Le Monde: «Ταινία επιστημονικής φαντασίας» το κρυφό Plan B του Βαρουφάκη

Le Monde: «Ταινία επιστημονικής φαντασίας» το κρυφό Plan B του Βαρουφάκη

Για τη γαλλική εφημερίδα, το απίστευτο αυτό σχέδιο αποσκοπούσε στην δημιουργία ενός σκιώδους τραπεζικού συστήματος - Γαλλικός και Γερμανικός Τύπος χύνουν τόνους από μελάνι για την υπόθεση - Μοσκοβισί: Ανοησία το σχέδιο Βαρουφάκη- Αφελές το χαρακτηρίζει η «Die Welt»

Le Monde: «Ταινία επιστημονικής φαντασίας» το κρυφό Plan B του Βαρουφάκη
Ταινία επιστημονικής φαντασίας θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το κρυφό σχέδιο Plan B του Γιάνη Βαρουφάκη, επισημαίνει  ο γαλλικός Τύπος, την ώρα που γερμανικά δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως τα απίστευτα μυστικά σχέδια του τέως υπουργού Οικονομικών αλλά και του Παναγιώτη Λαφαζάνη δείχνουν πόσο διχασμένη είναι η ελληνική κυβέρνηση.  



Le Monde 

 Το σενάριο είναι αντάξιο μιας ταινίας επιστημονικής φαντασίας, γράφει η γαλλική εφημερίδα "Le Monde" αναφερόμενη στο απίστευτο σχέδιο " Plan B" του Γιάνη Βαρουφάκη." Πριν την αναχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών, στις 6 Ιουλίου, ο άτακτος Γιάνης Βαρουφάκης, είχε  προετοιμάσει ένα απίστευτο σχέδιο δράσης με στόχο τη δημιουργία ενός «σκιώδους τραπεζικού συστήματος» και ενός νέου νομίσματος . Οι πληροφορίες αυτές που αποκαλύφθηκαν δημιούργησαν νέα πολιτική θύελλα στη χώρα. Για τη γαλλική εφημερίδα, το απίστευτο αυτό σχέδιο αποσκοπούσε στην δημιουργία ενός σκιώδους τραπεζικού συστήματος που θα επέτρεπε στην Αθήνα να συνεχίσει χωρίς την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας. 

Κλείσιμο
Die Welt 

 Τόσο αφελές ήταν το κρυφό σχέδιο του Γιάνη Βαρουφάκη, γράφει η γερμανική εφημερίδα "Die Welt" και προσθέτει: " Ο Γιάνης Βαρουφάκης όταν ήταν υπουργός Οικονομικών, προετοίμαζε ένα παράλληλο νόμισμα. Από την πλευρά του, ο τέως υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Βιομηχανίας και Ενέργειας,  Παναγιώτης Λαφαζάνης  είχε στόχο την αποδυνάμωση της Τράπεζας της Ελλάδας.  Τα έργα των δύο τέως υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν πόσο χαοτικά αντέδρασε η ελληνική κυβέρνηση και πόσο διχασμένη είναι .   
 
O Γ. Βαρουφάκης δηλώνει ότι η Γενική Γραμματεία Εσόδων που διαθέτει τα ΑΦΜ των φορολογουμένων, ελέγχεται από την τρόικα, σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα "Liberation".  Τώρα η Κομισιόν κατηγορεί τον Βαρουφάκη για θεωρία συνωμοσίας αναφορικά με τον έλεγχο των φορολογικών εσόδων στην Ελλάδα, επισημαίνει η αριστερή εφημερίδα της Γαλλίας. 
  
Βild

Eξυπνάδα ή παραπλάνηση;, διερωτάται η γερμανική εφημερίδα "Bild"  σχολιάζοντας την δήλωση του τέως υπουργού Οικονομικών , Γ. Βαρουφάκη στο περιοδικό "New Yorker" αναφορικά με τα όσα του είπε ο Αμερικανός πρόεδρος για την  πολιτική της λιτότητας.  
 Ο Γ. Βαρουφάκης ισχυρίζεται στη συνέντευξή του ότι ο Αμερικανός πρόεδρος του είχε πει: "Ξέρω, η λιτότητα είναι χάλια", γράφει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας.    
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης