραπεζών .Μας έχουν στα υπ'οψιν.

Ilias

Το μόνο τίμιο Κόμμα!!Όταν έλεγε το ΚΚΕ για μη ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ το 1979 χαρακτηρίζοντας την "λάκκο των λεόντων" είχε δίκιο,όταν έλεγε την δεκαετία του 90 ότι δεν θα τρώμε με χρυσά κουτάλια στην Ε. Ε είχε δίκιο,όταν το 2012 δεν συνεργάστηκε με το Σύριζα είχε δίκιο,όταν έλεγε για ακύρωση του κάλπικου Δημοψηφίσματος διότι είτε ΝΑΙ είτε ΌΧΙ και τα δύο κρύβουν Μνημόνια μέσα είχε δίκιο!!Πάντα έχει δίκιο το ΚΚΕ,ο Λαός τι κάνει γι αυτό είναι το θέμα!!

john

Οι Παπανδρέου κατέστρεψαν τον τόπο και ήρθαν όλοι οι άλλοι να τον σώσουν απ το Χαϊκάλη,τη Ραχήλ ,το Κασιδιάρη κ.ο.κ.!!!

lol

Πρεπει οπωσδηποτε να γεννηθει ενα νεο κεντροδεξιο κομμα που θα απορροφησει τους ψηφοφορους της ΝΔ που δεν θελουν την επιστροφη στο παλαιο διεφθαρμενο κατεστημενο, αλλα ουτε τον τσιπρα και την καταστροφικη μεταναστευτικη πολιτικη του. Οσο και να το παιζει φιλοευρωπαια και μεταρρυθμιστικη η ΝΔ, ξερουμε πολυ καλα τι αντιπροσωπευει και δεν ξεχαμε τα σκανδαλα με τις μιζες, τα γαλαζια παιδια, τους ολυμπιακους κτλ κτλ Αλλα που...εδω βαλαμε τον λαφαζανη και τον χαικαλη στη βουλη..

Ηπειρώτης

Ο λαϊκισμός, τύπου ανατολικού μπλοκ και Βενεζουέλα αλλά με καπιταλατιστικές τσέπες ευρωπαϊκής ένωσης, καλά κρατεί .+

Santinista

Σύντροφοι και συντρόφισσες αν θέλετε κάτι το διαφορετικά και ριζοσπαστικό τότε επιλέξτε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. μιλάει για σκίσιμο του μνημονίου. επαναφορά της δραχμής,. είναι ανοιχτά αντικαπιταλιστικό κόμμα. γιατί ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, η ύπαρξη του καπιταλισμού είναι η αιτία της ελληνικής κρίσης. συνειδητοποιήστε ότι είτε με ευρώ είτε με δραχμή η Ελλάδα είναι καταδικασμένη όσο παραμένει εντός καπιταλιστικής οικονομίας. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι υπερ της νομιμοποίησης όλων των μεταναστών που επιθυμούν να παραμείνουν εδώ. Ο κόσμος που πίστεψε στο ΟΧΙ,. έχει κόμμα να εκφραστεί. Ο αλληλέγγυος απέναντι στους μετανάστες έχει επιλογή να στηρίξει. Ο κοινωνικός αγωνιστής που δίνει δυναμικά το παρών στο πεζοδρόμιο, έχοντας απέναντι του τις δυνάμεις καταστολής, ξέρει τι πρέπει να ψηφιστεί. Για το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, τον αφοπλισμό των ΜΑΤ, την έξοδο από το ευρώ και τα δικαιώματα των μεταναστών!!

Ανδρεας Χ.

Ξεχασες να μας πης και για την καθιερωση ως επισημης Θρησκειας των Ελληνων,που θα ειναι το Ισλάμ .Αυτο θα το φροντίση για λογαριασμό σας η ''φιλη τουρκια'',σε συνεργασία με την γρια τασια. καληνύχτα Ελλάδα. Ανδρεας Χ.

Santinista

αν και άθρησκος, αισθάνομαι αλληλέγγυος προς κάθε κοινωνική ομάδα που νιώθει ότι καταπιέζεται από την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Είσαι μπετόβλακας

Να πας στην Κορέα και να μας αφήσεις ήσυχους.

Santinista

εσύ είσαι ταξικός προδότης ή κεφαλαιοκράτης...

Δεξιος

Κι εσυ προδοτης σκετο. Εφιαλτης.

syriz

Δεν γουστάρουμε σχεδόν τίποτε απ όσα πρεσβεύει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ...άκου νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών...σκούζε όσο θέλεις, άδικος κόπος. Αν θέλουμε ριζοσπαστική ψήφος - και πραγματικά "σπαστική" - θα ψηφίσουμε Χ.Α....

Santinista

η Ελλάδα είναι πατρίδα και των μεταναστών!Καλοδεχούμενοι!!

Santinista

δεν έχω ακούσει ποτέ τη ΧΑ να μιλά εναντίον του καπιταλισμού και των αφεντικών.... λακέδες των κεφαλαιοκρατών...

liberalism

Οι σαντινιστας εκαναν γενοκτονια στους ινδιάνους της νικαραγουας.Πως μπορεις να εχεις ονομα αυτης της εγκληματικης οργανωσης .Φωνιαδες των λαων κομμουνιστες

ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΑΝ ΤΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΧΕ ΣΤΗΣ ΤΑΞΙΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΥΤΕΡΟ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗΟΠΩΣ ΤΟΥ ΜΑΘΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΤΟΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΚΤΡΕΠΕΣΕ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΜΩΖΕΙ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣ ΛΑ'Ι'ΚΕΣ ΟΧΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΑΙΩ ΠΟΥ ΛΑΘΡΟΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΑΤΑΚΛΙΖΑΝ ΤΗΣ ΑΓΟΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΡΙΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΕΡΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝΑΝ ΠΑΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΛΟΥΜΠΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΜΠΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΕΠΡΕΠΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΕΛΕΘΙΟΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΑ Η ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΠΕΞΟΥΝ ΠΟΙΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ Η ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΕ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΒΑΝΑΥΣΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΧΩΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΡΦΕΤΟ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΟΥΣ ΣΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΡΑΚΙΝΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΗ ΣΦΑΓΕΙΟ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΡΑ ΑΥΤΗ Η ΔΥΟ ΛΑΟΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ Η ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΟΣ,ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΜΠΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΑΓΙΟΓΔΗΤΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΑΣΛΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΗΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΣΤΙΡΗΖΕΤΕ ΑΠΟ ΣΥΝΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΤΟΜΟ .ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΑΞΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΟ ΤΗ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΙΣΜΑ .ΑΡΑ ΤΕΛΕΙΟΝΟΝΤΑΣ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΕΡΑΣΤΕΙΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΣΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ.

hara

Καλά μιλάμε ότι δεν παίζεστε όλοι που γράφετε εδώ μέσα! Σας δίνουν πειραγμένες δημοσκοπήσεις(που συρράφονται στα χαλκεία της διαπλοκής), εσείς τσιμπάτε και αρχίζετε να γράφετε ο ένας το μακρύ του και ο άλλος το κοντό του! Πόσο κορόιδα είστε! Ξυπνήστε επί τέλους!

George

Καλα τα λέμε σοβαρά τώρα να έχουμε στην κυβέρνηση Λεβεντη ; Αυτός ειναι εντελώς γραφικός εδώ και 30 χρόνια.

jimmy

ο λεβεντης ειναι ο επομενος αναλωσιμος μετα καρατζαφερη ,κουβελη, καμμενο, μπορει ομως να ειναι και ο καραγκιοζης με το σακιδιο. ολοι αυτοι περιμενουνε να γινουν τσοντα σε κυβερνηση και μετα να καουνε οπως οι τρεις πρωτοι. γι αυτο λοιπον μονο χρυση αυγη για να ξεβρωμισουμε επιτελους...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

syriza-grafeia-koumoundourou_0

«Καλλιεργείται υπέρμετρη αισιοδοξία - Είναι δρόμος με συνεχή εμπόδια» αναφέρουν σε νέο κείμενο και ζητούν ένα καθαρό σχέδιο από τον ΣΥΡΙΖΑ -  Ευθείες βολές για τον υπουργό Άμυνας - Καταγγέλλουν ερασιτεχνισμούς, επιπολαιότητες, πρακτικές παλαιάς κοπής, πολεμική ορολογία και γραφικότητες!

0692ACA9

«Η τουρκική συμπεριφορά δημιουργεί μια ευρύτερη απειλή στην ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου» επεσήμανε ο Κύπριος πρόεδρος στην παρέμβασή του

4380685

Βουλευτές του Ποταμιού κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή και ζητούν να μάθουν αν αληθεύουν οι σχετικές πληροφορίες που αναφέρουν ότι επίκεινται αποφυλακίσεις επικίνδυνων κακοποιών και αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να αλλάξει τον νόμο Παρασκευόπουλου μετά και τα τελευταία σοβαρά κρούσματα εγκληματικότητας

1